Hakuaika kesäkuun 2020 Sibelius Summer Academyn piano- ja vaskipuhallinkursseille on nyt auki

Media: 
|

Hakuaika kesäkuussa 2020 järjestettäville ammattiopiskelijoille tarkoitetuille vaski- ja pianokursseille on nyt käynnissä! Keskellä kesäistä Helsinkiä järjestettävät kansainväliset huippukurssit on tarkoitettu instrumenttiensa ammattiopiskelijoille ja/tai vastaavat taidot omaaville.
Kurssit ovat ilmaisia Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tutkinto- ja jatlotutkinto-opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi lukuvuodeksi 2019-2020.

Opiskelijat, ammattilaiset ja yleisö äänessä Sibafestilla 25.1.–1.2.2020

Media: 
|

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian päätapahtuma Sibafest valtaa Musiikkitalon ja uudelleen avatun Pohjoisen Rautatiekadun ainutlaatuiset konserttisalit 25.1.–1.2.2020. Festivaaliviikon kokoavana teemana on ”Äänessä”. Erityistä tapahtumassa on se, että äänessä ovat Sibelius-Akatemian opiskelijat, opettajat ja tunnetut artistit sekä yleisö – yhdessä ja erikseen. Sibafestin avajaiskonsertissa 25.1. äänessä ovat Rajaton, Club For Five, Aito Collective, solistivieraat sekä konserttiyleisö.

Tutkijoiden luentosarjassa syvennytään musiikkiin ihmisten välisenä yhteisenä kokemuksena

Media: 
|

Tammikuussa 2020 käynnistyvässä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tutkijoiden luentosarjassa teemana on interaktio ja intersubjektiivisuus musiikissa: musiikki välittäjänä ihmisten välillä, yhteisenä tekemisenä ja kokemuksena. Neljän luennon sarja tarjoaa mahdollisuuden syventyä Sibelius-Akatemiassa parhaillaan tehtävään tutkimukseen, sen aiheisiin, tuloksiin, työmenetelmiin ja tekijöihin. Kukin luennoitsija käsittelee aihetta oman tutkimuksensa lähtökohdista, oman ilmaisunsa kautta, kielen ja/ tai musiikin keinoin.

DocMus-tohtorikoulu ja muistitietohanke kutsuvat muistelemaan klassisen musiikin tohtorikoulutusta

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu ja Taideyliopiston muistihanke keräävät kokemuksia ja muistoja vuosien varrelta.

Klassisen musiikin osaston tohtorikoulu DocMus ja Taideyliopiston historiafoorumin muistitietohanke kaipaavat kokemuksia ja muistoja tapahtumista, jotka liittyvät klassisen musiikin tohtorikoulutukseen tai DocMusiin ja niiden tarinaan, taiteeseen, tieteeseen – ja musiikkiin.

Ragtime rikkoo rajoja tänäänkin

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Pianisti Eveliina Sumelius-Lindblom sukeltaa joulukuisessa konsertissa 1920-luvun Pariisin musiikkielämään ja muistuttaa eri taiteiden sopuisasta yhteiselosta.

1900-luvun alussa Eurooppaan rantautuneet afroamerikkalaiset ja latinalaisamerikkalaiset musiikkityylit vaikuttivat vahvasti klassiseen musiikkiin. Kansainväliset vaikutteet olivat tärkeitä ja musiikkityylien välisten rajojen ylittämiseen suhtauduttiin suopeasti.

Asiasanat

Tunne edellä – Iryna Gorkun-Silénin jatkotutkintokonsertissa kuvataide ja musiikki yhdistyvät

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Huilisti Iryna Gorkun-Silénille tärkeintä on konserttikävijöiden kokemat tunteet. Hänen jatkotutkintokonsertissa kaksi klassista taiteenlajia, musiikki ja maalaustaide, yhdistyvät.

Gorkun-Silén aloitti soittamisen jo nuorena. Hän vaati pitkään itseltään täydellisyyttä ja oli hyvin kriittinen soittamistaan kohtaan.

Vuosien soittamisen jälkeen Gorkun-Silén havahtui: pyrkimällä virheettömyyteen voi menettää tilaisuuden välittää kuulijalle jotain erityistä.

MuTeFest esittelee digitalisaation vaikutusta luovaan prosessiin – ohjelmassa 104 diskettiaseman ääniveistos ja syntetisaattoriorkesteri

Media: 
Photo: Katja Tähkä
|

Inspiroiva, monimuotoinen ja viihdyttävä – MuTeFest on taas täällä! Järjestyksessään kahdeksas Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän festivaali MuTeFest valtaa Musiikkitalon Black Boxin sekä Merikerhon 25.–29.11.2019.

Mitä tapahtuu taiteen ja teknologian kohdatessa? Miten luovuus ja teknologia sopivat yhteen? Musiikkiteknologian aineryhmän (MuTe) vuosittain järjestämä MuTeFest avaa aineryhmän taiteellista työtä konserttien ja tapahtumien kautta.

Sibafestin äänessä-teemainen ohjelma on julkaistu – mukana Club For Five, Rajaton ja Sakari Oramo

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Jan Rosström
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian taiteellista toimintaa esittelevä Sibafest järjestetään 25.1.–1.2.2020. Festivaalin ohjelman on koonnut Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja kahdeksannen Sibafestin taiteellinen johtaja Aija Puurtinen.

– Minua on aina kiehtonut äänen ainutlaatuisuus – se, miten jokaisen ihmisen ääni on sormenjäljen tavoin täysin ainutlaatuinen, Puurtinen kertoo.

Sivut