Yhdysvaltalaistaiteilija Mira Schor: Naistaiteilija on aina joko liian nuori tai ei vielä tarpeeksi kuollut

Media: 
Photo: Grace Roselli
|

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Visiting Professor -ohjelmassa opettava newyorkilainen Mira Schor on pitkän linjan kuvataiteilija, feministi ja kriitikko. Hänen mukaansa maailma on edelleen erilainen nais- ja miestaiteilijoille. 

Mira Schor kertoo anekdootin yhdysvaltalaistaiteilija Carmen Herrerasta.

Bassoklarinetti kommentoi kaislan kirjoittamaa runoutta – Heinistä-konsertissa kuullaan Paavo Heinisen ja Riikka Talvitien musiikkia

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Kaislan kirjoittamaa. Niillä sanoilla voi kuvailla runoutta, jota bassoklarinetti kommentoi Heinistä-konsertissa 26. lokakuuta.

Idea konsertista syntyi, kun säveltäjä Riikka Talvitie pyysi klarinetisti Mikko Raasakkaa esiintymään Talvitien ja kirjailija-dramaturgi Pipsa Longan Heinä-teokseen.

Inspiroivia pedagogisia koulutuksia Seinäjoella!

Media: 
Photo: Kalle Kallio Photography
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää syksyn aikana koulutuksia Seinäjoella. Pedagogeille suunnattujen koulutusten aiheina ovat improvisaatio ja kansanmusiikki. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Lisätietoja koulutuksista linkkien kautta.

Improvisaation pedagogiikkaa / Kelluntamusiikkia / Teemu Kide
Sunnuntaina 27.10.2019
https://www.lyyti.in/osaakko_2a
https://www.facebook.com/events/826760437738797/

Rajat auki - mitä musiikin lajityypeille on tapahtumassa?

Media: 
|

Paula Vesala esiintyi elokuun loppupuolella jylhässä Olavinlinnassa Savonlinnassa. Tapahtuman mainostekstissä Vesalalle annettiin komea määritelmä: 2000-luvun renessanssinero.

1400-luvulla rakennettu Olavinlinna on ollut tärkeä puolustuslinnake. Nykyään se suojelee taidetta – pääasiassa Savonlinnan Oopperajuhlia.

Asiasanat

Tagit: 

Raja-avaimet avaavat ovet tuonpuoleiseen – Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri kantaesittää Leif Segerstamin Raja-avaimet-teoksen

Media: 
Photo: Juho Papinniemi
|

Lauantaina käynnistyy Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin syyskausi. Orkesteria johtamaan saapuu Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina vuosina 1997–2013 toiminut Leif Segerstam.

Millainen konsertti lauantaina on luvassa?

– Ohjelma on todella hyvä. Luvassa on Richard Straussin sinfoninen fantasia Nainen vailla varjoa -oopperasta. Olen johtanut teoksen useita kertoja, ja ooppera on yksi suosikeistani Straussin tuotannosta, Segerstam kertoo.

Ilmastokriisi huolettaa taideopiskelijoita

Media: 
Photo: Sydney Schmeltz
|

Vierailijaprofessori James Nisbetin luennoilla Kuvataideakatemian opiskelijat pohtivat energian roolia taiteen tekemisessä.

Miten paljon ja millaista energiaa on kulunut Mona Lisan maalaamiseen? Entä sen näytteille asettamiseen, kopioihin, jakamiseen internetissä, käyttöön muiden teosten materiaalina?

Asiasanat

Sibelius-Akatemian mentorointiohjelmassa taiteidenvälisyys lisääntyy

Media: 
Photo: Eija Kauppinen (vas.) ja Riikka Talvitie (oik.) toimivat mentoreina, sävellyksenopiskelija Aino Tenkanen (kesk). on mentorointiohjelman aktori.
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian alumnimentorointiohjelma käynnistyi syyskuussa jo kuudetta kertaa. Ohjelmassa opiskelijat saavat keskustelutuekseen jo kentällä toimivan, Sibelius-Akatemiasta valmistuneen ammattilaisen. Kuluvana lukuvuonna mentoreina ovat mukana ovat muun muassa säveltäjä Kaija Saariaho, Kuvataideakatemian professori Tarja Pitkänen-Walter sekä oopperalaulajat Tiina-Maija Koskela ja Anu Komsi.

Opiskelijat ovat tällä kertaa saaneet valita itselleen mieluisan mentorin, jonka ajattelu ja ura heitä erityisesti kiinnosti.

Asiasanat

Sivut