Klarinetilla Pirkanmaan musiikkiopistossa!

|
Blogi

Pirkanmaan musiikkiopiston ja Valkeakosken musiikkiopiston järjestämä klarinettitapahtuma oli erittäin mielenkiintoinen kaikille osapuolille ja se osoittautui hyvin tärkeäksi klarinetistien kohtamiseksi. Tapahtuman avulla oppilaat tutustuivat paremmin toisiinsa, he saivat erittäin hyvää opetusta tapahtumaan pyydetyiltä opettajilta ja heissä syttyi entistä vahvempi soiton riemu ja ilo. Me opettajat puolestaan tapasimme kollegoita ja omia opettajiamme. Heidän kanssaan tulikin käytyä monenlaisia mielenkiintoisia keskusteluja. Ja kaikki tapahtumaan tulleet kouluttajat kertoivat tulleensa opettamaan mielenkiinnolla ja mielissään. Tämä toi myös heille mukavaa vaihtelua arkityöhön. Totesimme, että tällaisia tapahtumia, jossa ollaan useampi päivä tiiviisti yhdessä yhteisen asian äärellä, tarvittaisiin  paljon lisää musiikkiopistomaailmassa.

Kiitos, kun saimme Tuulia Ylösen opettamaan oppilaitamne! Hänen opetustaan oli riemullista seurata. Oppilaat olivat hänen opetuksestaan erittäin mielissään ja jokaiselle oppilaalle tarttui matkaan monenlaisia neuvoja. Myös me opettajat saimme  oppilaistamme uusia ajatuksia ja näkökulmia seuratessamme opetusta. Tuulia ehti tapahtuman aikana opettaa 13 oppilasta, joten onneksi melko moni oppilas sai nauttia hänen  positiivisesta ja tarkasta opetuksestaan.

Oli erittäin mukavaa, että Tuulia oli myös mukana soittamassa klarinettiorkesterissamme. Estradilla klarinetti -tapahtuma huipentui Kangasala-talossa 18.11. soitettuun päätöskonserttiin. Konsertissa esiintyi pianistin kanssa 8 oppilasta, jotka olivat osallistuneet kurssin aikana opetukseen. Sen lisäksi konsertissa soitti oppilaista ja kouluttajista muodostettu 72 -henkinen klarinettiorkesteri. Orkesteri pääosin Paul Harrisin musiikkia.

Tapahtuman muut kouluttajat olivat Anna-Maija Korsimaa, Esko Parikka, Paul Harris ja Pekka Ahonen.

 

Teksti: Katri Kolunen, Klarinetinsoiton lehtori, Pirkanmaan musiikkiopisto

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyö on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, joka käynnistyi syksyllä 2016. Sen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla pyritään madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä. Suomi Soimaan -blogissa kuulemme opettajien terveisiä viikonloppuvierailuilta eri puolilta Suomea.