Klassiset instrumentit: Lyömäsoittimet

Lyömäsoitinten pääaineopiskelijana Sibelius-Akatemiassa saat kansainvälisestikin korkeatasoiseksi arvioitua koulutusta keskeisissä länsimaisessa orkesterimusiikissa käytettävissä lyömäsoittimissa ja soolosoittimissa.

Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin kandidaatin ja maisterin tutkinto, Musiikin maisterin tutkinto
  • Tutkinnon laajuus: Kandi + maisteri, 180 + 150 op. (3v. + 2,5v.), Maisteri, 150 op (2,5v.)
  • Taiteenala: Musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia

 

  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2019
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaava henkilö: Vastuuopettaja Antti Rislakki
  • Muut vastuuhenkilöt/pääopettajat: Kamarimusiikin vastuuopettaja Tim Ferchen

Koulutuksen tavoite ja uramahdollisuudet

Tutkinnon suoritettuasi saat valmiudet työskennellä monipuolisena lyömäsoitinten ammattilaisena sekä solistina että orkesteri- ja kamarimuusikkona. Lisäksi voit halutessasi suorittaa laajat opettajan pätevyyden tuottavat pedagogiikkaopinnot.

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Koulutuksen instrumenttivalikoimaan kuuluvat pääasiassa orkesterisoitossa tarvittavat lyömäsoittimet kuten patarummut, virvelirumpu, bassorumpu, kellopeli, tamburiini, symbaalit sekä soolosoittimet kuten marimba, vibrafoni ja ksylofoni.

 

Saat pääinstrumenttisi henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa. Oman opettajan opetuksen lisäksi voit osallistua säännöllisesti järjestettävien vierailevien opettajien mestarikursseille. Opiskelijana sinulle tarjoutuu hyvä mahdollisuus yhteissoittoon muiden instrumenttien opiskelijoiden kanssa tai osana vuosittain konsertoivaa SibA Percussion Ensemble – lyömäsoitinyhtyettä.

 

Kolmevuotisissa kandidaatin opinnoissa valmistat B-tason ohjelmasuorituksen lyömäsoitinten tasokuvausten mukaisesti. Opiskelet kamarimusiikkia ja osallistut Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin toimintaan heti ensimmäisenä opintovuonnasi. Opinnot sisältävät myös musiikin hahmotustaitoja, musiikin historiaa, pedagogiikkaa, kieliopintoja, sivuaineopintoja ja valinnaisia opintoja. Sibelius-Akatemian koulutustarjonnassa on muun muassa valinnaisia sävellys- ja sovitusopintoja, kapellimestariopintoja sekä jazz- ja kansanmusiikkiopintoja. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta.

 

Maisterivaiheessa jatkat pääinstrumenttisi opintoja ja valmistat A-tason ohjelmasuorituksen. Valinnaisissa opinnoissa voit kehittää osaamistasi laaja-alaisesti tai syventyä kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi orkesterisoittoon ja kamarimusiikkiin tai nykymusiikkiin.

Hakeminen

Seuraava hakuaika Taideyliopistoon on tammikuussa 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Jatko-opintomahdollisuudet


Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Sibelius-Akatemiassa voi suorittaa jatkotutkintoina musiikin lisensiaatintutkinnon (MuL, mus. lis.) ja musiikin tohtorintutkinnon (MuT, mus. toht.).

Opettajat ja yhteystiedot

Opettajakunnasta löytyy runsaasti eri lyömäsoitininstrumenttien erikoisosaamista, Opetustuntisi jaetaankin usein muutaman opettajan kesken.

 

Lehtorit

Antti Rislakki
Olli-Pekka Martikainen (vv.)

 

Tuntiopettajat


Tim Ferchen
Lassi Erkkilä
Sami Koskela
Pasi Suomalainen
Samuli Viitanen

 

Yhteystiedot

Lehtori Antti Rislakki
050-5293 192, antti.rislakki@uniarts.fi