Brass @ Sibelius Academy: UMO & Marshall Gilkes (USA)

Thursday, June 8, 2017 - 20:00
Music Centre, Sonore
Konsertti
Ticket sales begin 22.03.2017 09:00
Tickets: 7-14,50€
Brass @ Sibelius Academy on kansainvälinen vaskisoitinten koulutus- ja konserttitapahtuma 5.–10.6.2017.

UMO Jazz Orchestra ja yhdysvaltalainen pasunisti Marshall Gilkes yhdistävät voimansa ja esittävät materiaalia Gilkesin uusimmalta, kaksi Grammy-ehdokkuutta saaneelta Köln-albumilta, jonka hän teki yhdessä WDR Big Bandin kanssa. Lisäksi Gilkes säveltää ja sovittaa muutamia uusia kappaleita tätä konserttia varten.

Marshall Gilkes on yhdysvaltalainen, vuonna 1978 syntynyt pasunisti ja kapellimestari, joka on vaikuttanut mm. Maria Schneiderin orkesterissa, Vanguard Jazz Orchestrassa ja WDR Big Bandissa. Tämä monipuolinen muusikko ja musiikillinen kameleontti yhdistelee jazzin spontaaniutta klassiseen musiikkiin tavalla, joka on tehnyt hänestä kysytyn esiintyjän, säveltäjän ja rivimiehen.

UMO Jazz Orchestra on Suomen ainoa ammattimaisesti toimiva big band, jonka 16-miehinen kokoonpano tekee vuosittain noin 80 konserttia. Ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistellen yllätyksellisesti vanhaa ja uutta.

UMO
Marshall Gilkes, kapellimestari ja pasuuna

Brass @ Sibelius Academy 5.–10.6.2017

Brass @ Sibelius Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen vaskisoitinten koulutus- ja konserttitapahtuma, joka järjestetään nyt toista kertaa 5.–10.6.2017 Helsingissä. Tapahtuma on osa Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston käynnistämää vaskipuhallinkoulutuksen kehittämishanketta, jonka avulla halutaan vahvistaa vaskimusiikin osaamista sekä lisätä vaskimusiikin harrastustoimintaa Suomessa.

sites.uniarts.fi/brass-siba
facebook.com/BrassSiba

Further information:
Matti Leisma, 050 387 7310, matti.leisma@uniarts.fi