Pianokamarimusiikki ja lied

Jos olet pianisti ja jo suorittanut kandidaatitutkinnon, Sibelius-Akatemian ainutlaatuinen pianokamarimusiikki + lied -maisteriohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventyä musiikin pienryhmätyöskentelyyn laulajan yhteistyökumppanina sekä osana erilaisia kamarimusiikkikokoonpanoja.

Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin maisteri
  • Tutkinnon laajuus: 150 op.
  • Taiteenala: Musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia
  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2019
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaava henkilö: Lehtori Ilmo Ranta

Koulutuksen tavoite ja uramahdollisuudet

Liediin ja kamarimusiikkiin erikoistuneena pianistina hallitset vaativankin pianonsoittotekniikan ja keskeiset länsimaisen pianomusiikin tyylit. Tutkinnon suoritettuasi voit siirtyä työelämään ammattimaisena kamarimuusikkona ja lied-pianistina ja tarvittaessa toimia myös soolopianistin tehtävissä.

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Koulutuksesi painottuu lied –ja kamarimusiikkiin. Pääaineopinnot koostuvat kamarimusiikki-, lied- ja pianonsoiton opinnoista. Lisäksi maisterin tutkintoon sisältyy tiedollisia ja tiedonhankinnallisia opintoja sekä kirjallisia ja valinnaisia opintoja. Maisterintutkinnon päätteeksi valmistat opinnäytteen, joka sisältää kaksi konserttia. Näistä toinen on kamarimusiikki- ja toinen liedpainotteinen. Lisäksi laadit näiden konserttien käsiohjelmatekstit.

Valintakokeessa painotetaan solistisen pianonsoiton lisäksi kamarimusiikki-, liedsoitto- ja prima vista –valmiuksia. Koulutukseen ei voi hakea jos on valmistunut maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineena pianonsoitto.

 

Jatko-opintomahdollisuudet


Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Sibelius-Akatemiassa voi suorittaa jatkotutkintoina musiikin lisensiaatintutkinnon (MuL, mus. lis.) ja musiikin tohtorintutkinnon (MuT, mus. toht.).

Yhteystiedot

Vastuuopettaja, lehtori Ilmo Ranta

Pianon, kitaran, kanteleen ja harmonikan ainejohtaja Niklas Pokki