Klassiset instrumentit: kitara

Kiehtooko kitara? Sibelius-Akatemian lämminhenkinen kitaraluokka tarjoaa sinulle mahdollisuuden hioa soittotaitosi huippuammattilaisuuteen saakka kansainvälisessä ja korkeatasoisessa ympäristössä.

Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin kandidaatti ja maisteri
  • Laajuus: 180/150 op
  • Taiteenala: musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia
  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2019
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaavat henkilöt: Ismo Eskelinen, vastuuopettaja, kitara ja Andrzej Wilkus, vastuuopettaja, kitarapedagogiikka

Koulutuksen tavoite ja uramahdollisuudet

Sibelius-Akatemian kitarakoulutuksessa tähtäät korkeaan taiteelliseen ja instrumentaaliseen osaamiseen ja saat vahvat pedagogiset taidot. Näitä osa-alueita kehittämällä koulutus haluaa tarjota sinulle parhaat eväät työelämään.

Sibelius-Akatemian kitaraopettajakuntaa täydentävät myös kansainväliset professorivieraat, joiden mestarikursseja kitaraluokka on järjestänyt säännöllisesti. Kitaransoittoa opetetaan myös muiden instrumenttien sivuaineopiskelijoille.

 

Valmistuttuasi voit työskennellä solistisina, kamarimuusikkona tai kitaransoitonopettajana sekä muissa musiikillista ja taiteellista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Voit pyrkiä tutkijan uralle, hallinnollisiin tehtäviin, media-alalle tai suunnata musiikkialan yrittäjäksi. Saat ammatillisia valmiuksia sektorirajat ylittävään kulttuurialan työhön kuten yhteistyöprojekteihin eri kulttuurilaitosten kanssa.

 

Käytännössä lähes kaikki Suomen nimekkäät klassisen kitaran soittajat ovat suorittaneet opintonsa Sibelius-Akatemiassa. Esimerkiksi Otto Tolonen, Ismo Eskelinen, Andrzej Wilkus, Janne Malinen, Timo Korhonen, Juuso Nieminen ja Jyrki Myllärinen ovat valmistuneet Sibelius-Akatemian kitaraluokalta.

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Kitaraopiskelijana oppiaineisiisi kuuluvat solististen soittotuntien lisäksi muun muassa kamarimusiikki, kitaransoiton pedagogiikka, prima vista, kitaransoiton historia, ohjelmistotuntemus sekä vapaa säestys. Pääinstrumentin ja sitä tukevien opintojen lisäksi opiskelet valinnaisia aineita sekä suoritat mahdollisia sivuaineopintoja. Voit valita opintojaksoja Sibelius-Akatemian lisäksi myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta. Opintoihisi kuuluu lisäksi kieliopintoja.

 

Kitarapedagogiikkaopinnot tukevat solistisia ja kamarimusiikillisia opintojasi ja kokonaisvaltaista kasvamistasi monipuoliseksi muusikoksi. Niiden kautta opit havainnoimaan sekä omia että muiden oppimisprosesseja, tutustut lasten ja nuorten psykologisten ja motoristen taitojen kehitysvaiheisiin sekä opit tarkastelemaan niitä kitaransoiton tekniikan, tulkintamahdollisuuksien ja ohjelmiston näkökulmasta. Olennainen osa opintojasi on myös konsertoiminen esimerkiksi osana vuotuista kitaraluokan omaa festivaalia.

Hakeminen

Seuraava hakuaika Taideyliopistoon on tammikuussa 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Jatko-opintomahdollisuudet


Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Sibelius-Akatemiassa voi suorittaa jatkotutkintoina musiikin lisensiaatintutkinnon (MuL, mus. lis.) ja musiikin tohtorintutkinnon (MuT, mus. toht.).

Opettajat

Lehtorit

Tuntiopettajat

  • Otto Tolonen, tuntiopettaja
  • Janne Malinen, tuntiopettaja
  • Petri Kumela, tuntiopettaja

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@uniarts.fi

Tulevia tapahtumia