Enkel-yhtye teki laulun amerikansuomalaisen piian koskettavasta runosta

Media: 
Photo: Risto Savolainen
|

Taideyliopiston SuomiAreena-keskustelussa soi myös nykykansanmusiikki.

Taideyliopiston keskustelussa Porin SuomiAreenassa perjantaina pohditaan vaarallista taidetta. Luvassa ei kuitenkaan ole pelkkää puhetta, vaan lavalle kipuaa myös kansanmusiikkiyhtye Enkel, joka esittää laulun Siskoille 1925.

Siskoille 1925 -kappaleen tarina sopii keskustelun teemaan: sen sanoitus perustuu amerikansuomalaisen työläisnaisen Hanna Lehtisen tekstiin, joka on kirjoitettu luultavasti 1900-luvun alussa. 

Asiasanat

Tagit: 

Taideyliopiston tärpit SuomiAreenaan

Media: 
|

Porin SuomiAreenassa (16.-20.7.2018) keskustellaan jälleen myös taiteesta ja kulttuurista. Ohessa Taideyliopiston tärpit taiteenystäville.

16.–22.7.2018

Pori Biennaali III – Centennial
– Kerran sadassa vuodessa kansa saa päättää minkälaista taidetta sille esitetään
Avoinna ma–su 12–18
Paikka: Yrjönkatu 4, 28100 Pori, City-käytävä ja kaupunkitilat
Lisätietoa

 

Asiasanat

Tagit: 

Taideyliopistoon valittiin 284 uutta opiskelijaa

Media: 
|

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 284, joista 25 Kuvataideakatemiaan, 174 Sibelius-Akatemiaan ja 85 Teatterikorkeakouluun. Taideyliopisto kuuluu Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 8 % hakeneista tuli valituksi. 97 % valituista oli asettanut Taideyliopiston ensisijaiseksi hakutoiveekseen korkeakoulujen yhteishaussa.

Asiasanat

Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnan tulokset 2018

Media: 
|

TAIDEYLIOPISTON TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAN TULOKSET

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valintakokeiden tulosten perusteella alla mainitut henkilöt on hyväksytty opiskelijoiksi Teatterikorkeakouluun lukuvuonna 2018-2019 alkavaan koulutukseen.

 

DRAMATURGIAN KOULUTUSOHJELMA

Arikka Rasmus Kasimir
Lundán Kaisa Mirjam
Orenius Michelle Siriya
Reinikainen Panu Kuutti

Kansainvälinen Creative Dialogue -työpaja juhlii kymmenettä toimintakautta

Media: 
|

Kansainvälinen säveltäjiä ja jousisoittajia yhdistävä työpaja järjestetään heinäkuussa Santa Fessä.

Järjestyksessään kymmenes kansainvälinen Creative Dialogue -työpaja järjestetään 17.-26.7.2018 Santa Fessä, Yhdysvaltojen New Mexicossa. Työpajan opettajina ovat sellisti Anssi Karttunen, säveltäjä Magnus Lindberg sekä ääniteknikko, äänisuunnittelija David Poisonnier. Tällä kertaa teemana ovat jouset ja live electronics. Työpajan päätöskonsertti järjestetään osana Santa Fe Chamber Music Festivalia 26. heinäkuuta.

Kuvataideakatemian gallerioiden juhannusaukiolot

Media: 
|

Juhannus tuo pieniä poikkeuksia Kuvataideakatemian gallerioiden aukioloaikoihin.

Exhibition Laboratoryn kuuden nuoren taiteilijan teoksia esittelevä Personal Space -näyttely on suljettu koko juhannusviikonlopun, 22.–24.6.

Project Roomissa Hanna Hyyn yksityisnäyttely Noidan hattu ja muita aiheita on suljettu juhannusaattona ja juhannuspäivänä, 22.–23.6.

Sivut