Klassiset instrumentit: urut ja klavikordi

Urut on soitinten kuningas. Sibelius-Akatemiassa sinulle tarjoutuu mahdollisuus opiskella urkuriksi ainutlaatuisessa kansainvälisessä ympäristössä useita eri aikakausia ja -tyylejä edustavien instrumenttien parissa.

Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin kandidaatin ja maisterin tutkinto, Musiikin maisterin tutkinto
  • Tutkinnon laajuus: Kandi + maisteri, 180 + 150 op. (3v. + 2,5v.), Maisteri, 150 op (2,5v.)
  • Taiteenala: Musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia
  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2019
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaava henkilö: Professori Olli Porthan (urut), lehtori Mikko Korhonen (klavikordi)
  • Muut vastuuhenkilöt/pääopettajat:

Koulutuksen tavoite ja uramahdollisuudet

Tavoitteena on, että voit koulutuksen myötä kehittää soittotaitoasi ja omaa taiteellista näkemystäsi monipuolisesti. Saat valmiudet työskennellä solistin, orkesterimuusikon tai pedagogin tehtävissä.

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Urkujensoiton pääaineopiskelijana perehdyt kandidaattivaiheessa urkujensoittoon, urkuimprovisointiin sekä urkujen rakenteisiin. Lisäksi opintoihisi sisältyy yhteissoittoa ja klaveerinhallintaa. Tukiaineina opiskelet urujen historiaa ja urkupedagogiikkaa. Kandidaattivaiheessa valmistat urkujensoiton suoritusvaatimusten mukaisen B-tason tutkinnon ohjelmiston. Klaveeriopinnoissasi etenet pianon, cembalon tai klavikordin soitossa vähintään tasolla C. Maisterivaiheessa syvennät osaamistasi urkujensoitossa, urkupedagogiikassa ja urkuimprovisoinnissa ja valmistat A-tason vaatimusten mukaisen ohjelmiston.

 

Klavikordinsoiton pääaineopiskelijana perehdyt kandidaattivaiheessa pääinstrumenttisi soittoon ja sillä improvisointiin, continuosoittoon sekä klavikordin rakenteeseen ja historiaan. Kandidaattivaiheessa valmistat suoritusvaatimusten mukaisen B-tason tutkinto-ohjelmiston.

Tutustu soittimiin

Sibelius-Akatemian urkujensoiton pääaineopiskelijana sinulla on käytössäsi Helsingin Musiikkitalon Organo-salin kolmet eri aikakausia edustavat urut. Lisäksi opiskelukäytössä ovat lukuisat urut Sibelius-Akatemian Nervanderinkadun toimipisteessä. Opetusta järjestetään myös pääkaupunkiseudun kirkoissa.

Hakeminen

Seuraava hakuaika Taideyliopistoon on tammikuussa 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Jatko-opintomahdollisuudet


Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Sibelius-Akatemiassa voi suorittaa jatkotutkintoina musiikin lisensiaatintutkinnon (MuL, mus. lis.) ja musiikin tohtorintutkinnon (MuT, mus. toht.).