Koulutuksesta vastaava vararehtori

Haemme monialaiseen taide‐ ja tiedeyhteisöömme

Koulutuksesta vastaavaa vararehtoria

1.8.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on määräaikainen, enintään 5 vuotta.

Taideyliopisto haluaa olla näkyvä yhteiskunnallinen toimija, jolla on vahva identiteetti ja kansainvälistä vetovoimaa. Uskomme, että taide tekee tulevaisuuden ja tavoitteenamme on tuoda esiin taiteen merkitystä yhteiskunnan menestykselle, sivistykselle ja hyvinvoinnille. Koulutuksesta vastaavana vararehtorina olet avainasemassa tässä työssä.

Koulutuksesta vastaavana vararehtorina tehtävänäsi on johtaa Taideyliopiston koulutuksen, oppimisympäristöjen ja -palveluiden kehittämistyötä sekä edistää siihen liittyvää eri alojen ja sidosryhmien välistä yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti. Käynnistyneen opetussuunnitelmauudistuksen läpivienti on yksi tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Seuraat koulutuspolitiikkaa ja toimit yliopiston edustajana vastuualueeseesi liittyvissä verkostoissa. Vastaat myös koulutuksen tuloksista ja rahoituksen perusteina olevien tavoitteiden saavuttamisesta yhdessä koulutuksesta vastaavien varadekaanien kanssa.

Vararehtorina toimit rehtorin sijaisena ja teet tiivistä yhteistyötä dekaanien, rehtoraatin ja muun johdon kanssa Taideyliopiston strategian toimeenpanossa. Vastuualueisiin kuuluvat myös opintopalvelut sekä Avoin kampus, joka on yliopiston yhteisestä koulutuksen kehittämisestä ja opetuksesta sekä jatkuvan oppimisen palveluista vastaava yksikkö. Toimit koulutuksen johtoryhmän puheenjohtajana ja yliopiston johtoryhmän jäsenenä.

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on:

  • soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, tohtorin tutkinto katsotaan eduksi
  • kokemusta korkeakoulussa annettavan koulutuksen ja sen kehittämisen menestyksekkäästä johtamisesta
  • näkemystä perus- ja jatkotutkintokoulutuksen, jatkuvan oppimisen palveluiden ja opiskelijakokemuksen sekä näihin liittyvän toiminnan kehittämisestä
  • käytännössä osoitettua hyvää asiantuntijaorganisaation johtamistaitoa sekä näyttöä strategisten muutosten läpiviennistä yhteisöä osallistaen
  • hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä kokemusta kansainvälisestä toiminnasta
  • sujuva suomen ja englannin kielen taito sekä kyky kommunikoida myös ruotsiksi

Kokemus taidealojen koulutuksen ja pedagogiikan kehittämisestä sekä muista taidealoihin liittyvistä erityiskysymyksistä katsotaan eduksi.

Tarjoamme Sinulle monipuolisen ja innostavan tehtäväkentän sekä eri alojen asiantuntijoidemme osaavan työyhteisön. Tule tekemään kanssamme taiteen tulevaisuutta!

Vararehtorin tehtävä on kokoaikainen. Työsuhteeseen liittyvät ehdot neuvotellaan rehtorin kanssa ja niistä tehdään erillinen sopimus.

Jätä hakemuksesi viimeistään 23.1.2022 klo 23.59 (UTC +3) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Saat lähetyksen jälkeen vastaanottokuittauksen (tarkista myös sähköpostin roskapostikansio, jos viestiä ei näy). Liitä hakemukseesi ansioluettelo palkkatoiveineen.

Lisätietoja tehtävästä antaa rehtori Kaarlo Hilden, joko 7.1.2022 klo 13-15 tai 14.1. klo 13-15 p. +358 40 710 4312. Käytämme haussa lisäksi suorahakua, lisätietoja tehtävästä antaa yhteistyökumppanimme Mercuri Urvalin konsultti Seija Malmi p. 040 5225330, seija.malmi@mercuriurval.com

Taideyliopisto varaa oikeuden jatkaa hakuaikaa sekä ottaa hakuprosessissa huomioon hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuajan puitteissa.


Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi alansa johtavista yliopistoista ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.