Pianokamarimusiikki ja lied pääaineena

Alansa johtavassa pianokamarimusiikki ja lied -maisteriohjelmassa syvennyt ryhmätyöskentelyyn laulajan tai kamarimusiikkikokoonpanon kanssa.

Mies hymyilee pianon ääressä

Miksi meille?

Opiskele liediin ja kamarimusiikkiin erikoistuneeksi pianistiksi yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Maisteriohjelman suoritettuasi hallitset vaativan pianonsoittotekniikan ja keskeiset länsimaisen pianomusiikin tyylit. Tutkinto antaa valmiuden siirtyä työelämään ammattimaisena kamarimuusikkona ja lied-pianistina ja toimia myös soolopianistin tehtävissä.

Sisältö ja tavoitteet

Pääaineopinnot koostuvat kamarimusiikki-, lied- ja pianonsoiton opinnoista. Lisäksi maisterin tutkintoon sisältyy tiedollisia ja tiedonhankinnallisia opintoja sekä kirjallisia ja valinnaisia opintoja. Maisterintutkinnon päätteeksi valmistat opinnäytteen, johon sisältyy kaksi konserttia. Toinen konserteista on kamarimusiikki- ja toinen liedpainotteinen. Lisäksi laadit näiden konserttien käsiohjelmatekstit.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi maisteriohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Hakeminen

Valintakokeessa painotetaan solistisen pianonsoiton lisäksi kamarimusiikki-, liedsoitto- ja prima vista -valmiuksia. Koulutukseen ei voi hakea, jos on valmistunut maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineena pianonsoitto.

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Uudet hakuohjeet julkaistaan loka-marraskuussa 2021

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Hakukohteet

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot -koulutusohjelma, pääaine: pianokamarimusiikki ja lied

  • maisteri (2,5 vuotta)

Tavoitetutkinto

Musiikin maisteri (MuM)

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Seuraava hakuaika

Seuraava hakuaika vahvistetaan syksyllä 2021.

Vastuuhenkilöt

Niklas Pokki
ainejohtaja

Ilmo Ranta
vastuulehtori

Täytä hakemus Opintopolku.fi:ssä