Photo: Aki-Pekka Sinikoski / Taideyliopisto

Lauri Väkevä vararehtoriksi, Maarit Ruikka jatkaa Teatterikorkeakoulun dekaanina

Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi kaudelle 1.8.2018–31.7.2023 on valittu musiikkikasvatuksen professori, FT Lauri Väkevä. Hän siirtyy tehtävään Taideyliopiston tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta vastaavan vararehtorin paikalta, jossa hän on toiminut syksystä 2016 lähtien.

Lauri Väkevällä on vahva visio Taideyliopiston kehittämisestä, kykyä laaja-alaiseen ajatteluun ja muutosjohtamisen kokemusta. Väkevän omia tutkimusintressejä ovat erityisesti populaarimusiikin pedagogiikka, musiikkikasvatuksen filosofia ja digitaalinen musiikkikulttuuri. Akateemisen työnsä lisäksi hän on työskennellyt muusikkona, musiikkitoimittajana ja erilaisissa opetustehtävissä.

Teatterikorkeakoulun dekaanina kaudella 1.9.2018–30.8.2023 jatkaa teatteriohjaaja Maarit Ruikka. Hän on kokenut ja laaja-alainen teatterin ammattilainen, joka on tehnyt ohjauksia laitosteattereihin, ammatillisille teatteriryhmille, radioon, tanssiteatteriin ja vapaille ryhmille. Maarit Ruikka on toiminut Teatterikorkeakoulun dekaanina syksystä 2013 lähtien. Ennen dekaanikauttaan hän on toiminut myös Teatterikorkeakoulun varadekaanina, vararehtorina ja ohjaajantyön professorina. Ruikalla on selkeä näkemys Teatterikorkeakoulun tulevaisuudesta sekä vahvoja näyttöjä johtamistaidoista.

Yliopiston hallitus valitsi Väkevän ja Ruikan tehtäviinsä 13.6.2018. Tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta vastaavan vararehtorin tehtävä avataan avoimeen hakuun elokuun aikana.

Median yhteydenotot: 
Vastaava viestintäpäällikkö Eveliina Olsson, 050-598 6492.