Photo: Jan Ahlstedt

Tuho-osasto

Thursday, September 6, 2018 - 18:00 to Friday, September 21, 2018 - 17:00
Tiketti Galleria
Free entry

Todellisuuden tutkimuskeskus & Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu/ Esitysdramaturgian koulutusohjelma

Tuho-osasto

Tuho-osasto on paikka, johon voi tuoda tuhottavaksi esineen, josta haluaa hankkiutua eroon erityisellä tavalla. Toimimaton kapistus, ei-toivottu lahja, muisto menneestä suhteesta, oma sotilaspassi, ruma kodintavara, rintaliivit, yliarvostettu kirja. Tuhottavaksi kelpaa mikä tahansa, mikä ei ole elävä olento tai jonka tuhoamisesta ei aiheudu vaaraa tai vakavaa rikosta.

Tuho-osasto on palvelu, installaatio ja kokemuksellinen esitys, joka on inspiroitunut halusta rikkoa tavaroita. Sen rakentaa ja esittää Luukestit-duo, joka koostuu esitystaiteilija Louna-Tuuli Luukasta ja kuvataiteilija Heidi Kestistä. Luukestit ei ota moraalisesti kantaa siihen, mitä asiakas tuo tuhottavaksi. Tuho-osastolla pääsee eroon yhdestä turhasta taakasta ja saa vastineeksi yksilöllisen tuhoamispalvelukokemuksen. Sen lisäksi, että itse esine hajotetaan, sen särkeminen on esityksellinen tapahtuma, johon kuuluu esineen materiaalin ja sen käyttäytymisen hyödyntäminen myös tilanteessa tapahtuvan ääniteoksen toteuttamisessa.

Ei-toivottu tavara on sekä konkreettinen että sentimentaalinen lasti. Tuhokellarin tarkoituksena ei ole tuottaa hyvää mieltä uudelleenkäyttämällä tarpeetonta roinaa, vaan kanavoida pahaa mieltä, ahdistusta, ärsytystä tai muita raskauttavia tunteita mahdollisesti puhdistaviksi tai ilahduttaviksi taide-elämyksiksi. Tai vain nauttia hävityksestä tietämättä miksi.

Ohjaus: Louna-Tuuli Luukka ja Heidi Kesti
​Tilasuunnittelu: Ville Aunola
Esiintyjät: Talvikki Eerola, Heidi Kesti ja Louna-Tuuli Luukka
Tuotanto: Annu Kemppainen ja Heta Keskinarkaus

Avajaiset Tiketti Galleriassa (Urho Kekkosen katu 4–6, Helsinki) torstaina 6.9. klo 18–20.
Näyttely auki 7.–21.9.2018: Ma-pe klo 11-18
Esitykset 7.-21.9.: Ma-pe klo 12, 15 ja 17.
Vapaa pääsy. Esitysvaraukset 3.9. alkaen: / 0400 641 989