Ihmebussi X

Taideyliopiston opiskelijat ja opettajat kurvailevat Ihmebussi X:llä peruskouluissa tarjoten lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa taiteen parissa.

Esittely

Ihmebussi X -kiertueilla Taideyliopiston opiskelijat ja opettajat kiertävät maakuntien kouluissa kokonaisen kouluviikon ajan pitämässä tuhansille oppilaille työpajatunteja sekä innostavia taidetapahtumia, joissa nähdään ja kuullaan monipuolisia esityksiä taiteen eri alueilta. Myös koulujen oppilaat ja opettajat päästetään irti luomaan tapahtumaa hetkessä, yhdessä taiteilijoiden kanssa. Työpajoissa oppilaita kannustetaan rohkeuteen ja luovuuteen sekä kaikenlaiseen poikkitaiteelliseen toimintaan etenkin musiikin, draaman ja tanssin keinoin.

Kiertue 2016

Seuraava Ihmebussi X -kiertue suuntaa elokuussa 2017 Lappiin.

 

Kiertueen aikataulu:
- 18.8.–20.8. Ijahis Idja -festivaali Inarissa
- 21.8. Sevettijärven koulu
- 23.8. Nuorgamin koulu
- 24.8. Utsjokisuun koulu

 

Seuraa kiertueen kuulumisia: Ihmebussi X:n opiskelijat päivittävät Taideyliopiston Instagram-tiliä kiertueen aikana.

 

Löydät Ihmebussi X:n myös Youtube- ja Facebook-kanavilta.

 

(Kuva: Roni Tuomivirta)

Historiaa

Taideyliopiston Ihmebussi X -projekti on toteutettu aiemmin Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmän sekä Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitoksen yhteistyönä vuosina 2013, 2015 ja 2016. Viime kiertue suuntasi Satakunnan alueelle. Ihmebussi X on jatkoa Sibelius-Akatemian vuosina 2009 ja 2012 järjestämille Laulubussi-projekteille, joissa musiikkikasvatuksen opiskelijat ja opettajat kiersivät suomalaisia peruskouluja kannustamassa koululaisia musisoimaan yhdessä. Ihmebussi X:n tarkoituksena on viedä taiteen ilosanomaa maakuntien kouluihin ja mahdollistaa koululaisille ja heidän opettajilleen uudenlaisia elämyksiä taiteen tekemisen parissa.


Lue vuoden 2013 kiertueen tunnelmista.