Taidesäätio Merita tukee nuoria lupauksia

Media: 
Photo: Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Taidesäätiö Merita on jo kolmen vuoden ajan tukenut Kuvataideakatemiasta vastavalmistuneita maistereita. Tuki on tärkeintä silloin, kun se mahdollistaa uuden esiin nousemisen. Taidesäätiö Merita haluaa tukea nuoria ja lupaavia taiteilijoita, jolla on kyky vaalia ja uudistaa taidetta. Tänä vuonna 22 000 euron apuraha myönnetään ensimmäistä kertaa Kuvataideakatemian tohtorikoulutettavalle.

Lehtori Suzanne Mooney: Taiteilija on etuoikeutettu

Media: 
|

Kuvataideakatemian nykytaiteen yhteiskunnallisen toimijuuden lehtori Suzanne Mooneyn mielestä taiteilijalla on yhteiskunnassa erityinen asema: mahdollisuus kommentoida, kyseenalaistaa ja tulla kuulluksi. 

Videossa nuori nainen kävelee korkean, mustaksi maalatun aidan viertä ja vetää keltaisella liidulla aitaan pitkää, aaltoilevaa viivaa, uuden viivan aina edellisten lomaan. Työn nimi on ”Follow me” ja taiteilija Kuvataideakatemiassa vaihdossa ollut portugalilainen tohtoriopiskelija Flávia Costa.

Halu kokeilla ja kehittyä tanssinopettajana toi Mercedes Balarezon Teatterikorkeakouluun

Media: 
Photo: Jose Toral
|

“Olin aina tosi aktiivinen lapsi, ja opettajat valittivat minusta, joten äitini alkoi viedä minua balettitunneille. Ja se toimi — no, hetken ainakin”, pohtii Mercedes Balarezo. Alun perin Quitosta, Ecuadorista, Mercedes opiskelee nyt tanssinopettajan maisteriohjelmassa Teatterikorkeakoulussa.

Hän on Ecuadorissa työskennellyt tanssijana teatterissa ja pyörittää omaa studiotaan, jossa opettaa tanssia kaikenikäisille ihmisille.

Prof. Tanja Johansson: Joint ventures in performing arts should cooperate more also on artistic content

Media: 
|

Joint ventures as a mode of collaboration have become an important operational structure in the cultural and creative sector – because of for example uncertain public funding, increased competition in outreach to audiences and the search for new artistic content and innovative programming. In her keynote during the SibA Research Days in March, professor Tanja Johansson points out that resources of organizational identity construction have become more diverse, but interpersonal level in organizational context has been ignored.

Iris van der Tuin: Interdisciplinarians can learn from artistic researchers

Media: 
|

Uniarts Helsinki interviewed professor Iris van der Tuin, who will be a visiting keynote speaker at Research Day IV: Performance and Feminism on March 20.
 

Your lecture at the research day: Performance and Feminism will be about the topic “Doing in feminist research in the algorithmic condition”. Could you tell a bit more about that.

Jaan-Eik Tulve: Fascinated by the spirituality of Gregorian chant

Media: 
|

Estonian choir conductor Jaan-Eik Tulve found the gregorian Chant when studying in the Estonian Academy of Music in Tallin. He visited the Sibelius Academy in March as a part of the International Visitor Programme to teach the choir conducting class.

Tulve says that he has always been interested in early music - medieval music and also Gregorian chant.

“On nostalgista ja ihanaa tulla takaisin” – Sibelius-Akatemian alumni, kapellimestari Eva Ollikainen johtaa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria pe 5.4. ja la 6.4.

Media: 
Photo: Nikolaj Lund
|

–  Yksi maailmankaikkeuden lihallisimmista rakastelukohtauksista on kirjoitettuna nuoteiksi tässä teoksessa, kapellimestari Eva Ollikainen kertoo.

Hän puhuu Richard Straussin Don Juan -sävelrunosta, jonka Ollikainen ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri esittävät pe 5.4. ja la 6.4. Teos kertoo Don Juan -hahmon tarinan musiikin keinoin.

Don Juan on toiminut useiden taitelijoiden innoittajana, ja perusidea on kaikissa toisinnoissa sama. Don Juan on keikarimainen naissankari ja lopussa hän kuolee tavalla tai toisella.

Sivut