Photo: Johanna Laitinen
Kantelelegenda Fedja Happo, tuottaja Joni Käenmäki ja tuntematon mies pitelevät hyppysissään 5-kielistä kannelta. Kuullaankohan soitinta myös Kansanmusiikin Isommassa Illassa Musiikkitalossa 7. maaliskuuta?

Kolme hauskempaa syytä, miksi sinun pitäisi kiinnostua Kansanmusiikin Isommasta Illasta

|
Blogg

Musiikkitalossa järjestetään jo kolmannen kerran Kansanmusiikin Isompi Ilta, jonka Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää yhteistyössä eri kansanmusiikin toimijoiden kanssa lauantaina 7. maaliskuuta (psst, katso lisätietoja illasta täältä.). Illan tuottaja, työmyyrä ja humoristi Joni Käenmäki kertoi Kuulolla-blogin toimittajalle, miksi juuri Sinun kannattaisi tulla tapahtumaan.

Joni Käenmäki:

" 1. Tiesitkö, että kansallissankarimme Jean Sibelius matkusti nuorna miehenä Raja-Karjalaan, ja keräsi sieltä materiaalia huikeisiin sävelteoksiin? Illan pääkonsertissa Musiikkitalon konserttisalissa klo 19.00 voit kuulla esitettävän näitä sävelmiä, suurin osa ensimmäistä kertaa!

2. Sibba kertoi, että matkallaan hän lauloi ja soitti runolaulaja Pedri Shemeikan pirtissä "keskeytyksettä kokonaisen vuorokauden”. Miltä moiset, nykyaikana helposti avohoitoon johtavat bakkanaalit mahtoivat tuntua? Sekin selviää konsertissa!

3. Oletko tietoinen, että 7. maaliskuuta on gregoriaanisen kalenterin mukaan vuoden 66. päivä? Liekö sattumaa että tällä päivämäärällä on myönnetty aikanaan puhelimen patentti? Mitä tekemistä näillä faktoilla on Kansanmusiikin Isomman Illan kanssa? Ei mitään, mutta jottet joutuisi pohtimaan lauantai-iltasi ratoksi moisia yhdentekevyyksiä, tule mieluummin Musiikkitalolle nauttimaan soivista elämyksistä, pussihousut voi jättää kotiin!"

Teksti: Johanna Laitinen