UCSB Dance Companyn vieraileva esitys Teatterikorkeakoulussa

Media: 
Photo: UCSB Dance Company
|

UCSB Dance Company vierailee Teatterikorkeakoululla. Delila Moseleyn luotsaaman ryhmän avoin näytös pidetään torstaina 25.4. klo 18:30 luokassa 709, osoitteessa Haapaniemenkatu 6.

USCB Dance Company on Kalifornian yliopistossa, Santa Barbarassa toimiva puoliammatillinen tanssiryhmä, jossa kohta valmistuvat tanssitaiteen opiskelijat tekevät esityksiä ammattikoreografien johdolla. USCB Dance Company on kiertänyt esityksillään läntisen USA:n alueella, Euroopassa ja Kiinassa.

"Esiintyminen on olennainen osa opintoja" – kitarafestivaalilla 10.–14.4. kaikki Sibelius-Akatemian kitaristit esiintyvät

Media: 
Photo: Maarit Kytöharju
|

Sibelius Academy Guitar Festival tarjoaa läpileikkauksen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kitaransoiton parissa tehtävään työhön. 

Festivaali järjestetään nyt toista kertaa. Alun perin tapahtuma syntyi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kitaran vastuulehtori Ismo Eskelisen ideasta tuoda korkeatasoiset tasosuorituskonsertit yhteen.

Äänitaiteen näyttelyssä tapahtuu – tule kuulemaan yhdessä!

Media: 
|

Äänitaiteeseen keskittyvässä Hidden Materialities -näyttelyssä on kolmena perjantaina ja yhtenä sunnuntaina näyttelyn teemoihin liittyvää yleisölle avointa ohjelmaa. 

Mitä on ääni ja kuunteleminen, ja mihin asti näitä käsitteitä voi venyttää? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan yhdessä Taideyliopiston Sound Art & Sonic Arts (SAMA) -opintokokonaisuuden järjestämissä yleisötapahtumissa Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryssa. Tapahtumat ovat osa äänitaiteeseen keskittyvää Hidden Materialities -näyttelyä, joka on avoinna 22.3.–14.4.2019.

Muovinkierrätysinto saavutti oopperanäyttämöt – Alcinan puvuissa hyödynnetään kierrätysmuovia

Media: 
|

Alcina on lumonnut ritari Ruggieron rakastumaan itseensä ja jäämään noitumalleen saarelle. Bradamante, Ruggieron kihlattu saa selville miehensä olinpaikan, pukeutuu mieheksi ja lähtee pelastamaan rakastettuaan. Kuinka ollakaan Morgana, Alcinan sisko rakastuu palavasti naamioituun Bradamanteen.

Händelin Alcina-ooppera on näyttävä kokonaisuus, joka on täynnä noituutta, upeita aarioita ja ovelia valeasuja. Puvustuksen suunnittelusta vastaavat Elina Ström, Riikka Mäntymaa ja Csilla Szlovak. Miten puvut syntyvät?

Näyttelijä Timo Tuominen palaa Etelä-Pohjanmaalle laulujen kera

Media: 
Photo: Tomi Palsa
|

Ravintola Almassa Seinäjoella soivat chansonin mestarin Jacques Brelin laulut.

Ilmajoella lapsuus- ja nuoruusvuotensa viettänyt näyttelijä, Taideyliopiston alumni Timo Tuominen esiintyy Seinäjoella hotelli-ravintola Alman lavalla perjantaina 22.3. Jacques Brelin lauluista koostuvan konsertin solistina.

Asiasanat

Pelaajat vaikuttavat teatteriesityksen kulkuun – Kempin kisat -esitys tuo pelillisyyden teatterilavalle

Media: 
|

Kempin kisat on teatteriesitys ja kilpailu, joka yhdistelee digitaalisuutta, pelillisyyttä, perinteistä teatteria ja erilaisia katsomisen ja seuraamisen tapoja. Samalla se on kolmen teatteritaiteen maisteriksi valmistuvan ääni- ja valosuunnittelijan yhteinen lopputyöprojekti. Esitys saa ensi-iltansa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa keskiviikkona 27.3.

Dynaaminen viuluduo konsertoi Seinäjoella

Media: 
Photo: Mitro Härkönen
|

Teho. rikkoo rajoja ja nostaa perinnettä esille

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön kevään konserttisarja jatkuu viuluduo Teho.n konsertilla 15. maaliskuuta. Teho. on yhtä aikaa rajoja rikkova ja perinnetietoinen yhtye, jonka musiikissa yhdistellään saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bepopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä.

Sivut