Tärp­pe­jä syksyyn

Miltä kuulostaisi Siba Folk Big Bandin juhlakonsertti, teatteritulkinta hannukarpolaisuudesta tai maailmanluokan arkkitehtuuria uudella kampuksella? Poimimme uutiskirjeen lukijoille Taideyliopiston syksyn tapahtumista ja kuulumisista tärppejä niin paikan päällä koettavaksi kuin kotisohvalla katsottavaksikin.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Mylly-rakennuksen yksityiskohta
Yksityiskohta Taideyliopiston uudisrakennuksesta Sörnäisissä. Kuva: Tuomas Uusiheimo / JKMM Architects

Kansanmusiikkikokoonpano SibA Folk Big Band juhlii kymmenvuotista taivaltaan esiintymällä Feel Helsinki -festivaalilla lauantaina 4.9. klo 19.30 alkaen. Monikymmenpäinen orkesteri koostuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettajista ja opiskelijoista. Orkesterin soittimistoon kuuluu viuluja, kanteleita, haitareita, kitaroita, puhaltimia, harmoneja, mutta myös vanhakantaisempia soittimia kuten jouhikkoja ja munniharppuja. Yleisö pääsee osaksi juhlaa suoran YouTube-lähetyksen kautta.  

Teatteriesitys Karpolla on asiaa on näyttelijätaiteen professori Kristian Smedsin ensimmäinen ohjaustyö Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Kotkan Kaupunginteatterin kanssa yhteistyössä tehdyssä esityksessä näyttämölle nousee kahdeksan nuorta näyttelijää, jotka kantavat mukanaan Hannu Karpon dokumenttimaailman rehellistä eetosta, sen värikkäitä ihmisiä ja heidän omalaatuista energiaansa. 

Taideyliopiston kampus Sörnäisissä on nyt valmis, ja väliaikaistiloissa vuosia toiminut Taideyliopiston Kuvataideakatemia saa uudisrakennuksesta pysyvät, varta vasten taiteen opetukseen suunnitellut tilat. Piipahda käymään vaikkapa syyskuussa avautuvan Kandinäyttelyn yhteydessä. Maineikkaan arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelema talo sijaitsee samassa korttelissa Teatterikorkeakoulun päärakennuksen kanssa ja yhdistää vanhoja teollisuusrakenteita tämän päivän huippuarkkitehtuuriin. Uusi rakennus onkin nimetty Myllyksi tontilla ennen sijainneen Helsingin Myllyn mukaan. Myös Kuvataideakatemian galleriatoiminta siirtyy uudisrakennukseen.