Klassiset instrumentit: urut ja klavikordi

Urut on soitinten kuningas. Sibelius-Akatemiassa sinulle tarjoutuu mahdollisuus opiskella urkuriksi ainutlaatuisessa kansainvälisessä ympäristössä useita eri aikakausia ja -tyylejä edustavien instrumenttien parissa.

Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin kandidaatin ja maisterin tutkinto, Musiikin maisterin tutkinto
  • Tutkinnon laajuus: Kandi + maisteri, 180 + 150 op. (3v. + 2,5v.), Maisteri, 150 op (2,5v.)
  • Taiteenala: Musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia
  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2019
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaava henkilö: Professori Olli Porthan (urut), lehtori Mikko Korhonen (klavikordi)
  • Muut vastuuhenkilöt/pääopettajat:

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Urkujensoiton pääaineopiskelijana perehdyt kandidaattivaiheessa urkujensoittoon, urkuimprovisointiin sekä urkujen rakenteisiin. Lisäksi opintoihisi sisältyy yhteissoittoa ja klaveerinhallintaa. Tukiaineina opiskelet urujen historiaa ja urkupedagogiikkaa. Kandidaattivaiheessa valmistat urkujensoiton suoritusvaatimusten mukaisen B-tason tutkinnon ohjelmiston. Klaveeriopinnoissasi etenet pianon, cembalon tai klavikordin soitossa vähintään tasolla C. Maisterivaiheessa syvennät osaamistasi urkujensoitossa, urkupedagogiikassa ja urkuimprovisoinnissa ja valmistat A-tason vaatimusten mukaisen ohjelmiston.

 

Klavikordinsoiton pääaineopiskelijana perehdyt kandidaattivaiheessa pääinstrumenttisi soittoon ja sillä improvisointiin, continuosoittoon sekä klavikordin rakenteeseen ja historiaan. Kandidaattivaiheessa valmistat suoritusvaatimusten mukaisen B-tason tutkinto-ohjelmiston.

Tutustu soittimiin

Sibelius-Akatemian urkujensoiton pääaineopiskelijana sinulla on käytössäsi Helsingin Musiikkitalon Organo-salin kolmet eri aikakausia edustavat urut. Lisäksi opiskelukäytössä ovat lukuisat urut Sibelius-Akatemian Nervanderinkadun toimipisteessä. Opetusta järjestetään myös pääkaupunkiseudun kirkoissa.

Hakeminen

Seuraava hakuaika Taideyliopistoon on tammikuussa 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Jatko-opintomahdollisuudet


Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Sibelius-Akatemiassa voi suorittaa jatkotutkintoina musiikin lisensiaatintutkinnon (MuL, mus. lis.) ja musiikin tohtorintutkinnon (MuT, mus. toht.).