Lyömäsoitinten tuntiopettaja

Haemme Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston puhaltimien, lyömäsoitinten ja harpun aineryhmään lyömäsoitinten tuntiopettajaa määräaikaiseen työsuhteeseen.

Tehtävät

Tuntiopettajan tehtävänä on opettaa lyömäsoitinten soittoa Sibelius-Akatemiassa. Opetettavat opiskelijat voivat olla joko pääaineisia tai sivuaineisia opiskelijoita, mahdollisesti myös nuorisokoulutuksen opiskelijoita. Opetuksen lisäksi tehtäviin voi kuulua myös opetuksen kehittämiseen ja mahdollisiin yhteistyöhankkeisiin liittyviä tehtäviä, riippuen tarpeesta ja valitun henkilön osaamisalueista sekä lautakuntatyötä. Opetus- ja muista tehtävistä sovitaan esihenkilön kanssa lukukauden alussa. Opetuskielet ovat suomi ja / tai englanti. Sibelius-Akatemia ei sitoudu tarjoamaan opetustyötä, mutta mikäli tarvetta tuntiopetukseen on, voidaan tunteja tarjota myös tämän haun kautta valitulle henkilölle.

Odotamme Sinulta

 • opetustaitoa ja -kokemusta
 • erinomaista soittotaitoa
 • vankkaa kokemusta orkesterisoitosta, kamarimusiikista ja solistiesiintymisistä
 • halua ja kykyä auttaa opiskelijoita heidän opinnoissaan
 • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
 • hyvää englannin kielen taitoa
 • musiikin maisterin tutkintoa tai vastaavaa soveltuvaa korkeakoulututkintoa; päteväksi voidaan katsoa
 • myös henkilö, jolla ei ole maisterin tutkintoa, mutta joka on erittäin hyvin perehtynyt tehtäväalaan

Soveltuvuuden arviointi

Kutsumme ensisijaisesti kyseeseen tulevat hakijat soveltuvuuden arviointiin, joka järjestetään 2.6.2021 klo 12 alkaen. Arviointiin sisältyy:

1. Esitysnäyte, kesto enintään 15 minuuttia

 • Vapaavalintainen ohjelmisto
 • Esitysnäytteessä tulee soittaa kaksi erityylistä teosta, jotka tulee ilmoittaa instrumenttitoiveineen hakemuksessa.

2. Opetusnäyte, kesto 30 minuuttia

 • Opetusnäyte sisältää kyseisen instrumentin perusohjelmistoon kuuluvien teosten opettamista peruskoulutuksen opiskelijalle.
 • Opetettavat tehtävät ilmoitetaan myöhemmin.

3. Haastattelu, kesto noin 15 minuuttia

Soveltuvuuden arvioinnin kieli on osittain/kokonaan englanti.

Hakeminen 

Hakemukset tulee toimittaa viimeistään maanantaina 17.5.2021 klo 23.59 (UTC +3) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Saat lähetyksen jälkeen vastaanottokuittauksen (kannattaa tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansio käyttäjätunnusviestin osalta, jos viestiä ei ole saapuneissa viesteissä). Hakemukseen tulee liittää suomenkielisinä PDF-tiedostoina:

 1. Vapaamuotoinen haku-/motivaatiokirje
 2. Ansioluettelo

Hakijoiden yhdenvertaista kohtelua vaarantamatta Taideyliopistolla on oikeus jättää tehtävä täyttämättä tai jatkaa hakuaikaa. 


Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi alansa johtavista yliopistoista ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.