Photo: Olli-Pekka Martikainen
Kuvassa Sibelius-Akatemian dekaani Tuomas Auvinen luovuttaa ansiomerkin Andrew Bentleylle.

Musiikkiteknologian lehtori Andrew Bentleylle Suomen leijonan ritarimerkki

|
Blog

Kunniamerkkiuutisia!

Viime viikolla koettiin juhlallisia hetkiä Sibelius-Akatemiassa, kun musiikkiteknologian lehtori, elektroakustisen musiikin pioneeri Andrew Bentleylle ojennettiin Tasavallan presidentin myöntämä Suomen leijonan I lk:n ritarimerkki. Kunnianosoitus myönnettiin Bentleyn ansioista elektroakustisen musiikin ja sen yliopistotasoisen koulutuksen pitkäjänteisessä kehittämisessä maassamme.

Bentley on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen musiikkiteknologian koulutuksen parissa 1980-luvulta alkaen sekä Yleisradiossa, Helsingin yliopistossa että erityisesti Sibelius-Akatemiassa. Hän on merkittävällä tavalla vastannut musiikkiteknologian perus- ja jatkokoulutuksen käynnistämisen ja toteuttamisen haastavista alkuvaiheista ja akateemisen tason vakiinnuttamisesta osana musiikkiyliopistotoimintaa. Laajan kansainvälisen verkostonsa kautta hän on rakentanut myös Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian kansainvälisiä yhteyksiä ja vaikuttanut oppiaineen profiloitumiseen voimakkaasti kohti taiteellista toimintaa. Bentleyn työskentely on suuntautunut puhtaan musiikin lisäksi myös kohti improvisoivaa teatraalista ilmaisua. Kollegojen ja opiskelijoiden arvostamalla asiantuntijalla on myös harvinaislaatuisen laaja elektronisen musiikin ohjelmiston tuntemus.

Ansiomerkki luovutettiin Andrew Bentleylle 25.3.2014 Musiikkitalon Agorassa pidetyssä tilaisuudessa. Lämpöiset onnittelumme!