Orkesterinjohdon tuntiopettaja

Haemme Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston musiikinjohtamisen ja orkesteri- ja kuorotoiminnan aineryhmään

orkesterinjohdon tuntiopettajaa

määräaikaiseen työsuhteeseen alkaen 1.8.2023. Tuntiopettajien työsopimukset tehdään lukukaudeksi / lukuvuodeksi kerrallaan.

Tehtävät

Tuntiopettajan tehtävänä on opettaa orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa. Opetettavat opiskelijat voivat olla joko pääaineisia tai sivuaineisia opiskelijoita, mahdollisesti myös nuorisokoulutuksen opiskelijoita. Opetustehtävien lisäksi tuntiopettajan tehtäviin voi kuulua myös lautakuntatyötä (opiskelijavalinnat ja opintosuoritukset). Tehtävistä sovitaan esihenkilön kanssa lukukauden alussa. Opetuskielet ovat suomi ja / tai englanti. Sibelius-Akatemia ei sitoudu tarjoamaan opetustyötä, mutta mikäli tarvetta tuntiopetukseen on, voidaan tunteja tarjota myös tämän haun kautta valitulle henkilölle.

Odotamme Sinulta

 • opetustaitoa ja -kokemusta
 • vankkaa kokemusta sinfoniaorkesterin ja erikokoisten soitinyhtyeiden sekä useiden musiikin eri tyylilajien ohjelmistojen johtamisesta
 • halua ja kykyä auttaa opiskelijoita heidän opinnoissaan
 • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
 • hyvää englannin kielen taitoa
 • musiikin maisterin tutkintoa tai vastaavaa soveltuvaa korkeakoulututkintoa; käytännön työssä hankittu vahva kokemus ja erityiset taiteelliset ansiot voivat kuitenkin korvata puuttuvan tutkinnon.

Soveltuvuuden arviointi

Kutsumme ensisijaisesti kyseeseen tulevat hakijat soveltuvuuden arviointiin, joka järjestetään 21.1.2023 klo 16.15 alkaen. Arviointiin sisältyy:

–    Esitysnäyte, kesto enintään 15 minuuttia

 • Johdetaan kahta pianistia. Yksi teoskatkelma kummastakin teosryhmästä.
  • Teosryhmä 1: Beethoven: Egmont-alkusoitto; Beethoven: Sinfonia nro 1, 4. osa; Mozart: Linziläinen sinfonia, 1. osa
  • Teosryhmä 2: Stravinsky: Kevätuhri; Bartok: Konsertto orkesterille, Intermezzo interotto. Tarkemmat katkelmat ilmoitetaan hakuajan umpeuduttua

–    Opetusnäyte, kesto 30 minuuttia

 • Perusohjelmistoon kuuluvien teosten opettamista peruskoulutuksen opiskelijalle; opetettavat teokset ilmoitetaan myöhemmin

–    Haastattelu, kesto noin 15 minuuttia

Soveltuvuuden arvioinnin kieli on osittain/kokonaan englanti.

Hakeminen 

Hakemukset tulee toimittaa viimeistään 4.12.2022 klo 23.59 (UTC +3) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Saat lähetyksen jälkeen vastaanottokuittauksen (kannattaa tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansio käyttäjätunnusviestin osalta, jos viestiä ei ole saapuneissa viesteissä). Hakemukseen tulee liittää englanninkielisinä PDF-tiedostoina:

 1. Vapaamuotoinen haku-/motivaatiokirje
 2. Ansioluettelo

Tiedustelut

Tehtävää koskeviin tiedusteluihin vastaa aineryhmän johtaja Kaisa Holopainen, puh. 358 50 477 5567 tai kaisa.holopainen(at)uniarts.fi. Rekrytointiprosessia koskeviin tiedusteluihin vastaa henkilöstösuunnittelija Anne Kilpeläinen, puh. 050 348 4539 tai anne.kilpelainen(at)uniarts.fi.


Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi alansa johtavista yliopistoista ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.