Itävallan liittokansleri Brigitte Bierlein vieraili Taideyliopistossa

Media: 
Photo: BKA Photo
|

Itävallan liittokansleri Brigitte Bierlein vieraili Taideyliopistossa maanantaina 16. syyskuuta. Suomen-vierailunsa aikana Bierlein on ehtinyt tavata myös ylintä valtionjohtoa kuten presidentti Sauli Niinistön. Taideyliopistoon hän tutustui erityisesti omasta toiveestaan. Hän tapasikin Musiikkitalossa niin Itävallan Suomen-lähetystön edustajia kuin Taideyliopiston johtoa ja opettajakuntaa.

Kuvataideakatemian julkaisusarjoihin etsitään uusia teoksia

Media: 
|

Syksyllä 2019 Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kirjasto- ja julkaisutoimikunta etsii uusia teoksia julkaisusarjoihinsa. Toimikunnalta voi hakea rahallista avustusta julkaisuhankkeelle, joka toteutuu vuoden 2019 aikana, tai esittää julkaisutoimintaan liittyviä avauksia ja ideoita, joiden toteutusajankohta sijoittuu vuodelle 2020.

Toimikunta ottaa vastaan hakemuksia, jotka on toimitettava maanantaihin 30.9.2019 mennessä sähköpostilla pdf-tiedostona toimikunnan sihteerille Michaela Brännille osoitteeseen michaela.brann/AT/uniarts.fi.

Asiasanat

Sörnäisten kampuksen uudisrakennuksen peruskivi muurattiin

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Kun Taideyliopiston uudisrakennus valmistuu, Sörnäisissä opiskellaan tanssin ja teatterin lisäksi kuvataidetta.

Sörnäisiin vuonna 2021 valmistuvan Taideyliopiston uudisrakennuksen peruskivi muurattiin työmaalla tänään maanantaina 2.9.2019. Merkkipaalua juhlistettiin puheilla, vaskimusiikilla ja kakkukahveilla sekä kätkemällä perutuksiin aikakapseli tulevia sukupolvia varten.

Simo Kellokummun väitöstutkimuksessa koreografia muuttuu koreolukemiseksi

Media: 
Photo: Outi Condit
|

Tohtorintutkintoon johtaneessa taiteellisessa tutkimusprojektissaan koreografi Simo Kellokumpu esittelee koreolukemisen käsitteen ja praktiikan, joka tuo uudenlaista näkökulmaa koreografisen taiteen tekemiseen. Hänen koreografinen työnsä sijoittuu myös paikka- ja tilasidonnaisen taiteen alueelle, mutta Kellokummun praktiikan mittakaava on interplanetaarinen.

Acta Scenica -sarjalle TSV:n vertaisarviointitunnus

Media: 
|

Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen Tutken julkaisemalle Acta Scenica -sarjalle on myönnetty 20.8.2019 Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) vertaisarviointitunnus.

Vertaisarviointitunnuksen käyttöoikeuden saaminen edellyttää, että tieteelliset julkaisut läpikäyvät vähintään kahden riippumattoman asiantuntijan suorittaman ennakkoarvioinnin. Lisäksi kustantaja sitoutuu täyttämään muut käyttöoikeudelle asetetut ehdot.

Acta Scenica -sarjassa julkaistaan Tutkessa valmistuvat väitösjulkaisut sekä muuta vertaisarvioitua tanssin ja teatterin tutkimusta.

Sivut