Koreografian MA -ohjelma on kansainvälisesti aktiivinen

Tulossa 2019-2021

Nordic Choreogrphic Platform

Koulutusohjelma on mukana kehittämässä ja vakiinnuttamassa Pohjoismaista koreografian koulutusyhteistyötä MA tasolla (Nordic Choreographic Platform, NCP) vuosina 2019-2021. Yhteistyötahot ovat DASPA Kööpenhaminassa (The Danish National School for Performing Arts), KHIO (Oslo National Academy of the Arts) sekä DOCH (School of Dance and Cirkus at Uniarts Stockholm).

NCP ohjelmaan osallistuminen mahdollistaa monipuolisen oppimisympäristön ja laajentaa mahdollista tulevaisuuden ammattikenttää tarjoamalla verkostoitumista sekä opiskelijoiden että tuotantotahojen kanssa. NCP antaa mahdollisuuden osallistua keskeisiin pohjoismaisiin koreografian alan tapahtumiin ja tarjoaa käsityksen eroista ja yhtäläisyyksistä näissä ympäristöissä. NCP:n kautta opiskelija tutustuu erilaisiin koreografian pedagogiikan ja taiteellisen tutkimuksen diskursseihin ja tämä laajentaa opiskelijan käsitystä koulutuksen ja tanssitaiteen ammattikentästä.

 

Kevät 2018

Vierailu Tallinan Yliopistoon ja Moskovan Kulttuurikeskus ZIL:in 4.-6.4.

Kansainvälinen luento- ja esitysyhteistyö toukokuussa. Koreografian ja tanssijantaiteen maisteriopiskelijat esittivät kevään yhteistyödemoja Tallinnan yliopistossa tanssin maisteriohjelman vieraina. 

Tämän lisäksi koreografian koulutusohjelma osallistui Opetus ja kulttuuriministeriön rahoittamaan tanssin tiedotuskeskuksen Venäjä -ohjelmaan. 

He matkustivat Moskovaan, kulttuurikeskus ZIL:iin, jossa valmistuvat koreografit esittelevät lopputöitään opiskelijavaihtoon keskittyvässä tapahtumassa. ZIL:issä toimii Moskovan keskeinen nykytanssin näyttämö, jonka taiteellisena johtajana toimii Anastasia Proshutinskaja. TeaKin opiskelijaesitysten lisäksi vierailuihin liittyy koulutusohjelmajohtajien luennot TeaKista ja Tallinnasta sekä paikallisten opiskelijoiden taiteilijoiden esittäytymisiä.

Tanzplattform Essen 15.-18.3.
 
Tapahtuma on Saksan tanssikentän tärkein tapahtuma, jota on järjestetty vuorovuosin vaihtuvissa kaupungeissa jo vuodesta 1990. Tanzplattform koostuu esityksistä, taiteilijapuheenvuoroista ja keskusteluista, muodostaen monipuolisen katsauksen nykykoreografiaan. 
 
Tänä vuonna festivaalilla nähtiin mm. Boris Charmatzin 10000 Movements, Xavier Le Royn Temporary Tittle, 2015, Eszter Salamonin MONUMENT 0.5: The Valeska Gert Monument, joka on osa hänen Monument -teossarjaa ja kunnianosoitus avant-garde -taiteilijalle Valeska Gertille, joka tutki työssään sukupuolen, rodun ja kansallisuuden teemoja.
 
Tapahtuman Exhange -alustaan kuului Meeting Placen temaattisista keskustelunavauksista, festivaalikeskuksesta ja Late Night Studio Talk -baarista, jossa käytiin läpi päivän teemoja ja tapahtumia.