Koulutus pähkinänkuoressa

  • Tavoitetutkinto: Musiikin kandidaatin ja maisterin tutkinto, Musiikin maisterin tutkinto
  • Tutkinnon laajuus: Kandi + maisteri, 180 + 150 op. (3v. + 2,5v.), Maisteri, 150 op (2,5v.)
  • Taiteenala: Musiikki
  • Järjestäjä: Sibelius-Akatemia
  • Seuraava hakuaika: tammikuu 2019
  • Opinnot alkavat: lukuvuoden alussa elokuussa
  • Tutkinto-ohjelmasta vastaava henkilö: Vastuuopettaja Ritva Koistinen-Armfelt
  • Muut vastuuhenkilöt/pääopettajat: Pianon, kitaran, kanteleen ja harmonikan ainejohtaja Niklas Pokki

Koulutuksen tavoite ja uramahdollisuudet

Klassisen kanteleen opiskelun tavoitteena Sibelius-Akatemiassa on kehittää opiskelijan monipuolista soittotaitoa ja omaa taiteellista näkemystä. Taidemusiikkiin erikoistuneeksi kanteleensoiton ammattilaiseksi valmistuttuasi voit työskennellä solistina, kamarimuusikkona tai kanteleensoitonopettajana mutta myös muissa musiikillista ja taiteellista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä muun muassa uuden musiikin kentäll

Klassisen kanteleen pääainekoulutus käynnistyi Sibelius-Akatemiassa vuonna 1987. Vuosien mittaan yksikölle on muodostunut valtakunnallisesti keskeinen tehtävä kantelemusiikin vaalijana ja uudistajana. Taidemusiikkiin erikoistuneet kanteleensoiton ammattilaiset toimivat aktiivisesti muun muassa uuden musiikin kentällä ja pedagogisissa tehtävissä.

Hakeminen

Seuraava hakuaika Taideyliopistoon on tammikuussa 2019. Ohjeet hakemiseen ja akatemiakohtaiset valintaoppaat löytyvät Hae opiskelijaksi -sivulta.

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Klassisen kanteleensoiton opiskelijana tutustut pääinstrumenttiisi, sen keskeiseen ohjelmistoon, rakenteeseen, historiaan ja soittotekniikoihin. Opintoihisi kuuluu myös yhteissoittoa ja kamarimusiikkia, pedagogiikkaopintoja ja vapaata säestystä. Kandidaattivaiheessa opinnot painottuvat musiikillisesti yleissivistäviin kursseihin sekä kanteleen erityisaineisiin. Maisterivaiheessa valinnaisuus laajenee, ja voit valita kursseja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta. Sähkökantele ja sen uusien ilmaisukeinojen innovointi on koulutuksen uusimpia alueita. Opiskelijana sinulla on myös usein mahdollisuus työskennellä kanteleesta kiinnostuneiden elävien säveltäjien kanssa.

Tulevia tapahtumia

Opettajat ja yhteystiedot

Ritva Koistinen-Armfelt, lehtori
ritva.koistinen-armfelt@uniarts.fi

Eija Kankaanranta
eija.kankaanranta@uniarts.fi

Satu Sopanen, kantelepedagogiikka
satu.sopanen@uniarts.fi

Eva Alkula
eva.alkula@uniarts.fi