Junior Masters -viulukurssi tammikuussa Porvoonseudun Musiikkiopistossa

Junior Masters -viulukurssi tammikuussa Porvoonseudun Musiikkiopistossa

|

Porvoonseudun Musiikkiopistossa toteutettiin Junior Masters -viulukurssi tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmenen musiikkiopiston oppilasta sai uusia ajatuksia viulunsoiton opiskeluun Sibelius-Akatemian opettaja Janne Malmivaaran ohjauksessa. Musiikkiopiston opettajia ja muita oppilaita oli seuraamassa intensiivistä opetusta. Kurssin lopuksi pidettiin päätöskonsertti. Kurssin on tarkoitus jatkua vielä muutaman ryhmätunnin verran tulevan vuoden aikana.

Taidetta viime metreillä - tarve taiteeseen elämässä ja kuolemassa

Photo: Mika Ailasmäki

Taidetta viime metreillä - tarve taiteeseen elämässä ja kuolemassa

|

Olen tanssitaiteilija ja vienyt vuodesta 2002 nykytanssia eri muodoissaan vanhustyön yksiköihin, ja nyt myös sellaisten ikäihmisten koteihin, jotka eivät pääse lähtemään kodin ulkopuoliseen kulttuuritoimintaan.

Tällä hetkellä työskentelen ensimmäistä kertaa elämässäni lyhyiden projektien sijaan kolmivuotisella apurahalla. Tämä mahdollistaa sen, että osallistujat voivat olla mukana niin pitkään tai lyhyesti kuin haluavat tämän kolmen vuoden aikana.

Karjalasta Kajahti!

Karjalasta Kajahti!

|

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna kokoontui Joensuun Konservatoriolle sangen suuri joukko nuoria fagotisteja ja oboisteja yhteisen soitannollisen yhteistapahtuman merkeissä. Sibelius-Akatemian maakuntavierailusarja sai jatkoa allekirjoittaneen saapuessa opettamaan Pohjois-Karjalan nuoria fagotisteja, ja samaan yhteyteen Suomen Oboe- ja fagottiseura oli järjestänyt ryhmän oboisteja Lauttasaaren Musiikkiopistosta paikallisten oboensoiton opiskelijoiden vieraaksi tarkoituksenaan muodostaa viikonlopun ajaksi tuplarööriorkesteri yhdessä fagotistien kanssa.

Työkulttuurin kysymykset koreografian koulutuksessa

Työkulttuurin kysymykset koreografian koulutuksessa

|

Taiteellisen työskentelyn olosuhteet, työhyvinvointi, vallan ja vastuun kysymykset luovissa työprosesseissa ja taiteen kentällä ovat herättäneet laajaa keskustelua viime aikoina. Mielenkiintoa herättää myös se, millä tavalla näihin teemoihin suhtaudutaan ja miten niiden käsittely on läsnä koulutuksessa. Kuvaan seuraavassa joitakin lähtökohtia, tavoitteita ja käytäntöjä, joissa näitä teemoja käsitellään Teatterikorkeakoulun koreografian maisteriohjelmassa. 

Miten tasa-arvoa voi edistää taidemusiikissa?

Miten tasa-arvoa voi edistää taidemusiikissa?

|

Keskustelu yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisesta taidemusiikin alueella on nostanut esiin erilaisia kannanottoja (esim. HS 9.9.2019, HS 19.10.2019, HS 24.11.2019), joita yhdistää huoli tilastojen osoittamasta sukupuolisesta vääristymästä sekä säveltäjien prosentuaalisissa määrissä, esitettyjen teosten jakautumisessa että musiikinhistoriallisen tiedon valikoitumisessa. Tilanteeseen toivotaan muutosta ja rakentavia ehdotuksia, jotta tulevaisuudessa konserteissa kuultaisiin tasavertaisesti erilaisista taustoista nousevien säveltäjien ääniä.

Jouluista tunnelmointia Taitekohdassa

Photo: Niina Oinas

Jouluista tunnelmointia Taitekohdassa

|

Soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijan erikoistumisopinnot ovat kääntymässä kohti loppusuoraa.

Sivut