Photo: Petri Summanen
Kuvataiteilija Joonas Siren oli Kuvataideakatemian tukisäätiön stipendiaatti vuonna 2014. Enimmäkseen valo- ja ääniteosten parissa työskentelevän Sirenin tärkeimmät työkalut ovat tietokone ja tila, jossa teos esitetään. ”Aina en tarvitse mitään erityisiä välineitä. Kaikki lähtee kuitenkin ideasta”, Siren toteaa.

Kuvataideakatemian tukisäätiö

Vuonna 2013 perustettu Kuvataideakatemian tukisäätiö edistää ja tukee nuorten lahjakkaiden kuvataiteilijoiden taiteellista toimintaa, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä kansainvälisyyttä. Säätiö myöntää asumisen tukea sekä stipendejä Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijoille ja alumneille.

Kuvataideakatemian tukisäätiö vastaanottaa avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja toimintansa rahoittamiseksi yksityishenkilöiltä ja yhteisöiltä. Lahjoitus voi olla myös kiinteää omaisuutta. Lahjoittamalla tuet uransa alkutaipaleella olevia nuoria kuvataiteilijoita!

NÄIN LAHJOITAT

Kertalahjoitus

Tee kertalahjoitus omassa verkkopankissasi

Saaja: Kuvataideakatemian tukisäätiö

Tili: FI82 3131 1001 1940 61

Viesti: Lahjoitus, oma viestisi

ENTÄ JOS RYHTYISIT KUUKAUSILAHJOITTAJAKSI?

Tee maksu omassa verkkopankissasi ja merkitse se toistuvaksi, valitse sopiva veloituspäivä ja kuukausiveloituksen päättymispäivä. Halutessasi voit keskeyttää toistuvan maksun milloin vain verkkopankissasi.

Saaja: Kuvataideakatemian tukisäätiö

Tili: FI82 3131 1001 1940 61

YHTEYSTIEDOT

Kuvataideakatemian tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja on Mauri Niemi ja asiamies Timo Lampinen ( )

 

KUVATAIDEAKATEMIAN TUKISÄÄTIÖN STIPENDIT

2014 Joonas Siren

2015 Eveliina Hämäläinen

2016 Harrie Liveart