Sibelius-Akatemiaan kuusi uutta vierailijaprofessoria vuonna 2020

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan on päätetty kutsua vierailijaprofessoreiksi kuusi kansainvälistä oman alansa tähteä; pianisti Robert Levin, improvisoinnin asiantuntija David Dolan, professori, baritoni Andreas Schmidt, cembalisti ja kapellimestari Lars Ulrik Mortensen, kulttuuripolitiikan professori Franco Bianchini ja harpisti Emmanuel Ceysson. He saapuvat Suomeen osana Sibelius-Akatemian vuoden 2019 alussa käynnistynyttä kansainvälistä vierailijaohjelmaa.

Taideyliopistosta valmistuneet kandidaatit, maisterit ja tohtorit ovat tyytyväisiä saamaansa koulutukseen

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Vuonna 2018 Taideyliopistossa toteutettiin kandipalautekysely vuoden aikana kandidaatiksi valmistuneille sekä uraseurantakyselyt vuonna 2013 valmistuneille maistereille ja vuonna 2015 valmistuneille tohtoreille. Uraseurantakyselyt toteutettiin valtakunnallisena yhteistyönä Aarresaari-verkoston kanssa. 

Asiasanat

Tohtorintutkinto: Historialliset esittämiskäytännöt kiinnostavat orkestereita

Media: 
Photo: Arttu Muukkonen
|

Markus Sarantola haluaa tohtorintutkinnollaan lisätä suomalaisten sinfoniaorkestereiden tietoutta vanhoista esittämiskäytännöistä. Moderneissa orkestereissa keskustelu historiallisista käytännöistä on usein vähäistä muun muassa siksi, että kielenkäyttö tai ajattelutapa ei ole ehtinyt vakiintua. Sarantolan taiteellisen soveltajakoulutuksen tohtorintutkinto Runojaloista romantiikkaan. Vanhemman musiikin esittämiskäytännöt sinfoniaorkestereissa tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26.10.2019.

Jane ja Aatos Erkon säätiöltä rahoitusta kansainvälisille orkesteri- ja yhteistyötuotannoille

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Taideyliopiston Sibelius-Akatemialle 690 000 euron suuruisen avustuksen viiteen merkittävään kansainväliseen orkesteri- ja yhteistyötuotantoon vuosina 2019 – 2023. Laajamittaisessa oppilaitosyhteistyössä maailman johtavien musiikkikorkeakoulujen opiskelijat ja moniammatilliset huipputiimit tekevät tiivistä yhteistyötä ideoinnista ja harjoitusperiodista aina toteutukseen saakka. Yhteistyöproduktiot valmistavat opiskelijoita yhä kansainvälisempään ja vaativampaan työelämään.  

Kuvataideakatemian maisterivalinnat 2019: kolmanteen vaiheeseen kutsuttavat

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Kuvataideakatemian 2-vuotiseen kuvataiteen maisterin koulutukseen haki tänä vuonna yhteensä 172 hakijaa. Maisterivalinnan arvosteluryhmä on valinnut haastatteluun kutsuttavat hakijat. Seuraavat 46 hakijaa kutsutaan maisterivalintojen kolmanteen vaiheeseen, eli haastatteluun:

 

Hakija ei ole antanut lupaa nimensä julkaisemiseen verkossa

Baistrocchi, Giulio

Hakija ei ole antanut lupaa nimensä julkaisemiseen verkossa

Bredenberg, Anna

Cemin, Laura

Chotipatthamanon, Sakonpat

Ellis, Robin

Fox, Maija

Nallekarkkitaidetta ja barokkitansseja – Taideyliopisto Kirjamessuilla

Media: 
|

Taideyliopisto esittelee jälleen Kirjamessuilla tuoreimmat julkaisunsa, joissa sukelletaan tänä vuonna erityisesti musiikin historiaan. Messuosaston kirjailijahaastatteluissa pohditaan myös valokuvan esittämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä ja taideorganisaatioiden rahoituksen vaikutusta taiteen sisältöihin. Lisäksi osastolla tehdään taidetta nallekarkeista! 

Taideyliopiston osaston numero on 6h60. 

TORSTAI 24.10. 

Tutkimus: Musiikkikasvatuksen muutos ikääntyvässä yhteiskunnassa

Media: 
Photo: Kalle Kallio
|

Eläkeikäisten harrastuksia motivoidaan usein terveysvaikutuksilla. Tutkijatohtori Tuulikki Laes haluaa siirtää huomion vahvemmin myöhäisikäisten musiikin oppimiseen ja esiintymiseen syyskuussa alkaneessa Suomen Akatemian tutkijatohtorihankkeessaan (2019-2022).

Musiikkikasvatuksen muutospolitiikka ikääntyvässä yhteiskunnassa -hankkeessa kyse on harrastamisen hyötyjen sijaan muun muassa kulttuurisista perusoikeuksista.

Asiasanat

Tagit: 

Kahdeksasluokkalaiset ovat vaativa taideyleisö, mutta Taidetestaajat-hanke koetaan tärkeänä

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Ikäluokan tuominen taiteen pariin ei yksinään vielä riitä. Tarvitaan myös taidevierailuun liittyvää taidekasvatusta, jotta uusi ja vieras taide avautuu murrosikäisille, toteaa Taidetestaajat-hanketta tutkiva Tarja Pääjoki Taideyliopistosta.

Suomen kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin Taidetestaajat-hanke on vienyt vuodesta 2016 kolme ikäluokkaa peruskoulun kahdeksasluokkalaisia taidelaitoksiin. 20 miljoonan euron Taidetestaajat on Suomen kulttuurirahaston historian mittavin hanke, joka tavoittaa lähes 200 000 ihmistä.

Asiasanat

Uusi artikkelikokoelma taustoittaa suomalaisen pianismin menestystarinaa

Media: 
|

Piano löytyy monista suomalaisista olohuoneista, ja pianonsoiton osaaminen on maassamme kansainvälisesti katsottuna korkealla tasolla. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian julkaisema artikkelikokoelma Kartanoista kaikkien soittimeksi II – Pianonsoiton historiaa Suomessa nostaa esille suomalaisen pianonsoiton kehitykseen vaikuttaneita henkilöitä ja ilmiöitä. -Suomalaisen pianismin suosiolla ja korkealla tasolla on tausta, josta alalla toimivien tulisi olla tietoisia, toteavat tekijät.

Sivut