DocMus-tohtorikoulu ja muistitietohanke kutsuvat muistelemaan klassisen musiikin tohtorikoulutusta

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu ja Taideyliopiston muistihanke keräävät kokemuksia ja muistoja vuosien varrelta.

Klassisen musiikin osaston tohtorikoulu DocMus ja Taideyliopiston historiafoorumin muistitietohanke kaipaavat kokemuksia ja muistoja tapahtumista, jotka liittyvät klassisen musiikin tohtorikoulutukseen tai DocMusiin ja niiden tarinaan, taiteeseen, tieteeseen – ja musiikkiin.

Ragtime rikkoo rajoja tänäänkin

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Pianisti Eveliina Sumelius-Lindblom sukeltaa joulukuisessa konsertissa 1920-luvun Pariisin musiikkielämään ja muistuttaa eri taiteiden sopuisasta yhteiselosta.

1900-luvun alussa Eurooppaan rantautuneet afroamerikkalaiset ja latinalaisamerikkalaiset musiikkityylit vaikuttivat vahvasti klassiseen musiikkiin. Kansainväliset vaikutteet olivat tärkeitä ja musiikkityylien välisten rajojen ylittämiseen suhtauduttiin suopeasti.

Asiasanat

Tunne edellä – Iryna Gorkun-Silénin jatkotutkintokonsertissa kuvataide ja musiikki yhdistyvät

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Huilisti Iryna Gorkun-Silénille tärkeintä on konserttikävijöiden kokemat tunteet. Hänen jatkotutkintokonsertissa kaksi klassista taiteenlajia, musiikki ja maalaustaide, yhdistyvät.

Gorkun-Silén aloitti soittamisen jo nuorena. Hän vaati pitkään itseltään täydellisyyttä ja oli hyvin kriittinen soittamistaan kohtaan.

Vuosien soittamisen jälkeen Gorkun-Silén havahtui: pyrkimällä virheettömyyteen voi menettää tilaisuuden välittää kuulijalle jotain erityistä.

MuTeFest esittelee digitalisaation vaikutusta luovaan prosessiin – ohjelmassa 104 diskettiaseman ääniveistos ja syntetisaattoriorkesteri

Media: 
Photo: Katja Tähkä
|

Inspiroiva, monimuotoinen ja viihdyttävä – MuTeFest on taas täällä! Järjestyksessään kahdeksas Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän festivaali MuTeFest valtaa Musiikkitalon Black Boxin sekä Merikerhon 25.–29.11.2019.

Mitä tapahtuu taiteen ja teknologian kohdatessa? Miten luovuus ja teknologia sopivat yhteen? Musiikkiteknologian aineryhmän (MuTe) vuosittain järjestämä MuTeFest avaa aineryhmän taiteellista työtä konserttien ja tapahtumien kautta.

Sibafestin äänessä-teemainen ohjelma on julkaistu – mukana Club For Five, Rajaton ja Sakari Oramo

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Jan Rosström
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian taiteellista toimintaa esittelevä Sibafest järjestetään 25.1.–1.2.2020. Festivaalin ohjelman on koonnut Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja kahdeksannen Sibafestin taiteellinen johtaja Aija Puurtinen.

– Minua on aina kiehtonut äänen ainutlaatuisuus – se, miten jokaisen ihmisen ääni on sormenjäljen tavoin täysin ainutlaatuinen, Puurtinen kertoo.

Riitta Paakki Quartet Hotelli Almassa

Media: 
Photo: Teemu Mattsson
|

Pianisti Riitta Paakin johtama yhtye kiertää Suomea marraskuun alkupuolella.

Svengaavasta 1960-luvun Blue Note -soundista ammentava Riitta Paakki Quartetin Suomen kiertue käynnistyy Seinäjoelta. Yhtyeen Seinäjoen konsertin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö. Kiertueella kuullaan musiikkia kvartetin viime vuonna julkaistulta Live at Koko Jazz Club -debyyttialbumilta, uusia kappaleita sekä valikoituja afroamerikkalaisia helmiä unohtamatta.

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka herättävät runolauluteokset henkiin vuosisatojen takaa

Media: 
Photo: Roosa Juvonen
|

Suomalaisen kansanlaulun grand old ladyt, Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat jälleen yhdistäneet voimansa. Mateli Kuivalattaren ja muiden naisrunolaulajien vanhat runot heräävät eloon näiden taitavien muusikoiden ja uraauurtavien lauluntaitajien käsittelyssä. Matveisen ja Turkan äänet kattavat sävyt herkästä hurjaan, kauniista rujoon ja sulavat yhteen niin, ettei kuulija voi niitä erottaa. Duon ensimmäinen yhteinen levy, Mateli, ilmestyi vuonna 1999.

Asiasanat

Tagit: 

Tubetuksen ABC -koulutus 30.10. & 12.11.2019

Media: 
Photo: Roni Liedes
|

Luode-hanke järjestää koulutuksen nuorten parissa (yläkoulut, toinen aste, työpajat) työskenteleville opettajille ja ohjaajille. Koulutus johdattaa osallistujat tubeilmiön perimmäisten asioiden äärelle. Mitä tubettaminen on ja miksi tubetetaan? Millaisia eri genrejä tubevideoissa on olemassa? Entä kuka voi tubettaa? Koulutuksen vetää tubettaja Kaoru Kitsune, jolta saa myös vinkkejä tubetuksen aloittamiseen ja laitteisiin. Osallistujat pääsevät myös itse kokeilemaan videoiden tekemistä. Saadut opit voi siirtää helposti osaksi omaa opetusta.

Asiasanat

Kansainvälinen konferenssi tuo jazzlaulun asiantuntijat ja ystävät Helsinkiin jo kolmatta kertaa

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä järjestää kansainvälisen jazzlauluun keskittyvän konferenssin nyt jo kolmatta kertaa. Helsingin Musiikkitalolle 4.–6.10.2019 kokoontuu noin 70 jazzlaulajaa, jazzlaulupedagogia ja -tutkijaa. Tapahtuma tarjoaa oivan tilaisuuden tulla tutustumaan siihen, mitä jazzlaulun kentällä tällä hetkellä tutkitaan ja mistä keskustellaan.

Sivut