Vaarallinen taide - Taideyliopisto SuomiAreenassa

Friday, July 20, 2018 - 13:00 to 14:00
BEPOP-keskus, Pori

Taiteella on voimaa muuttaa maailmaa, ja siksi se on joskus vaarallista – sekä tekijöilleen että yleisölle. Taideyliopisto toivottaa sinut tervetulleeksi keskustelemaan taiteesta ja yhteiskunnasta perjantaina 20.7. klo 13.00 BEPOP-lavalla Porin SuomiAreenassa!

Taiteella on voima kyseenalaistaa, luoda merkityksiä ja tehdä näkymättömästä näkyvää. Siksi totalitaristisissa yhteiskunnissa taiteilijat ovat toimittajien ohella ensimmäisinä vaarassa. Henkilökohtaisella tasolla taide voi auttaa ymmärtämään, muuttamaan kokonaan näkökulmaa ja aistimaan itseä laajemmin. Taiteella on annettavaa myös yrityksille ja organisaatioille. Yhteistyö taiteilijoiden kanssa voi viedä yritykset epämukavuusalueelle, ravisuttaa totuttuja konventioita ja synnyttää kokonaan uusia oivalluksia. 

Mikä merkitys taiteen voimalla on koko yhteiskunnalle? 

Taideyliopisto kutsuu joukon taiteilijoita, tutkijoita ja liike-elämän edustajia pohtimaan, missä taiteen voima piilee. Panelisteina ovat Taideyliopiston tutkijat Saijaleena Rantanen ja Susanna Hast, kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemi, Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki sekä toimittaja ja Vikes-säätiön asiantuntija Wali Hashi. Keskustelun moderaattorina on toimittaja Sean Ricks.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua paikan päälle tai suorana lähetyksenä MTV:n Katsomo-palvelussa sekä SuomiAreenan nettisivuilla. Sosiaalisessa mediassa keskustelua voi seurata hashtagilla #vaarallinentaide.

Taideyliopiston keskustelu Vaarallinen taide – pitääkö taidetta pelätä?
Aika: perjantaina 20.7. klo 13.00–14.00
Paikka: BEPOP-keskus, Yrjönkatu 22, Pori

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Tänä kesänä jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

 

Tags: