Sommarakademi tuo pohjoismaista yhteistyötä opiskelijoiden kesäkuukausiin

|
Blogi

Sibelius-Akatemian tiloissa, helteiltä suojassa on tällä viikolla työstetty solistitaitoja, kamarimusiikkia ja liediä pohjoismaisella yhteistyöllä. Neljättä kertaa järjestetty Sommarakademi–kesäkurssi on koonnut viikon ajaksi yhteen 43 opiskelijaa pohjoismaisista musiikkiopinahjoista. Lehtori Gustav Djupsjöbacka on ollut mukana alusta saakka ideoimassa ja kehittämässä kesäakatemiakonseptia ja sen sisältöä.

- Idea sai alkunsa kun pohdittiin, miten Sibelius-Akatemian tiloihin saataisiin eloa hiljaisten kesäkuukausien ajaksi – ja yleisestihän on ollut keskustelua myös kesälukukaudesta. Oppimisen kannalta tällainen tiivistyöskentely on hyvä ja tehokas toimintamalli.

Alun perin tarkoitus oli rakentaa intensiivikurssi yhdistämään Tukholman Kungliga Musikhögskolania ja Sibelius-Akatemiaa – kehittää yhteistyötä, jossa opiskelijat voisivat tutustua valtionrajojen yli ja opettajat saada innoitusta toisiltaan. Tänä vuonna mukaan haluttiin myös Oslon ja Kööpenhaminan musiikkikorkeakoulut. Sommarakademi on tarjonnut osallistujille myös luentoja jotka syventävät soitinopetusta ja kurssin tiimoilla myös muun muassa keskustellaan siitä, mitä on instrumentaalinen huippuopetus.

- Minusta tällaisen tiiviin kurssin etu on se, että siellä voidaan myös kokeilla opetus- ja toimintamuotoja jotka eivät välttämättä ole mahdollisia opetuksessa normaalin lukukauden aikana, Djupsjöbacka huomauttaa.

Yksi tällainen toimintamuoto tänä vuonna on kahden opettajan yhteistyö, jossa esimerkiksi liediä opettavat rinnakkain sekä pianisti/korrepetiittori että laulunopettaja.

- Tällainen yhteisopetus on itsellenikin se kiinnostava juttu, Djupsjöbacka toteaa.

 


Kansainvälisen Sommarakademi-kurssin loppukonsertit:

28.8. klo 19.00, Wegelius-sali, Töölönkatu 28, Helsinki