Alumnit näyttävät tietä työelämään

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Alumniyhteistyö voi olla esimerkiksi opettamista, mentorointia, kummitoimintaa tai tapahtumiin osallistumista. Usein siihen liittyy myös vapaata keskustelua ja yhdessäoloa muiden taiteentekijöiden kanssa. Rekisteröitymällä mukaan alumniyhteisöön saa tietoa oman alansa kehityksestä ja koulutuksesta, mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä kutsuja ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. 

Asiasanat

Tagit: 

Kevään opetusharjoittelujen satoa

Media: 
Photo: Taneli Tuovinen
|

Teatterikorkeakoulun opettajaopiskelijat työskentelevät moninaisissa tehtävissä opetusharjoitteluidensa aikana. Tämän tekstin tarkoitus on tarjota kurkistus kuuden maisteriopiskelijan keväällä tapahtuneeseen opetusharjoittelu 1:seen. Millaisissa tehtävissä he toimivat? Entä millaisissa paikoissa? Millaisia oppimiskokemuksia jakso tarjosi teatteri- ja tanssinopettajaopiskelijoille?
 

Opiskelijat voittivat jälleen skenografian suurtapahtumassa

Media: 
Photo: Alžběta Jungrová / PQ
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijat palkittiin Prague Quadriennialissa jaetulla voittosijalla parhaan opiskelijanäyttelyn kategoriassa. Palkittu näyttely "Kolo" toteutettiin yhteistyössä Aalto Artsin opiskelijoiden kanssa.

Voittosija jaettiin Suomen, Georgian ja Taiwanin kesken.

Kolo on suojaisa, luolamainen rakennelma, joka on saanut inspiraationsa pienten eläinten itselleen muovaamista turvapiiloista, koloista.

Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella yhdistetään kansainväliset huipputaiteilijat ja opiskelijat

Media: 
Photo: Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Tulevaisuuden taiteilijoiden toimintakenttä on yhä kansainvälisempi ja yhteisöllisempi. Kehityksen ytimessä on kansainvälisten huipputaiteilijoiden ja opiskelijoiden välinen yhteistyö, ja tähän Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen vierailijaohjelma tarjoaa innostavan ympäristön. Ohjelmassa opiskelijat oppivat epähierarkkisessa ilmapiirissä johtavilta taiteilijoilta ympäri maailman. Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee vierailijaohjelmaa yli miljoonalla eurolla.

“Esiintymisen jälkeen alkaa uusi elämä” – Videosarja kysyy miltä esiintyminen tuntuu

Media: 
Photo: Jeroen Sebrechts
|

Miltä esiintyminen tuntuu? Tätä kysymystä selvittää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Miltä tuntuu esiintyä yleisölle -videosarja.

Sarjan neljässä osassa kuullaan neljä erilaista näkemystä esiintymisestä.

– Onhan se [esiintyminen] ihan huikeeta. Pääsee jakamaan tarinoita ihmisille ja pääsee luomaan kokemuksia, lauluopiskelija Henri Tikkanen kertoo videolla.

Kapellimestari, jazzsävellysopiskelija Henri Lyysaarelle esiintymistilanteet tarjoavat mahdollisuuden testata omia teoksia orkesterin kanssa.

Asiasanat

Pinja Nuñez tuo tohtorintutkinnossaan lavalle poikkeusoloissa syntynyttä, harvoin kuultua musiikkia

Media: 
|

Sellotaiteilija Pinja Nuñez valmistelee tohtorintutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Tutkinnon keskiössä on yhteiskunnan ja taiteilijan suhde ja niiden välinen vuorovaikutus. Viidessä jatkotutkintokonsertissaan Nuñez lähestyy klassisen taidemusiikin poliittisuutta viidestä eri näkökulmasta, jotka heijastavat taiteen ja taiteilijan asemaa yhteiskunnassa sekä yhteiskunnan ja vallitsevan poliittisen tilanteen vaikutusta taiteeseen ja taiteilijoiden tuotantoon.
 

Ilmastokirkko kutsuu uskonnottomaan messuun ekokriisin äärelle

Media: 
Photo: Aleks Talve
|

Ilmastokirkko-kollektiivin Riippuvainen – esitys G#-duurissa on uskonnoton messu, kollektiivinen kokemus ja mahdollisuus kohdata ilmastokriisi yhdessä muiden kanssa. Osana Feel Helsinki -festivaalin ohjelmistoa esitettävä teos syntyi tarpeesta luoda tila yhteiselle ilmastokokemukselle yksinäisen ahdistuksen sijaan.

Ilmastokirkko-kollektiivin Riippuvainen – esitys G#-duurissa ei ole ihan tavallinen esitys.

Asiasanat

Aistien asiantuntijuutta

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Taiteilijan osaaminen on yhteiskunnassa alihyödynnetty voimavara. Taiteilijan katse voi paljastaa yhteiskunnan piileviä rakenteita tai aloittaa kulttuurisen muutoksen. Tutkimus haastaa taiteilijoita puhumaan rohkeasti ja ottamaan paikkansa julkisessa tilassa.

 

Sivut