Photo: Roni Tuomivirta

Keskiviikko keskellä kiertueviikkoa

|
Blogi

Kuva: Roni Tuomivirta

Porilaisena olen ihastunut Raumaan, vaikka sitä ei varmaankaan saisi julki kirjoittaa. Eilen pohdin, mistä raumalaisten ja porilaisten omaleimainen suhtautuminen toisiinsa olikaan saanut alkunsa. Ainakaan tämä kiertue ei asiaa valoittanut mitenkään.Tänään kolmantena päivänä vakuutuin edelleen raumalaisten oppilaiden, opettajien ja asukkaidenkin ennakkoluulottomasta positiivisesta asenteesta uutta kohtaan. Kirsikkana laskiaisleivoksen päällä on ollut pittoreski Vanha Rauma.

Aamulla suuntasimme bussin keulan kohti Rauman Lyseon lukiota, jossa suunnitelmissa oli toteuttaa musiikkiliikuntaan keskittyvä työpaja kahdelle eri musiikkikurssille. Sisällöiksi olin suunnitellut harjoituksia, joita käytimme kiertueemme työpajojen ja esitysten työstössä, fyysistä liikuntaa ja leikkiä. Aloitin työpajan hömppahumpalla, ja lukiolaiset pomppivat kanssani x-hypyistä laskuvarjohyppyihin kiitettävästi. Positiivisia naksahduksia olivat myös oppilaiden uskallus esiintyä toisilleen, käyttää omaa ääntään ja nopea koreografian oppiminen. Itseäni jäi hymyilyttämään loppupäiväksi erityisesti bändikurssilaisten heittäytyminen ufokielen harjoitteluun, joka lähti hyvällä tavalla lapasesta. Jes!

Kuunnellessani illan musiikkiopistoesityksen harjoituksia aloin tuntea niin sanottua luopumisen tuskaa opinnoistani. Ihmebussi X -kiertue on tanssinopettajan opinnoissani käytännössä viimeinen kurssikokonaisuus, ennen kuin pokkaan maisterin paperit itselleni. Voisiko opintoja jatkaa loputtomiin ja haalia tämän projektin kaltaisia mielettömiä kokemuksia lisää ja lisää ja lisää? Lasten ja nuorten into, vilpittömyys ja vastaanottavaisuus niin kouluilla kuin musiikkiopistolla on ollut uskomatonta. Myös esiintyminen loistavassa seurassa on ollut itselleni pitkän paussin jälkeen jännittävää ja todellakin odottamisen arvoista. Prosessi ja kiertueviikko ovat olleet kuin joulu lapsena.

Jotta teksti ei olisi täysin kultareunaisen pilvenhattaran reunalta kirjoitettua, niin mainitaanpa negatiivisiakin seikkoja. Hmm.... No enpä keksinytkään mitään. Paitsi yhden: ensi viikolla vieroitusoireet Ihmebusseilusta ovat varmasti aika rajut.

Kirjoittaja: Karoliina Perttula, tanssipedagogiikan opiskelija, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu