Tärkeitä tarinoita

Friday, January 17, 2020 - 19:00 to 20:00
Music Centre, Black Box
Konsertti
Tickets: 6,50-18€
Tärkeitä tarinoita -esitys tutkii tarinankerrontaa eri ilmaisumuotoja käyttäen.

Minkälaiset ovat nykykansanmuusikon keinot välittää tarinoita yleisölle? Minkälaiset tarinat ovat nykypäivänä tärkeitä kerrottavaksi? 

Jotkut tarinat syntyvät hetkessä, toiset ovat ikiaikaisia. Tarinan synnyttäminen ja kerronta laulaen, soittaen ja tanssien ovat esityksen keskiössä. Esiintyjinä ovat kansanmusiikin aineryhmän kandiopiskelijat. Opiskelijat toimivat näyttämöllä kokonaisvaltaisina esiintyjinä, mihin kuuluu musisoinnin lisäksi liike, äänen käyttö ja näyttämöllisyys. Esityksen materiaali, musiikki ja käsikirjoitus syntyy opiskelijoiden improvisoiden tuottamana “Improvisaatio, ilmaisu ja esiintyjyys”-opintojaksolla syksyllä 2019. Improvisaatio on työvälineenä luonteva kansanmuusikolle ja tarinan kerronta on kansanmusiikin ydintä jo satojen vuosien takaa.

Kansanmusiikki ei ole museoesine vaan elävä ja kehittyvä taidemuoto. Kansanmuusikot toimivat työssään monissa rooleissa: esiintyjinä, säveltäjinä, sovittajina, tanssijoina, tutkijoina, laulajina, instrumentalisteina, multi-instrumentalisteina. Taiteidenvälinen yhteistyö on itsestäänselvyys, ei erikoisuus. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin koulutusohjelmalla on tähän pitkät perinteet. Opiskelijoille tutustuminen mm. teatterin ja tanssin ilmaisukeinoihin antaa perspektiiviä omaan työskentelyyn muusikkona sekä tarjoaa mahdollisuuksia ilmaisun laajentamiseen – niin omalla instrumentilla kuin myös sen ulkopuolella. 

Esityksen ohjaus: Tuomas Juntunen, tanssija/koreografi 
Musiikillinen ohjaus: Petri Prauda, Vilma Timonen, Jouko Kyhälä 
Esiintyjät: kansanmusiikin aineryhmän kandiopiskelijat, vuosikurssit 1.-3

Further information:
Jouko Kyhälä, 040 536 1942, jouko.kyhala@uniarts.fi