Jaakko Tuomainen - Jatketaan tästä, kiitos vaan kaikille!

|
Blogi

Vieläköhän jaksan kirjoittaa Kuvan Keväästä? Tavoitteeni kymmenestä postauksesta ei nyt näköjään täyttynyt, olkoon tämä Yhdeksäs Postaus viimeiseni. Lähipäivinä on alkanut lähinnä pyöriä mielessä pakeneminen. Jokseenkin tämä näyttely, vaikka se tosiaan on vain yksi näyttely lukemattomien näyttelyiden joukossa, on välillä saanut aivan liian paisutetut mittasuhteet. Enkä nyt puhu vain henkilökohtaisesta kokemuksestani, jota tietenkin värittää oma osallistumiseni tähän sirkukseen.

    Mutta kuinka paeta? Voisin poistua hetkeksi maasta, jos varaa olisi. Voisin istua puistossa ja lukea kirjaa, tai etsiytyä sisätiloihin katsomaan elokuvia viikoksi tai kahdeksi. Onneksi sentään perjantaina jonkinlainen Pako Helsingistä: Lahden Taideistituutin vihoviimeinen vuosikurssi nimittäin avaa opinnäytetyönäyttelynsä Lahden Taidemuseossa. Sinne vaan tekin Helsinki-keskeiset taideihmiset bongaamaan nuoria lupauksia! Tätä ei enää pääse todistamaan. Toivottavasti moni teistä tajusi myös käydä mm.  Vapaan Taidekoulun, Taidekoulu Maan ja Kankaanpään Taidekoulun näyttelyissä, jotka toukokuussa iloksenne - tai harmiksenne, mikäli olette taiteenvihaajia – olivat ripustettuina pääkaupunkiimme.

 

Pako toisaalta sataprosenttisesti ei tunnu koskaan olevan mahdollista. Pää on täynnä - sanotaan vaikka “taidetta” - vaikkei työhuoneella tuijottelisikaan. Täytyy kai vaan hyväksyä tämä tosiasia, ja pitää “työhuone” matkassa myös puistossa, elokuvaa katsellessa, tai vaikka Lahes käydes. Nimittäin luonnoskirjojen muodossa. Laitan tähän viimeiseen postaukseen vielä kuvia luonnoskirjastani, joka on lähestulkoon viimeistä sivua myöten täyttynyt tasan kuukauden päivien vierähtäessä (niin, siis siellä installaatiossani selailtavissa ollut). En nyt taida jaksaa alkaa siitä kuinka nämä paperiduunit aina tuntuvat saavan enemmän ns. kiitosta kuin öljyvärimaalaukseni. Sanonpa vaan että joojoo. Älä silti huuda baarissa mulle. Hyvää kesää itse kullekin!

P.S. Kuvan Keväässä näkyi myös olevan kaikenlaista myyntiä. Odotankin näkeväni joskus näitä hankintoja mm. Kiasmassa ja HAMissa. Ja näkeväni tämän arvoisellaan paikalla Jarkon yksityiskokoelmissa:

Taisi muuten unohtua hieman tämä soittolistajuttu. Tässä tällainen spotify:user:tuomainen.jaakko:playlist:10oalmYHJAdqRqKYqXQ463