Taideyliopisto ottaa käyttöön väärinkäytösten ilmoituskanavan

Ilmoituskanava otetaan käyttöön 1.2.2023 alkaen.

Kanavan perustaminen liittyy Euroopan unionin ns. Whistleblower-direktiiviin, jonka tarkoituksena on suojella vakavien väärinkäytösten ilmoittajia mahdollisilta vastatoimilta.

Väärinkäytösten ilmoituskanavan kautta varmistamme, että henkilö, joka työssään havaitsee tai epäilee yleisen edun vastaista toimintaa, voi ilmoittaa asiasta turvallisesti. Ilmoittajansuojaa ei sovelleta työoikeudellisiin asioihin.

Toimi näin, mikäli epäilet väärinkäytöstä

Mikäli havaitset tai epäilet sääntelyn tarkoittamia rikkomuksia, epäkohtia tai väärinkäytöksiä Taideyliopistossa, voit ilmoittaa niistä sisäisen ilmoituskanavan kautta. Väärinkäytöksillä tarkoitetaan tekoja tai laiminlyöntejä, joista on säädetty rikosoikeudellisia seuraamuksia tai jotka loukkaavat yleistä etua ja ovat esimerkiksi julkisten hankintojen, yksityisyyden ja henkilötietojen suojan sekä verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuuden rikkomuksia.

Ilmoituskanavana toimii sähköpostiosoite vaarinkaytosilmoitus@uniarts.fi. Ilmoituksia ei ole mahdollista tehdä anonyymisti, mutta ilmoituksen tekijän henkilöllisyys tulee vain ilmoituksen käsittelijöiden tietoon.

Ilmoitusten käsittely ja jatkotoimet