Photo: Fleur Wilson

Adiemus-laulaja ja sähkökanteleen edelläkävijä yhdistivät voimansa duoksi

Laulaja Riikka Timonen ja sähkökantelisti Senni Eskelinen konsertoivat Seinäjoella perjantaina 5.4 osana Suomen Kansanmusiikkiliiton kevätkiertuetta. Intiimi duo on julkaissut levyn vuonna 2018 ja esiintynyt sen jälkeen Suomen lisäksi myös Saksan kiertueella.

Riikka Timonen on hankkinut kannuksensa Värttinän ja Adiemus Singersin laulajana. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa “Käenkukuntayöt” (Aito Records 2008) esitteli uusia, kiehtovia elektroakustisia sointeja. Riikka julkaisi toisen soololevynsä Susien Taajuuksilla (Rockadillo Records) syksyllä 2014. Riikan mystisen äänen on kuvailtu olevan kirkas kuin Lapin vuoripuro ja sisältävän samaan aikaan brutaalia arktista voimaa. Riikan ainutlaatuista, veret seisauttavaa ääntänsä on kuultu kaksi kertaa Euroviisukarsinnoissa (Toarie 2004 ja Meren 2009).

Senni Eskelinen on Suomen eturivin kanteletaiteilija. Hänen musiikissaan risteilevät palaset eri musiikkityyleistä, progressiivisesta rock-musiikista karjalaiseen kanteleimprovisaatioon. Kahdeksan vuotta sitten Riikka Timonen näki Senni Eskelisen soittamassa kanteleella progressiivista rockia ja tiesi heti löytäneensä etsimänsä. Siitä lähtien yhteistyö heidän välillään on ollut yhtä luonnollista kuin hengittäminen. Heidän duolevynsä ”Perillä” julkaistiin keväällä 2018 (Rockadillo Records & Westpark Music). Melodiat Riikan teksteihin sävelsi Milla Viljamaa. Levy sai loistavan vastaanoton. Duo Riikka Timonen ja Senni Eskelinen valittiin Kanteleliiton vuoden yhtyeeksi 2018.

Riikka Timonen: laulu
Senni Eskelinen: sähkökantele

Pe 5.4 klo 19.00
Hotelli-ravintola Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki
Liput 10/7 €.

Lisätietoja: Piia Kleemola-Välimäki, p. 0407104382,