Piano

Onko unelmanasi kehittää soittotaitoasi mahdollisimman pitkälle? Haaveiletko toimivasi solistina, kamarimuusikkona tai soitonopettajana? Pianomusiikin opiskelijana Sibelius-Akatemiassa saat valtakunnallisesti ja kansainvälisesti arvostettua opetusta kotimaisilta ja kansainvälisiltä huippumuusikoilta ja -pedagogeilta. 

Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin kandidaatti ja maisteri
  • Laajuus: 180/150 op
  • Taiteenala: musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia
  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2020
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaava henkilö: Ainejohtaja Niklas Pokki

Koulutuksen tavoite ja uramahdollisuudet

Valmistuttuasi sinulla on erinomaiset taiteelliset valmiudet toimia sekä solistina että erilaisissa kokoonpanoissa ja erilaisissa muusikon rooleissa. Opintojen aikana muodostat näkemyksen eri musiikkityyleistä ja saavutat vähintään pedagogiset perusvalmiudet. Voit halutessasi opiskella instrumenttipedagogiikkaa laajemminkin ja suorittaa opettajan yleisen kelpoisuuden tuottavat opinnot. Valmistuttuasi voit työskennellä solistina, kamarimuusikkona tai pianonsoitonopettajana mutta myös muissa musiikillista ja taiteellista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Voit pyrkiä tutkijan uralle, hallinnollisiin tehtäviin, media-alalle tai suunnata musiikkialan yrittäjäksi. Saat ammatillisia valmiuksia sektorirajat ylittävään kulttuurialan työhön kuten yhteistyöprojekteihin eri kulttuurilaitosten kanssa. Maailmalla ovat menestyneet monet Sibelius-Akatemiassa oppinsa saaneet pianotaiteilijat kuten Gergely Bogányi, Paavali Jumppanen, Laura Mikkola, Olli Mustonen, Henri Sigfridsson ja Antti Siirala

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Ensimmäisen kolmen vuoden aikana kandidaatin opinnoissa opiskelet pianonsoiton lisäksi muun muassa yhteissoittoa, musiikin hahmotustaitoja, musiikin historiaa ja pedagogiikkaa. Lisäksi opiskelet haluamiasi valinnaisia opintoja sekä mahdollisia sivuaineopintoja. Voit valita opintojaksoja Sibelius-Akatemian lisäksi myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta. Opintoihisi kuuluu lisäksi kieliopintoja. Maisteriopinnoissa jatkat pääinstrumenttisi opintoja. Valinnaiset opinnot mahdollistavat joko laaja-alaisen osaamisen kehittämisen tai syventymiskohteen valitsemisen. Sibelius-Akatemian tarjoamat korkeatasoiset pianopedagogiikan opinnot antavat erinomaiset valmiudet toimia pianonsoiton opettajan työssä. Opiskelu koostuu luennoista ja ohjatusta opetusharjoittelusta, jossa jokainen opiskelija opettaa omaa harjoitusoppilastaan. Pedagogiikkaopinnoissa tutustut suomalaiseen musiikkioppilaitosjärjestelmään ja pianonsoiton yksilö- ja ryhmäopetuksen metodiikkaan alkeisopetuksesta yliopistotasolle. Lisäksi opintoihin sisältyy ohjelmistoseminaareja, työnhakuvalmennusta sekä opintomatkoja Suomessa ja ulkomailla.

Opettajat

Pianonsoiton opetushenkilöstö koostuu Suomen eturivin taiteilijoista, joista useimmilla on takanaan mittavat ulkomaiset opinnot. Heillä on sekä kansallisesti että kansainvälisesti tunnustettu vahva asiantuntemus soolo-ohjelmistossa, pianopedagogiikassa, periodisoittimissa, kamari- ja liedmusiikissa ja eri aikakausien esityskäytännöissä.

Professorit

Lehtorit

Tuntiopettajat

Hakeminen

Seuraava hakuaika Taideyliopistoon on tammikuussa 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) uniarts.fi

 

Ainejohtaja Niklas Pokki

Vara-ainejohtaja Helka Kymäläinen

Professori, pianon vastuuopettaja Erik T. Tawaststjerna

Professori Tuija Hakkila

 

siba.opintopalvelut (at) uniarts.fi
siba.hakijapalvelut (at) uniarts.fi