Photo: Markku Laakso
Andrzej Wilkus johtaa kitaraorkesteria

Kitaralla Kuopiossa

|
Blogi

Kitarakoulutusviikonloppu Kuopiossa 11.-12.11.2016

Sibelius-Akatemian kitaralähetystö (2/3 kitaraluokan opettajista ja 1/5 opiskelijoista!) tuli Kuopioon mukanaan hieno kannustava asenne ja hyvä yhteishenki. Tämä tarttui meihinkin, ja saimme viikonlopusta ja erinomaisesta opetuksesta paljon. Kurssilla olleiden oppilaiden kanssa on ollut ilo jatkaa työntekoa: tuntuu, että heillä on tapahtunut paljon edistymistä myös kurssin jälkeisillä tunneilla.

Opetus oli monipuolista, syvälle pureutuvaa ja innostavaa. Sibelius-Akatemian opiskelijoiden mukanaolo toi paljon lisää. Tunneilla myös heitä osallistettiin, ja meidän opiskelijoillemmekin tämä oli tietysti erittäin antoisaa. Näytti siltä että myös tuntien ulkopuolella tietoa vaihtui koko ajan opiskelijoiden kesken. Kurssin vaikutusta tehosti se, että Sibelius-Akatemiasta oli näin monta ihmistä mukana. Oli myös hienoa saada kosketusta Sibelius-Akatemian kitaraluokan tämänhetkiseen tilanteeseen. Havaitsimme, että taso on todella korkea. Uskon että Sibelius-Akatemian opiskelijat toimivat opiskelijoillemme tärkeänä esimerkkinä siitä mihin pyrkiä jos haluaa hakeutua Sibelius-Akatemiaan tai ylipäätään ammatillisiin opintoihin.

 

Kokonaisuutena kokemus koulutusviikonlopusta oli hyvin intensiivinen, aivan kuin meillä olisi ollut viikon festivaali kahdessa päivässä. Kumpanakin päivänä Andrzej ja Janne opettivat aluksi muutaman tunnin omissa luokissaan mestarikurssiopetuksena. Mukana oli soolotuntien lisäksi myös muutama nuorempien soittajien muodostama duo ja trio. Sen jälkeen kokoonnuimme yhteisharjoitukseen, joissa harjoittelimme illan konsertin yhteiskappaleet. Esitys sisälsi myös improvisaatiota, johon saimme mukaan opiskelijoiden ja opettajien lisäksi myös kurssin nuorimmat 7-vuotiaat soittajat. Kerrassaan hieno kokemus päästä tekemään musiikkia yhdessä ikäjakauman ollessa ekaluokkalaisesta viisikymppiseen!

 

Päätöskonsertin jälkeen näin erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia ilmeitä niin meidän opiskeljoiden, heidän vanhempiensa ja kollegoitteni kasvoilla. Tästä sai paljon lisää virtaa ja uusia ideoita. Suuret kiitokset Andrzej, Janne, Oliver, Joona ja Otto! Kiitos myös Sibelius-Akatemialle ja Suomen Kulttuurirahastolle siitä että tällaista erinomaista koulutusta on tarjolla. Hienoa, että Akatemian nuorisokoulutus jalkautuu maakuntiin ja tuo tällä tavoin huippuopetusta meidän kauempana asuvienkin luo.

Teksti: Markku Laakso