Photo: Petri Summanen/Kuvataideakatemia

Kesken kaiken on uuden Kuva/Tilan avajaisnäyttely

Kuvataideakatemia avaa lokakuussa uuden taidetilan Helsingin Punavuoreen, Merikorttelin kiinteistöön Merimiehenkadun päässä.

Kuvataideakatemian uusi yleisölle avoin näyttely- ja opetustila on saanut nimen Kuva/Tila, ja se kattaa 600 neliötä avaraa ja nykytaiteen esittämisen eritystarpeet mielessä remontoitua tilaa taiteelle.

Kuva/Tilassa järjestetään valmistumisvaiheessa olevien Kuvataideakatemian opiskelijoiden näyttelyitä, minkä lisäksi tila taipuu myös monenlaisiin tapahtumiin. Suunnitelmissa on mm. teemallisia ryhmä -ja yksityisnäyttelyitä, seminaareja ja liikkuvan kuvan esitystapahtumia. Kasarmikadulla sijaitsevan Kuvataideakatemian gallerian näyttelytoiminta päättyy marraskuun lopussa.

Kesken kaiken -avajaisnäyttely on avoinna yleisölle 11.10.–10.11.2013. Kuva/Tilan avajaisnäyttelyn nimi viittaa hetkeen, jolloin jokin asia vie, kuin ohimennen, taiteilijan kaiken huomion ja johtaa taideteoksen tekemiseen.

Näyttelyn teoksissa teema näkyy taiteellisen työskentelyn pohdintana ja merkitysten avoimuutena suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan ja kuvalliseen esittämiseen. Teosten aiheet avautuvat moniaalle. Näitä ovat mm. identiteetti, muutos, historiatulkinta, sukupuoli, kieli, sosiaaliset suhteet ja globaalin kuvakulttuurin samanaikaisuus.

Näyttely esittelee 14 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, joista puolet on Kuvataideakatemian opiskelijoita ja puolet viime vuosina akatemiasta valmistuneita kuvataiteilijoita. Mukana on mm. tilaan tehtyjä installaatioita, maalausta, performanssia, pokaustaidetta, taidegrafiikkaa, veistoksia ja videotaidetta. Näyttelyn ovat koonneet kuraattori Leevi Haapala, kuvanveiston professori Villu Jaanisoo ja Praxis-maisteriohjelman professori Maaretta Jaukkuri.

Riikka Ahlfors, Diego Bruno, Erno Enkenberg, Jenni Markkanen, Reija Meriläinen ja Megan Snowe, Riku Mäkinen, NioRautiainenToikka, Anssi Pulkkinen, Elina Rantasuo, Tuuli Saarekas, Nestori Syrjälä, Oskari Tolonen, Elina Tuhkanen, Filippo Zambon

Kuva/Tila


Merimiehenkatu 36 


00150 Helsinki 


avoinna ti-su 11-18


Vapaa pääsy