Mikä korrepetiittori? – What an opera coach!

Media: 
|

Korrepetiittori sanana, saati ammattina, on harvalle tuttu. Nimike rakentuu latinankielen sanoista con (kanssa) re (uudelleen) petere (tavoitella), johon pohjaten kuvailen korrepetiittorin työtäni joskus ”musiikillisen kanssakertaajan” ammattina. Nykykielellä kyseessä voisi olla myös musiikillinen ”personal trainer”, sillä tehtävään sisältyy paljon muutakin kuin sävelten ja rytmien oikeellisuuden tarkistamista.

The duty is to build a comprehensive musical interpretation of the piece being studied with the singer, for the singer.

Alumnihaastattelussa Anne Pajunen: Tämä on maratoni, eikä sprintti

Media: 
Photo: Kristiina Männikkö ja Zodiak - Uuden tanssin keskus
|

Alumni Anne Pajunen on kansainvälisillä kentillä toimiva taiteen moniottelija. Hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011, mutta on sittemmin kouluttautunut myös näyttelijäksi Lontoossa. Pajunen haluaa muistuttaa nykyopiskelijoita muun muassa yhteistyön tärkeydestä taidealalla.

Miten päädyit Teatterikorkeakouluun?

Hanna Pohjola tietää, miten ihmiskeho liikkuu

Media: 
Photo: Raija Törrönen / Itä-Suomen yliopisto
|

Tanssitaiteen tohtori, terveystieteiden maisteri (liikuntalääketiede), fysioterapeutti ja tanssipedagogi Hanna Pohjola jos kuka tietää miten ihmiskeho liikkuu. Parhaillaan hän toimii päätutkijana Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa, jossa mallinnetaan tanssijan liikettä biomekaanisesti. Tutkimuksessa tarkastellaan biomekaniikan avulla tanssijan alaraajan toimintaa. Tuloksia voidaan hyödyntää esimerkiksi tanssitekniikan kehittämiseksi ja vammojen välttämiseksi tanssin opetuksessa, tanssijoiden työssä ja kuntoutuksessa.

Eeva-Leena Pokela: Musiikki ja taide kuuluvat kaikille

Media: 
Photo: Roni Tuomivirta
|

Lastenlauluista ja lasten musiikkiohjelmista lukuisille suomalaisille tuttu Eeva-Leena Pokela on kouluttanut musiikinopettajia jo yli kaksikymmentä vuotta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Pokela on ollut mukana toteuttamassa Ihmebussi X -projektia, jossa taideyliopistolaiset tuovat taiteen ilosanomaa suomalaisiin peruskouluihin. Lasten onnistumisen ja yhdessä tekemisen ilo saavat kiertueella aikuisetkin kyyneliin.