Nordic Master in Folk Music

Nordic Master in Folk Music (Nofo) on yhteispohjoismainen kansanmusiikin maisteriohjelma, jonka opiskelijat syventävät omaa taiteellista ilmaisuaan, työskentelevät tiiviisti esiintyvänä yhtyeenä ja oppivat tuntemaan pohjoismaista kansanmusiikin kenttää neljässä eri maassa. Koulutusohjelma on englanninkielinen. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa valmiudet työskentelyyn monipuolisena kansanmusiikin ammattilaisena Pohjoismaissa.

Opiskelu

Nordic Master in Folk Music (Nofo) -koulutuksen järjestävät tahot ovat Royal College of Music (Tukholma, Ruotsi), Danish National Academy of Music (Esbjerg, Tanska), Ole Bull Academy (Voss, Norja) ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Nofo-opiskelijat muodostavat tiiviisti yhdessä työskentelevän ryhmän, joka on myös aktiivisesti esiintyvä yhtye. Opinnoissa yksi osa alue on music management, johon sisältyen Nofo-yhtye järjestää itselleen kiertueen Pohjoismaissa opintojen loppuvaiheessa.

Opinnot sisältävät myös runsaasti henkilökohtaista työskentelyä ja oman taiteellisen ilmaisun syventämistä kunkin oppilaitoksen huippuopettajien johdolla. Opinnot järjestetään vuoroin osallistuvissa oppilaitoksissa. Muissa kuin kotioppilaitoksessaan suoritettavia opintoja varten opiskelijat saavat 1 000 euron Nordplus-apurahan.

Videoilla lehtori Pauliina Syrjälä ja opiskelija Joonas Ojajärvi kertovat koulutuksesta. 

 

Opettajat

Nofo-koulutuksen opettajia Sibelius-Akatemiassa ovat mm. kansanmusiikin professori Kristiina Ilmonen (taiteellinen tutkimus), Timo Alakotila (sävellys ja sovitus), Arto Järvelä ja Emilia Lajunen (viulu), Eero Grundström (yhtye), Pauliina Syrjälä (suomalainen kansanmusiikki), sekä lukuisat vierailijat ja eri instrumenttien taitajat.

Hakeminen

Haku koulutusohjelmaan on kahden vuoden välein, seuraavan kerran vuonna 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) uniarts.fi

 

Pauliina Syrjälä
Nordic Master in Folk Music -ohjelman koordinaattori
 

siba.opintopalvelut (at) uniarts.fi
siba.hakijapalvelut (at) uniarts.fi