Professoreilta kannanotto ylioppilastutkinnon pisteyttämistä vastaan

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

19 professoria on laatinut yhteisen kannanoton, jossa vastustetaan ylioppilastutkinnon pisteytysesitystä. Professoreista viisi työskentelee Taideyliopistossa.


Suomen yliopistojen rehtorineuvoston (UNIFI) vararehtorikokous on sopinut ylioppilastutkinnon pisteytystyökalusta yliopistojen opiskelijavalinnan perustaksi vuosille 2020-2022. Painotettuja aineita on mahdollista määrittää kaksi ja pisteytyksen painotus voi olla ainereaaleissa, kielissä tai matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa.

Asiasanat

Mika Elo jatkaa Kuvataideakatemian tutkimuksesta vastaavana varadekaanina

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Professori, Tat Mika Elo on valittu jatkokaudelle Kuvataideakatemian tutkimuksesta vastaavaksi varadekaaniksi ajalle 1.6.2018–31.12.2019.

Elo on Kuvataideakatemian tohtorinkoulutusohjelman johtaja ja taiteellisen tutkimuksen professori. Hän on toiminut Kuvataideakatemian tutkimuksesta vastaavana varadekaanina vuodesta 2016. Elolla on pitkä kokemus eri yliopistoissa toimimisesta ja taiteellisen tutkimuksen tekemisestä ja edistämisestä. Hän on väitellyt visuaalisen kulttuurin alalta.

Asiasanat

Johanna Vakkari Kuvataideakatemian opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Dosentti, FT Johanna Vakkari on valittu Taideyliopiston Kuvataideakatemian opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi ajalle 1.6.2018-31.5.2021.

Vakkarilla on pitkä kokemus työskentelystä opettajana, tutkijana ja yliopistohallinnossa. Hän on toiminut Kuvataideakatemian opintopalveluissa suunnittelijana vuodesta 2011, ja vuosina 2014–2016 Suomen Lontoon-instituutin Taide- ja kulttuuriohjelman päällikkönä. Vakkari on opettanut taidehistoriaa 25 vuoden ajan ja julkaissut laajasti omilta erikoisaloiltaan.

Asiasanat

Herman Wallén esittelee tohtorintutkinnossaan Sibeliuksen laulujen tyylillisen monimuotoisuuden

Media: 
|

Oopperalaulaja Herman Wallén on tohtorintutkinnossaan vertaillut Jean Sibeliuksen (1865–1957) yksinlauluja hänen Keski-Euroopassa vaikuttaneiden aikalaistensa säveltämiin lauluihin sekä tutkinut laulaja, laulupedagogi Karl Scheidemantelin pedagogiikkaa. Wallénin taiteilijakoulutuksessa valmistuva tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26. toukokuuta.

Viikon alumni Laura Miettinen: Opettamisessa tärkeää vuorovaikutus ja ennakkoluuloton asenne

Media: 
|

Musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 2006 valmistunut Laura Miettinen on palannut jatko-opiskelijana takaisin Sibelius-Akatemiaan. Tutkija, laulaja, laulunopettaja ja pian neljän lapsen äiti on palauttanut juuri ensimmäisen version väitöskirjastaan, joka käsittelee musiikinopettajankouluttajien kulttuurienvälisiä kompetensseja Suomessa ja Israelissa. Mutta palataan nyt vuoteen 1999 ja opiskeluajan ensimmäisiin tunnelmiin. Mikä sai sinut lähtemään musiikin alalle, Laura?
 

Arts Management -opinnot inspiroivat digitaalisen ohjelmatoimiston perustamiseen

Media: 
|

Kasvu Open -sparrausohjelman Pääkaupunkiseudun Kasvupolun lupaavimmaksi kasvajaksi on valittu Gigle Oy. Toinen yrityksen perustajista on Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Arts Management -opintojaan viimeistelevä Inkeri Borgman. Gigle on verkkopalvelu, jonka ajatuksena on helpottaa ohjelmapalvelujen tilaamista sekä esiintyjälle että tilaajalle. 

Sivut