Acta Scenica -sarjalle TSV:n vertaisarviointitunnus

Media: 
|

Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen Tutken julkaisemalle Acta Scenica -sarjalle on myönnetty 20.8.2019 Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) vertaisarviointitunnus.

Vertaisarviointitunnuksen käyttöoikeuden saaminen edellyttää, että tieteelliset julkaisut läpikäyvät vähintään kahden riippumattoman asiantuntijan suorittaman ennakkoarvioinnin. Lisäksi kustantaja sitoutuu täyttämään muut käyttöoikeudelle asetetut ehdot.

Acta Scenica -sarjassa julkaistaan Tutkessa valmistuvat väitösjulkaisut sekä muuta vertaisarvioitua tanssin ja teatterin tutkimusta.

Ensimmäinen suomenkielinen barokkitanssiopas julkaistu

Media: 
Photo: Susan Tuulosniemi
|

Tanssipedagogi Maria Hostikan, tanssin tutkija Tiina Suhosen sekä Elina Gundersenin kokoama Kaikuja Peilisalista: Barokkitanssin perusteita esittelee länsimaisia barokin ajan näyttämötansseja 1600–1700 -lukujen vaihteesta. Teos on ensimmäinen suomenkielinen barokkitansseihin johdattava oppikirja.

Asiasanat

Kuvataideakatemian Taiteiden yön ohjelmaa

Media: 
|

Taideyliopiston Kuvataideakatemian gallerioissa Hietalahden torin molemmin puolin tapahtuu Taiteiden yönä torstaina 15.8. vakavasti hauskoja asioita.

Lönnrotinkadun Project Roomissa Maanpäällisen Paratiisin perustamisyhdistys toivottaa Taiteiden yön kävijät tervetulleeksi pop up -toimistoon, ja johdattaa heidät unelmoimaan jokaiselle kuuluvasta paratiisista. Unelmointi alkaa klo 15 ja uudelleen klo 17.

Avoimen yliopiston syysopinnot: Ilmoittaudu 6.8.2019 alkaen!

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Ilmoittautuminen Taideyliopiston avoimen yliopiston syysopetukseen alkaa tiistaina 6.8.2019 klo 9.00 ja päättyy kurssista riippuen joko tiistaina 20.8.2019 tai maanantaina 26.8.2019.

Taideyliopiston avoimessa yliopistossa voit tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, syventää ammattitaitoasi, kehittää osaamistasi välivuoden aikana tai viihtyä taiteen parissa omaksi iloksesi. Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa kymmeniä erilaisia musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin alan kursseja sekä laajempia opintokokonaisuuksia.

Asiasanat

Taideyliopistoon valittiin 284 uutta opiskelijaa

Media: 
Photo: Uniarts Helsinki / Veikko Kähkönen
|

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 284, joista 25 Kuvataideakatemiaan, 191 Sibelius-Akatemiaan ja 68 Teatterikorkeakouluun. 95,6 % valituista oli asettanut Taideyliopiston ensisijaiseksi hakutoiveekseen.

Asiasanat

Kristiina Ilmonen ja Petteri Salomaa vakituisiksi professoreiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan

Media: 
|

Baritoni, musiikin tohtori Petteri Salomaa on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulutaiteen professoriksi ja kansanmuusikko, musiikin tohtori Kristiina Ilmonen kansanmusiikin professoriksi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Sekä Salomaa että Ilmonen ovat hoitaneet professuurejaan määräaikaisesti vuodesta 2014 alkaen ja heidän tehtävänsä on päätetty vakinaistaa.

Heidi Partti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen määräaikaiseksi professoriksi

Media: 
|

Musiikin tohtori Heidi Partti on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen professorin määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.8.2019-31.7.2023. Kyseessä on Lauri Väkevän toistaiseksi hoitama professuuri, josta Väkevä on vapautettu 31.7.2023 saakka toimiessaan Taideyliopiston vararehtorina.

Sibelius Summer Academy -urkukurssi esittelee muun muassa urkujen ja mykkäelokuvien yhteyden

Media: 
|

Minkälainen linkki voi olla uruilla ja mykkäelokuvilla? Entä minkälaisia erityispiirteitä on suomalaisessa urkumusiikkikulttuurissa ja kotimaissa uruissa? Elokuisella Organ Academy -kurssilla parisenkymmentä koti- ja ulkomaista urkujensoiton opiskelijaa perehtyy muun muassa näihin aiheisiin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettajien ja kansainvälisten opettajavieraiden kanssa. Viikon mittainen kurssi on osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian käynnistämää uutta Sibelius Summer Academy -kesäakatemiaa.

Kansainvälinen Creative Dialogue -työpaja tuo Kaija Saariahon ja Daniel Belcherin Järvenpäähän

Media: 
|

Kansainvälinen säveltäjiä, jousisoittajia ja laulajia yhdistävä Creative Dialogue -työpaja järjestetään Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessa Järvenpäässä 16.-25.8.2019. Työpajaan saapuvat opettamaan säveltäjä Kaija Saariaho, sellisti Anssi Karttunen sekä Grammylläkin palkittu, maailmalla tunnustettu baritoni Daniel Belcher. Osallistujiksi saapuu 14 sävellyksen, jousisoitinten ja laulun opiskelijaa maailman parhaista musiikkioppilaitoksista.

Juhannuksen aukiolot Kuvataideakatemian näyttelyissä

Media: 
Photo: Kastehelmi Kollmann
|

Juhannus tuo pieniä poikkeuksia Kuvataideakatemian näyttelyiden aukioloaikoihin.

Lönnrotinkadun Project Roomissa esillä oleva Kimmi Kimin ja Kastehelmi Kollmannin näyttely on poikkeuksellisesti avoinna juhannusaattona 21.6. klo 11–15. Juhannuspäivänä 22.6. näyttely on suljettu.

Näyttely jatkuu 30.6. asti, ja se on avoinna normaalisti tiistaista sunnuntaihin klo 11–18.

Exhibition Laboratoryn näyttelyt ovat tauolla 23.7. asti.

Exhibition Laboratory
Merimiehenkatu 36, 00150 Helsinki

Sivut