Dekaani

Haemme Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun

DEKAANIA

johtamaan kansainvälisesti arvostettua ja taiteellisen tutkimuksen uranuurtajana tunnettua akatemiaa viisivuotiskaudelle 1.9.2023 alkaen.

Taideyliopisto haluaa olla näkyvä yhteiskunnallinen toimija, jolla on vahva identiteetti ja kansainvälistä vetovoimaa. Uskomme, että taide tekee tulevaisuuden ja tavoitteenamme on tuoda esiin taiteen merkitystä yhteiskunnan menestykselle, sivistykselle ja hyvinvoinnille. Teatterikorkeakoulun dekaanina olet avainasemassa tässä työssä.

Teatterikorkeakoulu vastaa teatteri-, tanssi- ja esitystaiteen sekä muiden esittävien taiteiden alojen että kirjoittamisen koulutuksesta, tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta. Huolehdit Taideyliopiston strategian toimeenpanosta Teatterikorkeakoulussa ja johdat sen toimintaa kokonaisuutena, erityisesti koulutusta, taiteellista toimintaa ja tutkimusta. Vastaat akatemian toiminta- ja taloussuunnitelman luomisesta, seurannasta ja toteutumisesta. Toimit Taideyliopiston rehtorin alaisuudessa ja olet yliopiston johtoryhmän jäsen. Sinulla voi olla myös yliopistotasoisia tehtäviä ja vastuita.

Olet etsimämme henkilö, jos olet vahva esittävien taiteiden ammattilainen ja tunnet yliopistomaailmaa toimintaympäristönä. Sinulla on näyttöjä taiteellisesta, tieteellisestä tai pedagogisesta toiminnasta, hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä innostava johtamistyyli. Kykenet toimimaan sillanrakentajana ja ymmärrät taidealat ylittävän yhteistyön merkityksen. Sinulla on riittävä kielitaito sekä kotimaassa että kansainvälisesti toimiessasi. Odotamme sinulta monipuolista kokemusta asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta sekä kykyä kuunnella ja osallistaa moninaista yhteisöä ja toimia esittävien taiteiden ylimmän opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi. Teatterikorkeakoulun edustamien koulutusalojen monipuolinen tuntemus (teatteri, tanssi, esitystaide ja kirjoittaminen) on tärkeä perusta työssä onnistumiselle.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, tohtorin tutkinto katsotaan eduksi. 

Dekaanin tehtävä on päätoiminen. Työsuhteeseen liittyvät ehdot neuvotellaan rehtorin kanssa ja niistä tehdään erillinen sopimus.

Lähetä suomenkielinen hakemuksesi sähköiseen rekrytointijärjestelmäämme viimeistään 3.2.2023. Liitä hakemukseesi ansioluettelo palkkatoiveineen sekä visiosi Teatterikorkeakoulun ja sen alojen kehittämisestä osana Taideyliopistoa.

Käytämme haussa lisäksi yhteistyökumppanimme Mercuri Urvalin suorahakua. Taideyliopisto varaa oikeuden jatkaa hakuaikaa sekä ottaa hakuprosessissa huomioon hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuajan puitteissa.

Lisätietoja tehtävästä antaa rehtori Kaarlo Hildén, joko 13.1.2023 klo 9-10 tai 23.1.2023 klo 15-16, p. +358 40 710 4312.


Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi alansa johtavista yliopistoista ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.