Klarinettioppilaat mestarikurssilla pohjoisessa

|
Blogi

Lapin musiikkiopiston klarinettioppilaat pääsivät nauttimaan harvinaisesta vierailusta, kun Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettaja ja Suomen Kansallisoopperan klarinetin äänenjohtaja Niina Selin kävi pitämässä mestarikurssin Rovaniemellä. Osallistujat olivat klarinetinsoitonopettaja Esko Parikan luokalta ja heidän ikänsä vaihteli seitsemänvuotiaasta 18-vuotiaaseen.
Kurssilla oli sekä yksityis- että ryhmäopetusta ja loppukonsertti pidettiin Rovaniemen kaupunginkirjaston Soiva joulukalenteri- sarjassa klarinettiyhtyeen voimin.

 

- Oli ilo huomata, miten aktiivista klarinettielämä pohjoisessa on ja miten hyvä on jokaisen oppilaan perustekniikan taso sekä asenne, summaa Selin tyytyväisenä mestarikurssin antia.

Rovaniemeläissyntyinen Niina Selin on itsekin opiston kasvatteja, Esko Parikan entinen oppilas.

Vierailu oli osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyötä ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, joka käynnistyi syksyllä 2016. Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla pyritään madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä. Suomi Soimaan -blogissa kuulemme terveisiä viikonloppuvierailuilta eri puolilta Suomea.

Lisätietoja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta