Taideyliopistoon valittiin 284 uutta opiskelijaa

Media: 
Photo: Uniarts Helsinki / Veikko Kähkönen
|

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 284, joista 25 Kuvataideakatemiaan, 191 Sibelius-Akatemiaan ja 68 Teatterikorkeakouluun. 95,6 % valituista oli asettanut Taideyliopiston ensisijaiseksi hakutoiveekseen.

Asiasanat

Kristiina Ilmonen ja Petteri Salomaa vakituisiksi professoreiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan

Media: 
|

Baritoni, musiikin tohtori Petteri Salomaa on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulutaiteen professoriksi ja kansanmuusikko, musiikin tohtori Kristiina Ilmonen kansanmusiikin professoriksi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Sekä Salomaa että Ilmonen ovat hoitaneet professuurejaan määräaikaisesti vuodesta 2014 alkaen ja heidän tehtävänsä on päätetty vakinaistaa.

Heidi Partti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen määräaikaiseksi professoriksi

Media: 
|

Musiikin tohtori Heidi Partti on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen professorin määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.8.2019-31.7.2023. Kyseessä on Lauri Väkevän toistaiseksi hoitama professuuri, josta Väkevä on vapautettu 31.7.2023 saakka toimiessaan Taideyliopiston vararehtorina.

Sibelius Summer Academy -urkukurssi esittelee muun muassa urkujen ja mykkäelokuvien yhteyden

Media: 
|

Minkälainen linkki voi olla uruilla ja mykkäelokuvilla? Entä minkälaisia erityispiirteitä on suomalaisessa urkumusiikkikulttuurissa ja kotimaissa uruissa? Elokuisella Organ Academy -kurssilla parisenkymmentä koti- ja ulkomaista urkujensoiton opiskelijaa perehtyy muun muassa näihin aiheisiin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettajien ja kansainvälisten opettajavieraiden kanssa. Viikon mittainen kurssi on osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian käynnistämää uutta Sibelius Summer Academy -kesäakatemiaa.

Kansainvälinen Creative Dialogue -työpaja tuo Kaija Saariahon ja Daniel Belcherin Järvenpäähän

Media: 
|

Kansainvälinen säveltäjiä, jousisoittajia ja laulajia yhdistävä Creative Dialogue -työpaja järjestetään Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessa Järvenpäässä 16.-25.8.2019. Työpajaan saapuvat opettamaan säveltäjä Kaija Saariaho, sellisti Anssi Karttunen sekä Grammylläkin palkittu, maailmalla tunnustettu baritoni Daniel Belcher. Osallistujiksi saapuu 14 sävellyksen, jousisoitinten ja laulun opiskelijaa maailman parhaista musiikkioppilaitoksista.

Juhannuksen aukiolot Kuvataideakatemian näyttelyissä

Media: 
Photo: Kastehelmi Kollmann
|

Juhannus tuo pieniä poikkeuksia Kuvataideakatemian näyttelyiden aukioloaikoihin.

Lönnrotinkadun Project Roomissa esillä oleva Kimmi Kimin ja Kastehelmi Kollmannin näyttely on poikkeuksellisesti avoinna juhannusaattona 21.6. klo 11–15. Juhannuspäivänä 22.6. näyttely on suljettu.

Näyttely jatkuu 30.6. asti, ja se on avoinna normaalisti tiistaista sunnuntaihin klo 11–18.

Exhibition Laboratoryn näyttelyt ovat tauolla 23.7. asti.

Exhibition Laboratory
Merimiehenkatu 36, 00150 Helsinki

Sibelius-Akatemian publiikki päätti perinteisesti kevätlukukauden

Media: 
|

Kevätlukukausi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa päättyi todistustenjakotilaisuuteen, publiikkiin, perjantaina 14.6.2019. Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki kevään aikana valmistuneet – 87 musiikin kandidaattia, 101 musiikin maisteria ja 5 tohtoria.

Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén kehotti puheessaan valmistuneita käyttämään osaamistaan ja taitojaan viisaasti.

Asiasanat

Kuvataideakatemian gallerioissa myös kesällä nuorten taiteilijoiden taidetta

Media: 
|

Kuvataideakatemian näyttelykesä käynnistyy kesäkuun puolivälissä, ja nuorten taiteilijoiden taidetta on nähtävillä gallerioissa koko kesän.

Project Roomissa päästään kesän aikana syventymään neljän toukokuisessa Kuvan Kevät -maisterinäyttelyssä nähdyn taiteilijan teoksiin. Elokuussa gallerian täyttää aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Paulon Säätiön kutsunäyttely. 

Sibelius Summer Academyn puupuhallinviikko osui kansainvälistymisen ytimeen

Media: 
Photo: Juho Papinniemi
|

Ensimmäinen Sibelius Summer Academy -kurssi toi kesäkuun ensimmäisellä viikolla Musiikkitalon täyteen kotimaista ja kansainvälistä puupuhaltimien huippuosaamista. Kurssille osallistuneet lähes sata opiskelijaa pääsivät nauttimaan maailman huippuorkesterien muusikoiden ja Taideyliopiston puupuhallinopettajien opetuksesta.

Sivut