Photo: Jussi Särkkä

Tuntemuksia Tampereelta: Jussi Särkkä

|
Blogi
 
Sibelius-Akatemian fagotin soiton lehtori Jussi Särkkä kertoo saaneensa positiivista palautetta ja kokemuksia yhteistyöviikonlopusta Tampereella.
 
"Syksyisenä viikonloppuna 18.-20.9. tein opetusvierailun Tampereelle, johon olivat kokoontuneet Tampereen Konservatorion ja Pirkanmaan musiikkiopiston fagottiopiskelijat opettajiensa Timo Jäntin ja Lea Leinonen-Szemelyin johdolla. Koolla oli suomalaisittain harvinaisen iso joukko nuoria fagotisteja, yhteensä 26 eri-ikäistä lasta ja nuorta.
 
Perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan ajoittuneen tapahtuman aikana annoin henkilökohtaista opetusta hiukan edistyneemmille oppilaille, joita oli noin vajaa puolet joukosta, ja sen lisäksi ohjasin ja koulutin koko joukkoa yhtyesoitossa. Kahdessa pienessä teoksessa olivat mukana kaikki soittajat 6-vuotiaasta juniorista 25-vuotiaaseen ammattiopiskelijaan. Lisäksi valmensin hiukan varttuneempien yhtyettä. Valmistimme myös opettajien kesken muuutaman trioesityksen. Viikonloppu huipentui loppukonserttiin, jossa esiinnyin myös itse solistisesti yhden teoksen verran. Konsertissa oli paikalla melko mukavasti yleisöä, koostuen toki valtaosin soittajien lähipiiristä, mutta myös ”ulkopuolisia” oli saapunut kohtuullisen hyvin.
 
VIikonloppu oli selvästi alueen fagotisteille virkistävä tapahtuma, sillä aiemmin kahden laitoksen fagottiluokkien kesken ei varsinaista yhteistoimintaa ole ollut. Toivon ja uskon tämän tapahtuman aloittavan alueella uuden yhteistyön, toimivan oppilaiden innostajana ja motivoivan myös entistä virkeämpään henkilökohtaiseen harjoitteluun. Näin siksi, että kuultuaan edistyneempien soittajien soittoa moni saattaa oivaltaa konkreettisemmin, mitä kaikkea voi soittoharrastuksessa olla ulottuvilla kun taidot lisääntyvät. Tähän mennessä saamani ja jo paikan päällä kuulemani palaute tapahtumasta on ollut erittäin positiivista. Vastaavan toiminnan jatkumisesta esitettiin heti toiveita!"
 
Sibelius-Akatemia käynnisti syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön. Viidellätoista viikonloppukurssilla nuoret eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa. Suomi soimaan -blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.