Kuvataideakatemian näyttelysyksyllä kandeja, taiteilijaduoja ja vahva maalariedustus

Media: 
|

Taideyliopiston lukuvuoden käynnistyessä starttaa myös Kuvataideakatemian näyttelyiden ja tapahtumien syyskausi. Syksyn aikana on luvassa muun muassa nuorten maalareiden yksityisnäyttelyitä ja taiteilijaduoja. Syksyllä aloittaa Avoimet opet! -luentosarja, joka tutustuttaa akatemian opettajien taiteelliseen työskentelyyn.

Exhibition Laboratoryn näyttelyissä kandiopiskelijoita, taiteilijaduoja ja saaristo identiteetin metaforana

Improvisoinnin opetuksen tueksi syntyi kansainvälinen verkkosivusto

Media: 
|

Kolmevuotinen kansainvälinen Modernizing European Higher Music Education through improvisation -hanke (METRIC) tuotti uuden verkkosivuston, jonka tarkoituksena on tukea ja innostaa improvisaation opetusta musiikkikorkeakouluissa. Metricimpro.eu-sivusto on suunniteltu työkaluksi, jonka avulla voidaan parantaa opetussuunnitelmien laatua, opetusta ja yksilöllistä improvisoidun musiikin osaamista. 

Arts Management -koulutuksen 20-vuotisjuhlakirja luettavissa myös sähköisesti

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutus täytti 20 vuotta 2017. Sen kunniaksi julkaistiin kirja, jonka artikkelit käsittelevät taidejohtamisen ja yrittäjyyden ajankohtaisia teemoja sekä kansallisesta että kansainvälisestä näkökulmasta. Teoksen artikkelien kirjoittajat ovat kaikki jollakin tavoin vaikuttaneet koulutuksen kehittämiseen - joko opiskelijoina, opettajina tai tutkijoina.

Kun taide sanoi nyt -keskustelut juhlistavat 170-vuotiasta Kuvataideakatemiaa

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Nykytaiteen museo Kiasman ja Kuvataideakatemian yhteistyössä toteuttama keskustelusarja tarkastelee syksyllä nykytaiteen yhteiskunnallisen aseman vakiintumista ja nykytaiteen teemojen peilautumista Kuvataideakatemian opetukseen ja Kiasman näyttelytoimintaan. 

Kun taide sanoi nyt – kuvataiteen opetus 170 vuotta -sarjan keskustelut pidetään Kiasman seminaaritilassa kolmena keskiviikkona 26.9., 24.10. ja 28.11. klo 17–19. 

Keskustelusarja on osa Kuvataideakatemian 170-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

26.9.2018 klo 17–19

Tuija Kokkonen taiteellisen tutkimuksen professoriksi

Media: 
Photo: Vilja Pursiainen
|

Teatteritaiteen tohtori Tuija Kokkonen on aloittanut 1.8.2018 taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Kokkosen toimikausi on viisivuotinen.

Tuija Kokkonen on nykyesityksen pioneereja ja hänellä on monipuolinen ja kansainvälinen kokemus taiteilijana, tutkijana ja opettajana. Hän on aiemmin toiminut osa-aikaisena lehtorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kansainvälisessä MA in Ecology and Contemporary Performance -maisteriohjelmassa sekä vierailevana opettajana useissa yliopistoissa. 

Haemme uusia tohtoriopiskelijoita

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Haku Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun tohtoriohjelmiin on käynnissä 31.8.–12.10.2018. 

Tohtoriopinnot ovat 240 opintopisteen laajuiset ja johtavat kuvataiteen, tanssitaiteen tai teatteritaiteen tohtorin tutkintoon. Tohtoriopinnot antavat valmiudet taiteellisen tutkimuksen tekemiseen ja harjaannuttavat taiteilija-tutkijan ammattiin.

Hakuaika Sibelius-Akatemian tohtorikoulutukseen on tammikuussa 2019.

Tutustu tohtoriohjelmien hakuohjeisiin:

Asiasanat

Professori Shahram Khosravin yleisöluento 4.9. Exhibition Laboratoryssa

Media: 
|

Tukholman yliopiston sosiaaliantropologian professori Shahram Khosravi vierailee Kuvataideakatemiassa ensi viikolla. Hän pitää yleisölle avoimen luennon Exhibition Laboratoryssa (Merimiehenkatu 36) tiistaina 4. syyskuuta klo 17 alkaen. Khosravin luento on osa Exhibition Laboratoryssa 24.8.–16.9.2018 esillä olevaa How To Build A Wall: Introduction Into Art -näyttelyn ohjelmaa. 

Artikkelikutsu Trio-lehteen

Media: 
|

Trio-lehti on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Klassisen musiikin osaston DocMus-tohtorikoulun julkaisu, joka ilmestyy kahdesti vuodessa. Se on klassisen musiikin esittämiseen ja pedagogiikkaan, esityskäytäntöjen, niiden estetiikan ja historian sekä nykyhetken haasteiden tutkimukseen keskittyvä julkaisu, jossa on sijaa myös klassisen musiikin historiaan, filosofiaan ja teosanalyysiin keskittyville kirjoituksille.

Vuoden 2018 toisen numeron deadline on 16.9.

Sivut