Päivystävänä kriitikkona Perttu Saksa

Issue X -lehden juttusarjassa taiteilijat arvioivat asioita. ​

Pienet elokuvateatterit ”Pienet elokuvateatterit ovat Suomessa uhanalainen rikkaus, josta tulisi pitää kiinni. Kiinnostavat elokuvafestivaalit keskittyvät meillä usein pienten teattereiden ja niissä toimivien ihmisten ympärille. Jos suomalainen elokuvakulttuuri jäisi kokonaan Finnkinon teattereiden varaan, elokuvatarjonta olisi valitettavan köyhää ja sivistymätöntä.”

Otso Kantokorpi ”Vastikään edesmennyt taidekriitikko jätti suuren aukon suomalaisen taidekirjoittamisen kenttään. Kantokorven kirjoitukset olivat suoria, tunteella ja sydämellä kirjoitettuja. Hän piti kiinni riippumattomuudesta ja omasta arvomaailmastaan. Toivon hänen kaltaisiaan rohkeita ja tuntevia älykköjä lisää suomalaiseen taidekenttään.”

Kaupunkimetsät ”Puheet suomalaisten ainutlaatuisesta suhteesta metsään ja puihin ovat valitettavan usein sanahelinää. Siinä missä Keski-Euroopassa puistojen vanhoja puita ja kaupunkimetsiä pyritään säilyttämään lähes kirurgimaisin ottein, Suomessa niitä ollaan innokkaana kaatamassa. Kotikaupunkini Helsingin tiheän rakennuskannan keskellä vanhat puut ovat valtava rikkaus, joita on mahdotonta korvata uusilla.”

Perttu Saksa, valokuvaaja ja kuvataiteilija

Teksti on julkaistu alun perin Taideyliopiston Issue X -lehdessä, joka ilmestyi kesäkuun Image-lehden välissä. Lue lisää: uniarts.fi/issuex.​


 

Tags: