Musiikkiteatteriopiskelijoiden uutuus tuulettaa 90-lukulaisia sukupuolirooleja

Media: 
Photo: Sanni Siira
|

Taideyliopiston musiikkiteatterin opintokokonaisuuden ensimmäinen musikaali I Love You, You’re Perfect, Now Change eli käyttöohje kahdelle saa ensi-iltansa perjantaina. Rakkaudesta ja parisuhteesta kertovaa komediaa on muokattu reippaalla kädellä nykyaikaisemmaksi.

Mies on menossa leffatreffeille. Hän on antanut deitin valita leffan ja nyt kaduttaa.

”Tykkään actionista ja schwarzeneggeristä ja aina toimii myöskin stallone ja trillerikin on ok” – ja nainen on valinnut elokuvaksi nössöä draamaa.

Janne Saksala: Klassisessa musiikissakin säilytettävä tekemisen aito intohimo

Media: 
|

Kontrabasisti Janne Saksala on ponnistanut maailmalle Helsingin Munkkiniemestä. Legendaarisen Klaus Stollin oppiin Berliiniin aikanaan lähtenyt mies sai huippupestin Berliinin filharmonikkoihin 1994 ja on työskennellyt orkesterissa siitä saakka. Saksala vieraili kesäkuussa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opettamassa osana vuoden 2019 alussa käynnistynyttä kansainvälistä vierailijaohjelmaa.

Lisa Fornhammar on monen roolin muusikko

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa väitöstutkimusta laulaja-säveltäjäyhteistyöstä tekevä Lisa Fornhammar yhdistelee luovasti tutkijan, laulajan ja opettajan rooleja.

Lisa Fornhammar on innoissaan.

Hän on ollut Sibelius-Akatemiassa vetämässä työpajaa säveltäjä-laulaja-yhteistyöstä tutkijakollegansa, säveltäjä Miika Hyytiäisen kanssa. Työpajan osallistujien joukosta on löytynyt neljä yhteistyöstä kiinnostunutta laulaja-säveltäjäparia, joita Fornhammar ja Hyytiäinen alkavat valmentaa.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee uudenlaista areenaa musiikin kansainväliselle yhteistyölle

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Taide on olemukseltaan kansainvälistä ja yhteys maailmanlaajuiseen taidekenttään on suomalaisen taidekoulutuksen elinehto. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen vierailijaohjelma kutsuu Suomeen musiikin alan merkittävimpiä taiteilijoita vieraileviksi opettajiksi ja tarjoaa uudenlaisen areenan kansainväliselle yhteistyölle sekä näyteikkunan suomalaiselle musiikkiosaamiselle. Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee ohjelmaa 450 000 eurolla vuosina 2019-2022.

Alumnit näyttävät tietä työelämään

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Alumniyhteistyö voi olla esimerkiksi opettamista, mentorointia, kummitoimintaa tai tapahtumiin osallistumista. Usein siihen liittyy myös vapaata keskustelua ja yhdessäoloa muiden taiteentekijöiden kanssa. Rekisteröitymällä mukaan alumniyhteisöön saa tietoa oman alansa kehityksestä ja koulutuksesta, mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä kutsuja ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. 

Asiasanat

Tagit: 

Kevään opetusharjoittelujen satoa

Media: 
Photo: Taneli Tuovinen
|

Teatterikorkeakoulun opettajaopiskelijat työskentelevät moninaisissa tehtävissä opetusharjoitteluidensa aikana. Tämän tekstin tarkoitus on tarjota kurkistus kuuden maisteriopiskelijan keväällä tapahtuneeseen opetusharjoittelu 1:seen. Millaisissa tehtävissä he toimivat? Entä millaisissa paikoissa? Millaisia oppimiskokemuksia jakso tarjosi teatteri- ja tanssinopettajaopiskelijoille?
 

Opiskelijat voittivat jälleen skenografian suurtapahtumassa

Media: 
Photo: Alžběta Jungrová / PQ
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijat palkittiin Prague Quadriennialissa jaetulla voittosijalla parhaan opiskelijanäyttelyn kategoriassa. Palkittu näyttely "Kolo" toteutettiin yhteistyössä Aalto Artsin opiskelijoiden kanssa.

Voittosija jaettiin Suomen, Georgian ja Taiwanin kesken.

Kolo on suojaisa, luolamainen rakennelma, joka on saanut inspiraationsa pienten eläinten itselleen muovaamista turvapiiloista, koloista.

Sean Holt inspires young music makers to find the essence of a successful song

Media: 
Photo: Heikki Tuuli
|

In the framework of the Sibelius Academy’s new International Visitor Programme, music producer, musician, professor Sean Holt visited the Sibelius Academy in the first week of June. During the week he gave 8 lectures to approximately 15 students from the music education and jazz departments. The students also collaborated in smaller groups to create totally new music in only a few day’s time.

Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella yhdistetään kansainväliset huipputaiteilijat ja opiskelijat

Media: 
Photo: Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Tulevaisuuden taiteilijoiden toimintakenttä on yhä kansainvälisempi ja yhteisöllisempi. Kehityksen ytimessä on kansainvälisten huipputaiteilijoiden ja opiskelijoiden välinen yhteistyö, ja tähän Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen vierailijaohjelma tarjoaa innostavan ympäristön. Ohjelmassa opiskelijat oppivat epähierarkkisessa ilmapiirissä johtavilta taiteilijoilta ympäri maailman. Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee vierailijaohjelmaa yli miljoonalla eurolla.

Sivut