Kuvassa Geoffrey ja Eric odottavat oppitunnin alkamista.

Emman matkassa, osa 2

|
Blogi

Oresteia on nyt nähnyt päivänvalon ja jää kesätauolle. Työharjoittelun ja saksalaisen teatterin kurssin lisäksi saimme mahdollisuuden osallistua (kiitos Lauran!) yhden paikallisen taideyliopiston, Universität der Kunstin oppitunneille. Maanantaina heräsimme kukonlaulun aikaan, silloin oli jo lämmin, ja matkasimme länsi-Berliiniin jossa osallistuimme ensimmäisen vuosikurssin puhetunnille heidän opettajansa Simonin johdolla. Simon ystävällisesti piti tuntinsa englanniksi. Harjoittelimme mm. äänen ulottamista kontaktissa toisiin, fyysiseen kosketukseen reagoimista fyysistäen ja äänen kanssa sekä fyysisen epätasapainon ja äänen suhdetta kadottamatta keskustan tukea. Hiki tuli ja aurinkokin porotti!

Meidät otettiin vastaan lämpimästi ja innostuneesti, joka teki tunnille osallistumisesta ja uusiin ihmisiin koskemisesta helppoa. Tunnin jälkeen saimme vielä esittää kysymyksiä ja keskustelimme saksalaisesta koulutuksesta huomataksemme, että tämä yliopisto tarjoaa aikalailla yhtä monipuolisesti eri työkaluja kuin meillä Suomessa. Muita kouluja toki on, joissa on tarjolla enemmän erikoistumista, kuten elokuvanäyttelemisen koulu. Saksassa kun kuulemma rakennetaan näyttelijän ura pitkälle jonkun tietyn estetiikan tai tyylilajin varaan.

Viikon ohjelmassa on vielä pari esitystä, esseen kirjoittamista, museoissa käymisiä ja toinenkin oppitunti UdK:n opiskelijoiden kanssa.

Kesäiset terveiset, koitan tuoda celsiusasteita minigrip-pussissa kotiinkin!

Emma Castrén