Laulaja-kosketinsoittaja Samora Pinderhughes konsertoi festivaalin päätösiltana pe 4.10.

DIG.-jazzfestivaali tuo esille tulevaisuuden tekijöitä

Lokakuinen DIG. The Future -jazzfestivaali luo katseen tulevaisuuteen. Festivaaliohjelman ovat koonneet Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin ainejohtajat Jussi Kannaste ja Sami Linna.

– Tapahtuman kautta haluamme tuoda esille jazzin tulevaisuuden tekijöitä – nuoria lahjakkuuksia ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia taiteilijoita. Festivaali ei pohdi ainoastaan sitä, mihin jazzmusiikki on menossa, vaan pikemminkin sitä, mihin maailma on menossa ja mikä merkitys muusikoilla ja musiikilla on tulevaisuuden suunnan määrittämisessä, Linna kertoo.

Festivaalin kolmessa konsertissa kuullaan jokaisessa kahta eri kokoonpanoa. Lavalla nähdään Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän opiskelijoita ja alumneja sekä kansainvälisiä opettajavieraita.

Tulevaisuuden tekijöiden etsimisessä on hyödynnetty jazzmusiikin aineryhmän kansainvälisten verkostojen asiantuntemusta.

– Saamme vieraaksemme yhdysvaltalaissaksofonisti Godwin Louisin, brasilialaiskitaristi Pedro Martinsin ja yhdysvaltalaisen laula-kosketinsoittaja Samora Pinderhughesin. Kaikki sekä konsertoivat että opettavat, Kannaste sanoo.

– On hienoa saada nämä nousevat tähdet opettamaan Sibelius-Akatemiaan. Muutaman vuoden päästä se ei ehkä olisi enää mahdollista, Linna jatkaa viitaten vierailijoiden tulevaan urakehitykseen.

Suomalaista jazztulevaisuutta festivaaliohjelmassa edustavat Katu Kaiku ja Signe -yhtyeet sekä Godwin Louisin kanssa esiintyvät jazzopiskelijat ja -alumnit.

Nuorin Louisin kanssa lavalle nouseva tulevaisuuden nimi on Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opiskeleva 14-vuotias klarinetisti Joonatan Henriksson.

Konserttien ohella festivaalin ohjelmassa on jazzin tulevaisuutta luotaava paneelikeskustelu.
 
DIG. The Future Musiikkitalossa 2.–4.10.2019.


DIG. The Future

Ke 2.10. klo 19.00
Katu Kaiku & Pedro Martins (BRA)
Black Box, Musiikkitalo

To 3.10. klo 19.00
Future All Stars feat. Godwin Louis (USA) & Godwin Louis Group
Black Box, Musiikkitalo

Pe 4.10. klo 11.00
Paneelikeskustelu: Jazz in the Modern World
Agora, Musiikkitalo
Vapaa pääsy

Pe 4.10. klo 19.00
Signe & VENUS feat. Samora Pinderhughes (USA)
Black Box, Musiikkitalo

Liput: 34/23/11,50 € (Ticketmaster), 30/20/10 € (Musiikkitalo)

Huomaa myös DIG.-festivaalipassi (Ticketmaster 74 €, Musiikkitalo 69€). Passi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin DIG. The Future -konsertteihin.


Teksti: Juho Papinniemi