Poliittisen ja feministisen taiteen pioneeri Martha Rosler luennoi Helsingissä toukokuussa

Media: 
|

Kansainvälisesti tunnustettu poliittisen taiteen edelläkävijä, New Yorkin Brooklynissä asuva ja työskentelevä Martha Rosler saapuu toukokuussa 2019 Helsinkiin Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön kutsumana. Vierailunsa aikana hän pitää yleisölle avoimen Saastamoinen Keynote -luennon sekä tapaa akatemian opiskelijoita, alumneja ja suomalaisen taidekentän toimijoita. Keynote-luento on maanantaina 13.5. klo 18–20 elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15.

Taideyliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi Jaana Erkkilä-Hill

Media: 
Photo: Arto Liiti
|

Taideyliopiston tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi on valittu taiteen tohtori Jaana Erkkilä-Hill. Valinnassa korostettiin erityisesti Erkkilä-Hillin johtajakokemusta, näyttöjä tutkimusrahoituksen hankkimisesta ja monialaista taiteen tuntemusta. Valinnan teki Taideyliopiston hallitus kokouksessaan tiistaina 12.2.2019.

Antti-Ville Kärjä kulttuurisen musiikintutkimuksen professoriksi Seinäjoelle

Media: 
Photo: Antti Savolainen
|

Professuurilla vahvistetaan kulttuurin yhteyttä kaupunkisuunnitteluun ja alueelliseen hyvinvointiin

FT, dosentti Antti-Ville Kärjä on nimitetty kulttuurisen musiikintutkimuksen professorin tehtävään Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan ja Seinäjoen yliopistokeskukseen 1.2.2019–31.1.2024. Professorina Kärjä lähtee tutkimaan muun muassa sitä, miten kulttuuriperinnöstä keskustellaan esimerkiksi Ilmajoen musiikkijuhlien, Provinssin ja Tangomarkkinoiden yhteydessä.

Helmi Vesa -pianokilpailun palkinnot on jaettu

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian järjestämän Helmi Vesa –pianokilpailun palkinnot on jaettu. Sibelius-Akatemian pianonsoiton opiskelijoille joka kolmas vuosi järjestettävä kilpailu käytiin 7.-10. helmikuuta Helsingin Musiikkitalon Camerata-salissa. Kilpailuun osallistui 41 Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa pääaineenaan perus- tai nuorisokoulutuksessa opiskelevaa nuorta taituria.

Taideopiskelijat lähtevät kiertueelle hoitolaitoksiin ja vankiloihin

Media: 
|

Taideyliopiston kurssilla tutkitaan, miten teatteri ja musiikki voivat toimia tasa-arvoisen kohtaamisen keinona palvelukodissa, vastaanottokeskuksessa, vankilassa tai päihdeyksikössä.

Suomessa on viime vuosina havahduttu tarpeeseen saada terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköissä sekä vankiloissa asuvat henkilöt mukaan taidetoimintaan. Yksi keino tähän on Taideyliopiston yleisökontaktikurssi: taideopiskelijat valmistavat esityksiä, joita viedään laitoksiin.

Asiasanat

Tagit: 

Tutkimus: Klas­si­sen musii­kin am­mat­ti­lai­suus ei suo­jaa de­men­tial­ta

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|
Helsingin yliopiston ja Taideyliopiston tutkimusryhmä on tutkinut klassisen musiikin ammattilaisten kuolinsyitä Suomessa. Kuolleisuus sydän- ja verisuonisairauksiin oli muusikoilla vähäisempää kuin väestöllä keskimäärin. Sen sijaan kuolleisuus aivoperäisiin dementioihin, kuten Alzheimerin tautiin, oli jopa muuta väestöä yleisempää.

Taidepoliittiset visiot pöytään! - Taideyliopiston vaalitentti Sofia Future Farmissa 26.2.

Media: 
|

Taide tekee tulevaisuuden – ja siksi taiteilijat, tutkijat ja taideopiskelijat haluavat istua niissä pöydissä, joissa määritellään Suomen suuntaa. Taideyliopisto haastaa eduskuntavaaliehdokkaat pohtimaan kulttuuripolitiikkaa vaalitentissään Sofia Future Farmissa 26.2. klo 17–19.30. Tilaisuudessa julkistetaan myös taide- ja kulttuurialan eduskuntavaalikampanja, jota koordinoivat Taideyliopiston ylioppilaskunta ja taiteen alan keskusjärjestö KULTA ry.

Asiasanat

Tanja Johansson Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osaston varadekaaniksi

Media: 
|

KTT Tanja Johansson on nimitetty Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osaston varadekaaniksi viisivuotiskaudeksi 2019–2024.

Varadekaanin tehtävään kuuluu musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osaston johtaminen, toiminnan suunnittelu ja kehittäminen sekä osaston henkilöstövastuu. Lisäksi varadekaani vastaa Seinäjoen yksiköstä. Musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osastolla hallinnoidaan myös merkittävä määrä ulkopuolisen rahoituksen tutkimus- ja koulutuksenkehittämisprojekteja.

Sivut