Lehtori Stig Baumgartnerin Kuinka paljon valo on voitti Aurinkokiven taidekilpailun

Kuvataiteilija Stig Baumgartnerin teos toteutetaan Vantaan Kivistöön valmistuvaan Aurinkokiveen.

Kuvataideakatemian yleisen opetuksen lehtori, kuvataiteilija Stig Baumgartnerin teosehdotus ”Kuinka paljon valo on” on voittanut Vantaan tilakeskuksen ja Vantaan taidemuseon järjestämän taidekutsukilpailun Aurinkokiven palvelurakennuksen pääsisäänkäynnin yhteyteen toteutettavasta taideteoksesta.

Aurinkokivi on Vantaan Kivistön kaupunginosaan sijoittuva monikäyttörakennus, jossa tulevat toimimaan neuvola, päiväkoti, koulu sekä kuvataidekoulu ja musiikkiopisto. Rakennuksen ensimmäinen vaihe valmistuu kesällä 2016. 

Palkintolautakunta toteaa, että Baumgartnerin taideteos ilmentää taitavasti Aurinkokiven ilmiökeskeistä pedagogiikkaa. Se tarjoaa oivalluksia, kannustaa oppimaan ja inspiroi rakennuksen käyttäjiä. Teos vahvistaa Aurinkokiven imagoa eleettömästi ja aikaa kestäen. Teos on vahva visuaalinen elementti Kivistön pääkadun, Ruusukvartsinkadun varrella ja merkitsee onnistuneesti Aurinkokiven pääsisäänkäynnin. Teos liittyy hienosti Kivistön keskustan lukuisiin muihin taidehankkeisiin. 

Taidekilpailu käytiin Suomen Taitelijaseuran säännöillä. Kilpailuun kutsuttiin Baumgartnerin lisäksi kuvataiteilijat Laura Beloff, Terhi Heino ja Kaisa Salmi. Palkintolautakunta oli voittajan valinnasta yksimielinen. Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen. Kaikki ehdotukset olivat ennakkoluulottomia ja korkeatasoisia. Palkintolautakunta kuuli ehdotusten arvioinnissa myös Kivistön koululaisia ja teknisiä asiantuntijoita.