Avoin luentosarja: Ilmastonmuutos, globalisaatio ja taidemaailma

Media: 
|

Luentosarja tarkastelee taidemaailman kansainvälisyyttä ilmastonmuutoksen ja ekologisten uhkien taustaa vasten. Samalla etsitään kestävämpiä tapoja toimia taitelijana tulevaisuudessa. Helsingissä pidettävät luennot ovat esinäytös keväällä ja kesällä Venetsiassa järjestettävälle Taideyliopiston tutkimuspaviljongille.

Yleisölle avoimet luennot järjestetään 27.3.–17.4. Exhibition Laboratoryssa (Merimiehenkatu 36 C).

Kuvataideakatemian tukisäätiön työhuonestipendi alumnien haettavissa 3.5.2019 asti

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Kuvataideakatemian tukisäätiö jakaa vuosittain työhuonestipendin nuorelle, lahjakkaalle Kuvataideakatemiasta valmistuneelle taiteilijalle. Etusijalla ovat lukuvuoden 2018–2019 aikana valmistuneet. Stipendi kattaa 35m2 työhuonetilan vuokran sähkö- ja vesimaksuineen sekä residenssiorganisaatio HIAPin residenssipalvelut vuodeksi Suomenlinnassa HIAPin tiloissa. Työhuone on tarkoitettu työskentelyyn, ei asumiseen.

Työhuonestipendi myönnetään kymmeneksi kuukaudeksi 1.10.2019–31.8.2020, eikä siihen voi saada jatkoaikaa.

Väitös: Rahoituslähteet ohjaavat kulttuuritalojen toimintaa

Media: 
|

Mitä enemmän kulttuuritalo joutuu tekemään töitä rahoituksensa eteen, sitä herkemmin sen toiminta uusiutuu ja muokkautuu toimintaympäristön ja kohdeyleisön toiveiden mukaan. Tämä käy ilmi Tomas Järvisen väitöskirjasta The Challengers of Public Cultural Centers
A mixed method study on private cultural centers in Finland, joka tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 16. maaliskuuta.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia neljättä vuotta maailman huippuyliopistojen kärkijoukossa

Media: 
|

Sibelius-Akatemia on arvioitu maailman 12. parhaaksi QS-rankingin esittävien taiteiden yliopistovertailussa.

QS World University Rankings by Subject listasi esittävien taiteiden koulutusta tarjoavat yliopistot paremmuusjärjestykseen neljättä kertaa. Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien. Viime vuonna sen sijoitus oli toistaiseksi korkein eli kuudes, vuonna 2016 sijoitus oli seitsemäs ja vuonna 2017 kymmenes.

Hedi Viisma tuo kromaattisen kanteleen kaikkien säveltäjien ulottuville

Media: 
|

Hedi Viisma on taiteellisessa tohtorintutkinnossaan tutkinut ja kehittänyt kromaattisen kanteleen soittotekniikoita ja laajentanut soittimelle tarjolla olevaa ohjelmistoa. Tutkinnon myötä syntyi käsikirja, jonka avulla kromaattiselle kanteleelle säveltävät voivat perehtyä instrumentin ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. Viisman tutkinto on sekä Suomessa että Virossa ensimmäinen kromaattista kanteletta käsittelevä tohtorintutkinto. Se tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 9. maaliskuuta 2019.

Sivut