Englanninkielisen kirjoittamisen tuntiopettaja

Taideyliopiston Kuvataideakatemia on kansainvälinen yhteisö. Se tarjoaa korkeatasoista nykytaiteen opetusta ja on uranuurtaja taiteellisessa tutkimuksessa. Kuvataideakatemia on kouluttanut kuvataiteilijoita jo vuodesta 1848.

Taideyliopiston Kuvataideakatemia hakee
tuntiopettajaa englanninkielisen kirjoituksen opetukseen ja ohjaukseen

Taideyliopiston Kuvataideakatemia hakee englannin kielen taitoista tuntiopettajaa lukuvuodelle 2021-22 opettamaan ja ohjaamaan kirjoittamista, vetämään kuvataiteen maisterin kirjoitusseminaaria sekä tukemaan opiskelijoita yksilöllisesti heidän opinnäytteidensä kirjallisen osan laatimisessa.

Tehtävä edellyttää vahvaa kirjallista ilmaisutaitoa sekä monipuolista osaamista taiteen erilaisiin konteksteihin liittyvässä kirjoittamisessa. Lisäksi tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja opetustaitoa. Eduksi katsotaan opetuskokemus kirjoittamisen alalla sekä kyky avata kuvataiteellisen ajattelun ja kirjoittamisen välisiä suhteita. Ennakkoluuloton ja rohkaiseva asenne, joka tukee yksilöllistä prosessikirjoittamista sekä kokeilevia lähestymistapoja, on myös tehtävässä tarpeen.

Taiteen tutkimuksen ylempi korkeakoulututkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto ja/tai kirjoittavana taiteilijana toimiminen auttavat ymmärtämään tekijälähtöisen kirjoittamisen haasteita.

Palkkaus on Kuvataideakatemian tuntiopetuspalkkion mukainen. Opetustuntien määrä lukukaudessa on 112 tuntia.

Hakeminen

Hae tehtävää viimeistään 7.5.2021 klo 23.59 (UTC +2) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Saat lähetyksen jälkeen vastaanottokuittauksen (kannattaa tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansio käyttäjätunnusviestin osalta, jos viestiä ei ole saapuneissa viesteissä). Lisää hakemuksesi englanninkielisinä PDF-tiedostoina.

Hakemusten tulee sisältää:

  • lyhyt motivaatiokirje
  • cv
  • opetusportfolio
  • tekstinäytteitä, esimerkiksi julkaistuja artikkeleita, esseitä tai taiteellisia tekstejä

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Anita Seppä ja rekrytointiprosessista henkilöstöasiantuntija Leena-Kaisa Paananen. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@uniarts.fi.

 


Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi alansa johtavista yliopistoista ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.