Kuuden nuoren taiteilijan teoksia Exhibition Laboratoryssa

Exhibition Laboratoryn keskikesän näyttelyistä ensimmäinen, Personal Space, esittelee teoksia kuudelta nuorelta taiteilijalta 20. kesäkuuta alkaen aina heinäkuun puoliväliin asti. 

Kukin näyttelyn taiteilija ottaa galleriasta teoksillaan haltuun oman tilansa, ja taiteilijoiden käytössä on kokonaisuudessaan Exhibition Laboratoryn lähes 700 neliötä. Taiteilijat ovat Teresa Kari, Kastehelmi Kollmann, Talvikki Kollmann, Annaliisa Krage, Maisa Majakka ja Rosaliina Paavilainen. Näyttelyssä on esillä taiteen tekemisen kirjo maalauksista ja valokuvista keramiikan ja veistosten kautta videoon.

Teresa Karin puuveistoksiin on yhdistetty myös muita materiaaleja, kuten epoksihartsia ja metallia. Roolipeliestetiikan lisäksi teoksissa voi havaita pop-henkistä ilottelua.

Talvikki Kollmannin valokuvasarja tutkii ihmisten suhdetta rakentamaansa ympäristöön ja sitä, miten ihmiset ilmaisevat identiteettiään omistamiensa esineiden kautta. 

Kastehelmi Kollmannilta nähdään maalaus ”You like me as I am”. Taiteilija on kiinnostunut identiteetin rakentamisesta, muistojen suhteesta todellisuuteen ja mahdollisuudesta muokata omaa tarinaa.

Annaliisa Kragen osuus näyttelyssä rakentuu pienikokoisista vesivärimaalauksista ja maalatuista objekteista tilassa. Maalaukset viittaavat myöhäisen keskiajan maalaustaiteeseen, ja maalatut objektit tuovat näyttelytilaan maalauksissa esiintyviä elementtejä, ja jatkavat siten maalausten tilaa näyttelytilaan.

Maisa Majakka tarkastelee keraamisissa veistoksissaan vapauden arkisuutta ja rakkauden jokapäiväisyyttä sekä eristäytyneisyyden tunteita ja kaipuuta. Figuratiivisten veistosten lähtökohtana on intuitiivinen yhdistelmä koettua, kuviteltua ja unessa nähtyä, joka vasta jälkikäteen ymmärretään tärkeäksi. 

Rosaliina Paavilaisen videoinstallaatio tutkii perhesuhteisiin sisältyviä jännitteitä. Teoksessa nähtävien ja kuultavien keskustelujen ytimessä ovat kasvukokemukset ja sanomatta jätetyt asiat, jotka vaikuttavat ihmissuhteisiin nykyhetkessä ja tulevaisuuudessa. 

Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 19.6. klo 17–19.

Näyttely on avoinna Exhibition Laboratoryssa (Merimiehenkatu 36) 20.6.–15.7.2018 tiistaista sunnuntaihin klo 11–18, suljettu maanantaisin ja juhannuksena 22.–24.6.

Exhibition Laboratoryn näyttelykesä jatkuu 20.7. alkaen kansainvälisellä näyttelyllä, joka kantaa työnimeä Gravity Seeks Love.