Tunne orkesterisi -luentosarja: Suurta oopperaa!

Thursday, October 24, 2019 - 16:30 to 18:00
Music Centre, Harjoitussali Paavo
Luento
Free entry
Vieraana Kansallisoopperan pääkorrepetiittori Kurt Kopecky ja sopraano Jenni Lättilä

Syyskaudella 2019 suosittu yleisöluentosarja Tunne orkesterisi tutkii Salat julki -teemalla oopperaorkesterin saloja: orkesterin syntyjuuret ovat oopperassa, 1600-luvun alkuvuosien uudessa teosmuodossa. Oopperassa orkesteri myös kehittyi, kunnes itsenäistyi siitä ”konserttiorkesteriksi” 1700-luvun mittaan. Tämän jälkeenkin monet orkesterin ja sen soittimiston uudistukset kehittyivät oopperassa ja baletissa ja siirtyivät sieltä sinfonioihin.

Konserttiorkesterin ja teatteriorkesterin työnkuva on jonkin verran erilainen – lähtien siitä, että oopperassa muusikot ovat montussa puolittain piilossa. Minkälaista on muusikon työ oopperaorkesterissa? Mitä erityispiirteitä ooppera- ja balettimusiikissa on konserttimusiikkiin verrattuna? Millaista on oopperaorkesterille säveltäminen, sen johtaminen tai siinä soittaminen? Näihin kysymyksiin syksyn Tunne orkesterisi -luennot tarjoavat vastauksia.

Vieraiksi kutsutaan tuttuun tapaan kapellimestareita, säveltäjiä, soittajia, ohjaajia, koreografeja ja kouluttajia. Isäntänä toimii muusikko, tutkija Ville Komppa.

Lisätietoja: tunneorkesterisi.com.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Further information:
Mari Karjalainen, 050 384 3452, mari.karjalainen@uniarts.fi