Yhdeksän lyhyttä teosta äänestä: Tanssipedagogiikan kurssidemo 14.2.

Media: 
Photo: Kenneth Siren
|

Tanssiopettajan maisteriohjelman kurssidemo on nähtävissä Teatterikorkeakoulussa helmikuun 14. päivä klo 11:00.

Yhdeksän lyhyttä teosta äänestä

Tanssitaiteen praktiikat 2 –kurssilla jokaisella opiskelijalla on ollut kolme harjoituskertaa dueton työstämiseen. Koreografisen työskentelyn lähtökohta on ollut ääni monine ulottuvuuksineen.

Kurssilla on opeteltu tuottamaan äänimaisemia löydetyistä äänistä tallentimien ja äänenkäsittelyohjelmien avulla. Kuulemisen, hiljaisuuden ja äänen ytimessä on tarkasteltu dialogisuutta ja toisen kanssa olemista.

Toistoja ja muunnelmia: Teatteripedagogiikan kurssidemo 15.2.

Media: 
Photo: Kenneth Siren
|

Teatteriopettajan maisteriohjelman kurssidemo on nähtävissä Teatteriakorkeakoulussa helmikuun 15. päivä klo 11:00–12:15.

Toistoja ja muunnelmia: 90 < 3240

Teatteritaiteen praktiikat 2 –kurssilla on tarkasteltu kompositiota, dramaturgiaa ja ohjaamista. Narratiivien ja semiotiikan sijaan opiskelijoiden työskentely on lähtenyt liikkeelle konkreettisista ja abstrakteista toiminnoista suhteessa aikaan ja tilaan.

Tule mukaan soittotunnille -sarja tarjoaa kurkistusikkunan musiikinopiskelun arkeen

Media: 
|

Tule mukaan soittotunnille -sarja kutsuu yleisön seuraamaan, mitä soittotunnilla tehdään, ja miten musiikin ammattiopiskelijat ja opettajat luokkahuoneissa työskentelevät.

Sarjan kautta yleisö pääsee seuraamaan musiikinopetuksen ikivanhaa mestari–kisälli-perinnettä käytännössä. Kevään neljällä soittotunnilla seurataan pianonsoiton ja laulun opetusta sekä kamarimusiikkiyhtyeen työskentelyä.

Folk ja jazz kuuluvat Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön kevään konserttisarjassa

Media: 
Photo: Aki-Pekka Sinikoski
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön kevään 2019 konserttisarjassa ovat vahvasti esillä suomalaisen kansanmusiikin ja jazzin uusimmat virtaukset.

Konserteissa esiintyvät Taideyliopiston alumnit, jotka toimivat suunnannäyttäjinä suomalaisessa musiikkielämässä niin uuden kansanmusiikin kuin jazzin eri tyylisuuntien parissa.

Kevään konserteissa kuullaan muun muassa Sampo Lassila Narinkan suomiklezmeriä, Jere Haakana Varjoston elokuvallista jazzia sekä Värttinän ja Adiemus Singersin laulajana tunnetun Riikka Timosen uusia lauluja. 

Aikamme musiikin luentosarja avaa säveltäjän työtä – maksuttomat luennot Musiikkitalossa torstaisin 10.1.–4.4.

Media: 
Photo: Maarit Kytöharju
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian perinteinen Aikamme musiikin luentosarja kutsuu kuulemaan säveltäjän työstä.

Kevään ensimmäisellä luennolla torstaina 10. tammikuuta vieraina ovat säveltäjä Jarkko Hartikainen ja viulisti Eriikka Maalismaa. Aiheena on säveltäjä–esiintyjä-yhteistyö.

Kevään mittaan maksuttomilla luennoilla vierailee sekä suomalaisia että kansainvälisiä nykysäveltäjiä kertomassa teoksistaan ja niiden synnystä. Luennot järjestetään Musiikkitalon auditoriossa torstaisin klo 13.00–14.30.

Talven nuoret taiteilijat -sarja Musiikkitalossa 9.1.–1.2.

Media: 
Photo: Aki-Pekka Sinikoski
|

Vuonna 2017 käynnistynyt Talven nuoret taiteilijat ilahduttaa Musiikkitalon yleisöä jo kolmannen kerran tammi–helmikuussa 2019. Sarja on jatkoa vuonna 2013 käynnistyneelle Kesän nuoret taiteilijat -sarjalle. Sarja esittelee viisi opinnoissaan erinomaisesti menestynyttä ja päättötutkinnoissaan huippuarvosanat saanutta opiskelijaa 9.1.–1.2.2019.

Nuorisokoulutuksen sävellyskurssi sävellyksestä kiinnostuneille musiikinopiskelijoille

Media: 
|

Aika: 13.–14.4.2019 tai 12.–14.4.2019
Paikka: Kallio-Kuninkala, Järvenpää

Sävellyskurssi on suunnattu kaikille vuosina 1999-2003 syntyneille sävellyksestä kiinnostuneille musiikinopiskelijoille ympäri Suomea. Kurssilla pohditaan laajasti taidemusiikin säveltämiseen liittyviä kysyksiä. Millaista musiikkia haluaisin säveltää? Miten luonnostelen ja suunnittelen omia sävellyksiäni? Miten kirjoitan valmiin sävellyksen nuotiksi? Lisäksi tutustutaan sävellystekniikan ja soitinnuksen perusteisiin. Opetus tapahtuu sekä ryhmä- että yksilöopetuksena.

Uusi kännykkäsovellus vie äänikävelylle Töölönlahdelle

Media: 
|

Seitsemättä kertaa järjestettävän musiikkiteknologian aineryhmän MuTeFest-festivaalin aikana lanseerataan mobiilisovellus, joka vie käyttäjänsä soivalle kulttuurikävelylle Töölönlahden maisemiin. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua uudenlaiseen äänikävelyyn, joka tarjoaa uudenlaisia äänimaisemia ja kuulokuvia Töölönlahden alueen odottamattomistakin ympäristöistä.

Sivut