Yle radioi Sibelius-Akatemian konsertteja – kevään ohjelmassa muun muassa kitara- ja puhallinmusiikkia

Media: 
Photo: Heikki Tuuli
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tapahtumakevät on täydessä vauhdissa, ja kevään aikana Yle Radio 1:ssä kuullaan viisi Sibelius-Akatemian konserttia.

Radioaalloilla kuullaan muun muassa kitaramusiikkia, kun Kekkonen-kvartetti esiintyy Sibelius Academy Guitar Festivalilla, ja kamarimusiikkia, kun Sibelius-Akatemian kamariorkesteri konsertoi META4-jousikvartetin kanssa.

Kuvataideakatemian uusi julkaisu kertoo ensimmäisestä suomalaisesta tieteiselokuvasta Ruusujen ajasta

Media: 
|

Living in the FutureRevisiting Time of Roses -kirjan julkistamistilaisuus pidetään tiistaina 29.1.2019 klo 14.00–15 Taideyliopiston Kuvataideakatemian kirjastossa (Elimäenkatu 25 A, Helsinki).

Ensimmäinen suomalainen tieteiselokuva, Risto Jarvan ohjaama Ruusujen aika, sai ensi-iltansa helmikuussa 1969. Se on yhä ainoa vakavasti otettava lajinsa edustaja maassamme. Uudessa teoksessaan Living in the Future Jyrki Siukonen tarkastelee Jarvan elokuvaa suhteessa valmistumisaikaansa ja tieteiselokuvan ”aikuistumiseen”.

Asiasanat

SibA Folk Big Bandin toinen levy tarjoilee musiikkia kantelepolkasta rocksamanismiin

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin suurorkesteri SibA Folk Big Band julkaisi tammikuun alussa toisen levynsä, jonka nimi on Katrilli toisesta elämästä. Levyn sävellykset ja sovitukset ovat valtaosin 40-jäsenisen kansanmusiikkiorkesterin muusikoiden omia. Ne kuljettavat kuulijan perinteisestä kantelepolkasta monikerroksisten äänimaisemien kautta hypnoottiseen rocksamanismiin. Isolla kokoonpanolla tehty levy on lajissaan ainutlaatuinen. 

Tanssi liikuttaa koululaisia, rakentaa yhteisöllisyyttä ja tukee oppimista

Media: 
|

ArtsEqual-tutkimushanke suosittelee peruskouluille tanssin ja kehollisen ilmaisun lisäämistä osaksi koulun arkea.

Uusin tutkimustieto ja opetussuunnitelma kannustavat lapsia pois pulpeteista oppimaan toiminnan ja liikkeen kautta, mutta työ kouluissa uusien menetelmien omaksumisessa on vielä alussa.

Lasten ja nuorten fyysinen aktiivisuus vähenee: alakoululaisista alle puolet ja yläkoululaisista vain viidennes liikkuu vähimmäissuosituksen mukaisesti vähintään tunnin päivässä.

TADaC-tanssiryhmä tutkii teoksessaan kehollisen olemassaolon ilmentymiä

Media: 
Photo: Andres Bucci
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijantaiteen maisteriopiskelijat muodostavat viimeisenä opintovuotenaan tanssiryhmä TADaCin. Vuoden 2019 teos ’Their Limbs Their Lungs Their Legs’ saa ensi-iltansa Helsingissä perjantaina 18. tammikuuta. Työryhmässä on opiskelijoiden lisäksi mukana useita tunnettuja vierailevia taiteilijoita.

Exhibition Laboratoryn kevään ohjelmassa kehollisuutta, äänitaidetta ja nykyteknologian vaikutuksia

Media: 
|

Exhibition Laboratoryn kevään 2019 näyttelyissä ollaan ajankohtaisen äärellä: näyttelyissä pohditaan muun muassa feminismiä, nykyteknologiaa sekä äänimaisemia ja näiden vaikutuksia. Exhibition Laboratoryn tiistai-illat on varattu yleisöluennoille, ja odotettu Kuvan Kevät täyttää jälleen galleriat touko-kesäkuussa. Kuvataideakatemian toinen kantakaupungin galleria, Project Room, on tälläkin kaudella omistettu maisteriopiskelijoiden projekteille.

Application period now open for the international Sibelius Summer Academy courses

Media: 
|

The Sibelius Summer Academy is a newly established international summer school of Uniarts Helsinki’s Sibelius Academy. It will be launched in summer 2019, offering three high-class international summer courses taught by nationally and internationally acclaimed artists and instructors. In particular, the new summer school will offer non-Finnish students the chance to experience the internationally renowned music training of the Sibelius Academy in Helsinki.

TaiYn julkaisujen käyttö yli kaksinkertaistunut vuonna 2018

|

Taideyliopiston digitaalisessa arkistossa Heldassa julkaistaan yliopiston omia open access -julkaisuja, rinnakkaisjulkaisuja ja esimerkiksi opinnäytetöitä.

Tallennus- ja latausmäärät ovat nousseet jatkuvasti ja vuonna 2018 Heldasta on ladattu taideyliopistolaisten julkaisuja yhteensä 236 148 kertaa, kun vuonna 2017 latausmäärä oli 111 206 latausta ja vuonna 2016 Heldasta tehtiin 48 405 latausta.

Rinnakkaisjulkaisuja ladattiin vuonna 2018 yhteensä 1273 kertaa ja vuonna 2017 yhteensä 455 kertaa.

Asiasanat

Tagit: 

Sivut