Photo: Harriina Räinä

Saapuminen Japaniin opiskelijavaihtoon

|
Blog

こんにちは!

Terveisiä Tsukubasta, Japanin Ibarakin prefektuurista. 

Saavuin tänne viime viikolla maisterivaihtoon, Plastic Art & Mixed Media -koulutusohjelmaan. Opiskelen neljättä vuotta Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, Taidegrafiikan koulutusohjelmassa. 

Japanissa syys- ja kevätlukukaudet ovat eri aikoina kuin Suomessa, kevätlukukausi alkoi 4.4. ja jatkuu syyskuun loppuun. Kurssit kuitenkin loppuvat pääsääntöisesti elokuun ensimmäisen viikon jälkeen, milloin alkaa niin kutsuttu "kesäloma". Minulla on tarkoitus majailla täällä tasan viisi kuukautta.

Tsukuban kaupunki sijaitsee noin 60km Tokiosta koilliseen. Yliopisto on kaupungissa suuri tekijä, opiskelijoita on kaiken kaikkiaan noin 16 500, joista maisteritason opiskelijoita on reilu 6500. 

Hakuprosessi oli helppo, sillä yliopistolla on tuore vaihtosopimus Kuvataideakatemian kanssa. Lisäksi Kuvataideakatemian päässä työskentelevä kv-suunnittelija Ulla Tissari auttoi papereiden ja hakemusten kanssa, iso kiitos hänelle! Japani on hyvin byrokraattinen maa, joten lippulappuja saa täyttää aika paljon. Lisäksi maahantulolupaa sai odotella viimeisille viikoille asti ja kävi niin, että opiskelijaviisumi ja lennot olivat kädessä vain alle viikko ennen koulun alkamista!

Täällä kuitenkin ollaan. Seuraavaksi yritän rekisteröityä kevätlukukauden kursseille.