Tuntemuksia Tampereelta 2: Timo Jäntti

|
Blogi

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen yhteistyö suomalaisten musiikkioppilaitosten kanssa eri puolilla maata käynnistyi 19.9. Tampereelta. Viikonlopun mittaiselle kurssille osallistui 24 oppilasta Tampereen Musiikkiakatemiasta ja Pirkanmaan musiikkiopistosta opettajineen. Viikonlopun antia osaltaan summasi Tampereen musiikkiakatemian fagotinsoiton lehtori Timo Jäntti. 

- Pidemmällä olevat saivat mestarikurssityyliin yksityisen soittotunnin, jossa käytiin läpi lähinnä yhtyeteoksien stemmoja. Opettajat valmistivat keskenään oman trio-ohjelmiston viikonloppukurssin päätöskonserttiin. Oppilaat oli jaettu kahteen ryhmään, joista pienimmät osallistuivat vain kahteen kappaleeseen ja isommat kaikkiin teoksiin. Ohjelmisto oli kevyttä klassista ja hieman viihteellistäkin, Jäntti kertoo.

Toiveena on saada vierailut jatkumaan noin kahdesti vuodessa ja toivottiin, että myös fagottiorkesteri voisi jatkaa. Yhtyetyöskentelyä olisi monen mielestä voinut kestää kaksikin viikonloppua, jotta opitut asiat olisi ollut paremmin aikaa sisäistää. Yhteistä vapaa-aikaa naapurioppilaitoksen oppilaiden kanssa olisi voinut olla, jotta heihinkin olisi tutustunut paremmin. Viikonloppun annista kerätyn palautteen perusteella myös Pirkanmaan musiikkiopiston nuorten fagotistien vanhemmat olivat sisällöstä innoissaan.

-  Viikonlopun sisältö oli aikalailla juuri sellainen kuin kuvittelinkin sen olevan; kasasin aikataulun ja tiesin ohjelmiston sekä vierailevan opettajan entuudestaan. Ehkäpä juuri oppilaiden yhteistä vapaa-aikaa voisi jatkossa järjestää, esimerkiksi yhteisen lounaan. Ja voisihan kurssi kestää kaksikin viikonloppua. Tosin kyse on täysin resursseista, tällä kertaa nimittäin molemmat opettajat olivat mukana omalla vapaa-ajalla, joka pidemmän päälle toimii hyvin epävarmasti, Jäntti summaa.

Kokemuksen perusteella toivotaan, että jatkoa seuraa!

 

Sibelius-Akatemia käynnisti syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön. Viidellätoista viikonloppukurssilla nuoret eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa. Suomi soimaan -blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.