Musiikkia ja filosofiaa -luentokonserttisarja

Kädet soittavat urkuja

Mikä on musiikin suhde yhteiskuntaan ja miten yhteiskunta kuuluu musiikissa? Nämä kysymykset ovat kiehtoneet monia säveltäjiä, muusikoita, musiikintutkijoita ja filosofeja. Syksyyn 2020 ja kevääseen 2021 sijoittuva luentokonserttisarja pyrkii avaamaan musiikin ja yhteiskunnan suhdetta useista eri näkökulmista käsin.

Päämääränä on samalla purkaa monipuolisesti aiheeseen liittyviä ideologioita ja illuusioita. Luentokonserttien aiheita ovat mm. taiteen etiikka, musiikinlajien yhteiskunnallisuus, musiikin omistajuus sekä musiikin vaikutukset ihmismieleen. Sarjan tilaisuudet koostuvat luennosta ja musiikista, joiden yhteiskesto on noin 90 minuuttia. Tilaisuuksissa luento ja musiikki ovat tasavertaisessa asemassa: musiikki ei vain demonstroi luennon sisältöä, vaan se muodostaa luennon aihepiiriin liittyvän kunnianhimoisen konsertin.

Tilaisuudet järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu yhteistyössä Helsingin työväenopiston, Helsingin keskustakirjasto Oodin, Ateneumin ja Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Tilaisuudet alkavat klo 18, ja niihin on vapaa pääsy.

Luentokonserttisarja on osa 30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta -juhlavuotta.

Lisätietoja: Eveliina Sumelius-Lindblom

Seuraava luentokonsertti 20.4. klo 18

Muut sarjan luentokonsertit